Reklama

Reklama

Chlapec, krtek, liška a kůň

  • USA The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Knižní bestseller Charlieho Mackesyho ožívá v tomto nádherně animovaném filmu z produkce společností NoneMore a Bad Robot Productions. Poznejte nezvyklé pouto mezi čtyřmi přáteli a zkoumejte spolu s nimi význam pojmů vlídnost, odvaha a naděje. (Apple TV+)

Recenze (23)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém Idris Elba namluvil lišku, nemůže být špatný. Já vím, možná to neplatí vždy, u tohoto snímku slavného ilustrátora Charlieho Mackesyho však ano. A není to jen liška, kdo v této bajce promlouvá k bezprizornímu malému chlapci, který se snaží dostat domů, ačkoliv netuší, jak takový domov vypadá nebo kde se nachází. Jak je z názvu patrné, bude mít na své cestě více zvířecích přátel. Snímek vznikl podle stejnojmenné knihy, kterou jsem nečetl, a jakkoliv jsem v úvodu avizoval, že špatný není, tak do úplného topu mu něco chybí. Respektive přebývá. Film je na mě až moc sladký a nabízí až příliš mnoho moralizujících mouder, zvířata se objevují přesně tak, aby to mělo co největší potenciál vyždímat z diváka slzu dojetí, že se to u mě vlastně trochu míjelo účinkem. Velmi bych uvítal, kdyby autoři méně tlačili na pilu a nesnažili se dojmout za každou cenu – z mého pohledu by to snímku jen pomohlo vymanit se z kategorie „krásná, ale přeslazená srajda“. Nejlepším aspektem filmu pro mě zůstává jeho vizuální opojná stránka — pracovaly na něm desítky animátorů a je to vidět. [Oscary 2022] ()

humblebumble 

všechny recenze uživatele

Tohle je ideální film pro lidi, kteří mají doma nápisy "Live, laugh, love". ______ Výtvarně moc krásné (i když postavy s černými konturami mírně trčí z jemného měkkého pozadí), prostředí má atmošku. Co se však týče příběhu, tak ten to vlastně moc nemá - film byl natočen podle knihy citátů s ilustracemi, a bohužel je to na tom zatraceně poznat. Když se to udělá dobře, tak může být určité filozofování ve filmech super, ale tady to byly jen poslepované citáty, které v první polovině ještě byly docela vpleteny do přirozeného dialogu, ale v druhé polovině už jen postavy odříkávaly moudra jak čínské sušenky štěstí. Potenciál pro opravdové hluboké lyrično to určitě mělo, jen kdyby se tam do toho furt tolik nekecalo. ()

Reklama

faceboy 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděl tohoto právoplatného vítěze Oscara a jsem po zásluze i dojat. Čekal jsem dlouho na vhodné rozpoložení, které je podle mě přímo klíčové k tomu, abyste si dokázali tento film užít. Dovolím si napovědět, že to rozpoložení by mělo být melancholičtějšího spektra či smutného, zádumčivého, hloubavého. Aspekty filmu jako ucházející hudba, nebo spíše rozanimovaná animace, nežli stylizace nejsou podle mě ani vhodné na hodnocení vzhledem k tomu, jak moc je toto dílo pocitové. Z toho jednoduše vyplývá, že většinu filmu jsem si po stránce animace užil. Díky tedy vhodné  kombinaci nálady a doby, kdy jsem to sledoval, tak to sepnulo u mě nejlépe, jak asi mohlo. Dle mě je to i dílo vhodné pro všechny věkové kategorie, protože každý z nás si občas sáhne na dno a potřebuje zrovna v tu dobu slyšet nějaké ty vlídné 🦋 slova. Na poprvé jsem to shlédl očima teenagera a těším se, jak na to budu reagovat třeba očima dospělce, protože zatím mi přijde, že tento film se nejvíce dotýká moji generace. Závěrem jsem si všiml, že tento film někteří lidé srovnává s díly od Paula C. jmenovitě třeba Alchymistu. Toho mimochodem naprosto miluju. Takže v tomto jim musím dát za pravdu, akorát s tím rozdílem, že zatímco oni ho považuji  za kýčovitého autora, tak já za proroka vlídných slov🦊, kterých není nikdy a snad ani nebude dost. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

- "What do you want to be when you grow up?" - "Kind." Oh lord, pokud bych měl tenhle animovaný kraťas popsat dvěma slovy, byla by to: krása a laskavost. Jednoduchý, ale úžasně rozanimovaný, dojímavý příběh o síle lásky, přátelství a obyčejné dobrosrdečnosti. Mnozí tu zmiňují Malého prince a s tím rozhodně nelze nesouhlasit, ale zároveň se nedá přehlédnout to, že Malý princ je svou filozofií a předkládanými metaforami o poznání dál. Tady ty dialogy, i když se strašně hezky poslouchají, i díky skvěle zvoleným hlasům a příjemně britsky elegantnímu přednesu, jsou co do mouder velmi doslovné a kvůli tomu působí samoúčelně a tudíž i nuceně. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nádherná animácia a hudba. Ale príbeh je skrátka o tom, že postavy niekde idú a rozprávajú si životné múdrosti. Tie ale nie sú podmienené nejakou scénou alebo dobrodružstvom. Sú súčasťou normálnej konverzácie, ktorá viac než čokoľvek pôsobí násilne. Poďme hovoriť o láske ale jej skutočné pochopenie ( inak než cez slová) tu nenájdeme. A preto aj napriek krásnemu vizuálu a podmanivej atmosfére sa jedná o príbeh, ktorý sa kĺže po povrchu. Nejde do hĺbky, nevyužíva svoj potenciál a neustále obmieľa vety typu si dôležitý, lebo si ľúbený. Čo je na jednu stranu super, ale je to málo. Jeden musí byť veľmi, veľmi, veľmi smutný, aby ho toto chytilo za srdce. Malý princ ( ktorého sa to snaží očividne napodobniť) sa nekoná. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama