Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka skončila, ale pro obyvatele afrického Konga pravé peklo teprve začíná. V 50. letech minulého století se v rovníkovém Kongu rozzuřila chaotická občanská válka, která stála životy tisíců lidí. Žoldáci z různých koutů světa se zoufale snažili pomoct udržet v zemi pořádek, ale nepsané zákony vzdáleného světa byly neúprosné. To na vlastní kůži pozná také skupinka žoldáků, kteří od místní vlády dostanou za úkol získat zpět důležité dokumenty. Jejich cesta do centra konžských rebelů se postupem času mění v základní snahu přežít. Sužováni vzájemnou nenávistí, válečnými vzpomínkami i drsnou africkou přírodou, si všichni zúčastnění sáhnou až na samotné dno svých sil. Ale ani to jim nemusí stačit... (Řitka video)

(více)

Recenze (11)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást těmi rádoby hlubokomyslnými kecy v úvodu. Je to standartní Taliánský válečný béčko jakých v této době vznikali tucty, tentokrát z Afriky. Takže máme tu nějaký ty záběry pěkný přírody, občas akce, občas trochu násilí, příběh nezajímavej, prostě taková Řitka video klasika, jednou se to vidět dá.45% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních bych tento italský válečný film zas až tak špatně nehodnotil. Ti co něco ví, o občanské válce v Kongu si s příběhem zas až tolik lámat hlavu nebudou, ostatní by si o této zemi sužované vyvražďováním obyvatel a najatými gardami žoldáků měli něco zjistit…To jen tak pro začátek, teď k filmu samotnému. Pěkná příroda tu hrála prim, nicméně i po psychologické stránce to nebylo vyloženě špatné. Vzájemná nenávist a rasismus mezi žoldáky nebyly a nejsou ničím novým, tady to navíc slušně zobrazuje Arthur Brauss. Je ovšem taky pravdou, že stopáž není rovnoměrně rozložená, co se akce týče. Najde se tu několik zbytečně zdlouhavých až nudných momentů. Priscilla Drake coby vojanda byla rajcovní jako vždy, no a Ivan Rassimov předvedl svůj standartní výkon.50% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ber kameru, sedm pitomečků a tradáá do pralesa honit jiný blbečky aneb tak by se dal vysvětlit děj sedmi červených baretů. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Macaroni combat odohrávajúce sa v Afrike, kde sa partička žoldnierov prebíja málo ozbrojenou tlupou černochov, niekedy vybavenou iba kopijami. Síce sa to snaží hrať, že černoch je rovnoprávny s belochom, v konečnom dôsledku ale nevidíme nič iné, ako katovanie černochov rad radom, niekedy aj s dávkou sarkazmu a opovrhnutia. Protistrana je úplne anonymná, prosto iba štatisti. Medzi tým pseudokecanie o zmysle vojny a dávnych boliestkách, ktoré sa hrá na niečo viac, ako je v skutočnosti. Vôbec tam nesedel ani rozprávačský hlas jednej z postáv. Vojnová akcia je chaotická a veľmi hlučná, bez kúštika invencie alebo originality. Pritom začiatok, keď išla partička na misiu, nevyzeral celkom zle. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

africká střílečka ála Italové. Další z mnoha italských válečných filmů, které jsou tak špatné, že se na ně skoro nedá koukat. ()

Pořez 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film, hodně zbytečný film. Jestli měl pobavit akcí, tak k tomu nedošlo. O nějakém hlubším sdělení nemůže být vůbec řeč. ()

hidden666 

všechny recenze uživatele

Krom záběrů na přírodu to byla totální slabota, s žoldáky film nemá nic společného, spíš to vypadalo na výlet nějakých zbloudilých skautíků. ()

karlos-rio 

všechny recenze uživatele

film který je tak trochu točený v duchu filmů kanibalové a jim podobný, záběry krásné přírody, ale samotný děj je o ničem, parta podivných osob jde pro dokumenty a pro doktorku jen jdou a hádají se, pak postřílí několik ( zřejmě rebelů) a zase jdou dál občas se poperou mezi sebou, okoření cestu neskutečným dialogem, absolutně zde, ale není popsané proč a jak k válečnému konfliktu doško atd... ()

zanvalzans odpad!

všechny recenze uživatele

Vojaci chodia krajinou ako trtkovia.Ich strety s domorodcami vyzeraju strašne jednoducho a po gulkách sa hádžu o zem príšerným spôsobom. ()

Reklama

Reklama