Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rolfa, bývalého žoldnéře, který si nyní vydělává na živobytí jako pilot vrtulníku, navštíví jeden z jeho kamarádů z žoldáckých dnů a chce, aby mu pomohl s pašováním drog. Rolf odmítne, což jeho bývalé kamarády rozzlobí a pořádně ho zmlátí. Když pak zjistí, že jeho partnerka byla znásilněna a zavražděna, rozhodne se vypátrat, kdo za tím vším je - jeho bývalí kamarádi nebo místní šéf policie, který se pokoušel Rolfa zbavit, aby získal jeho dívku pro sebe? (Karlos80)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mistrovský Italotrash, který zcela jistě uspokojí všechny milovníky odpadkové kinematografie a špinavosti všeobecně. Ve svém žánru jde o velmi slušný nespoutaný akční "rape and revenge" exploitation film. Tento velmi tmavý snímek (viděna kopie vhs) po tom všem co jsem už v tomto žánru viděl, považuji vůbec za jeden z nejlepších a nejošklivějších z taliánské exploitation kinematografie 80's. Antonio Marsina (Rolf) v roli žoldáka kterého pronásleduje jeho minulost, stejně tak jako Tony Raccosta (jeho bývalý kamarád) ve svých rolích naprosto přesvědčiví a perfektní, především pak druhý jmenovaný v roli zvráceného a naprosto amorálního a zkaženého šmejda. Tak chladnokrevně jak on si tady počínal, že mi to občas vůbec hlava nebrala, to jsem už hodně dlouho nikde neviděl. Film obsahuje veškeré žánrové klišé, tam je spousta tvrdé akce, soubojů, zvráceného násilí a mučení, vidíme zde například matku-prostitutku závislou na heroinu (která umírá před svým malým synem), hnusné znásilnění a naprosto chladnokrevné zabití, je zde i trocha gore v určitých scénách, a jsou zde i docela silné rasistické podtóny (zabíjení černochů žoldáky v úvodu, násilí na dětech atd), je libo otisků prstů? Tak žádný inkoust, ale namočení prsů do hoven, takhle se to dělá! Zvláště neuvěřitelně jsem pak zíral na jednu scénu, kde velitel žoldáků střílel malé černé děti, které byly vhazované do vzduchu jako terč, to je třeba vidět, abyste vůbec uvěřili! Frizziho hudební skóre s lahodnou titulní skladbou (Rolf) je ultra-kýčovité a zatraceně návykové. Já se bavil a ani minutu nenudil (je to opravdu rychlé, zábavné a velmi chytlavé), finále (závěrečná konfrontace) pro mne bylo sice trochu zklamáním (tím že se odehrálo docela rychle), čekal jsem tu přeci jen více napětí a vzrušení, ale jinak skutečně nemám téměř žádných výtek k tomuto filmu. Doporučeno fanouškům akčních béček (i třeba s vojenskou-žoldáckou tématikou) a italské odpadové kinematografie, film zde je totiž takovým malým zapomenutým pokladem, který je třeba znovuobjevit. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto vše podstatné popsal KARLOS80, takže nemám moc co dodat. Je to "trash", prostě se to tak musí brát. Občas kamerový chyby, šílený dialogy ... ale je to zábavný, bavil sem se. Navíc dost brutální... Střílení dětí je scéna kapitolou samou pro sebe, to si mohli taliáni odpustit možná... Ovšem po Hong Kongském The Untold Story (1993) mne tato scéna tolik nešokovala ... Film doporučuji, pochopím hodnocení od pětky po odpad... Dobrej je hlavní hrdina, sympaťák, frajer ... Gut... ;-) ()

Reklama

Reklama