Reklama

Reklama

Nevyřčené tajemství

  • Kanada The Unsaid (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý Thomas Caffey žije po prodělaném traumatu trvale v péči psychologů a pedagogů v domově pro mládež. Blíží se okamžik jeho odchodu do normálního dospělého světa. Nově přidělenému psychologovi Michaelovi (Andy Garcia) postupně sděluje Thomas svůj zážitek, jak viděl vlastního otce zabít matku. Strašlivé tajemství, ukrývané před světem, zcela ovládá jeho mysl a ohrožuje tak životy ostatních. Ale i Michael Hunter si do života nese své vlastní trauma. Smrt syna Kylea, utrápeného symptomy dospívání. Nešťastný a nepochopený mladík byl přibližně v Thomasově věku. Tom je na první pohled sympatický, společenský a charismatický mladík, kterého si nelze neoblíbit. Jen chvilkami problesknou jeho temné stránky, zvláště když proniká na neznámé území, do něžného ženského světa Michaelovy dcery Shelly... Napínavý psychologický thriller s kriminální zápletkou natočil režisér Tom McLoughlin. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po sebevraždě vlastního syna se psychologovi Michaelu Hunterovi (Andy Garcia) zhroutí celý život. Sebeobviňování z toho, že svému synovi nepomohl, vede nakonec k rozpadu jeho rodiny a rozhodnutí, že již nebude vykonávat klinickou praxi. Nyní ale udělá jednu výjimku - kolegyně mu předá případ mladíka zhruba ve věku Hunterova syna, který se stal svědkem vraždy své matky a celé mládí prožil po léčebnách. Hunter musí posoudit, zda je mladík zralý pro samostatný život mimo zdí léčebny.. Toto je jeden z filmů, o kterých po pár dnech ani nevíte, jestli jste jej vlastně viděli nebo ne. Absolutně průměrný film, který nijak moc nezaujme ani zápletkou, ani hereckými výkony (i když Vincent Kartheiser je docela fajn), ani ničím jiným. Příběh je zbytečně překomplikovaný, "padouch" není ani tak padouch, a navíc mu všechno vychází (psychiatrova dcera se do něj zabouchne,...) a ani závěr mne nijak moc nepřesvědčil. Snad jediné, co by se dalo na filmu vyzdvihnout je hudba Dona Davise... ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Předně bych chtěla říct, že oficiální text distributora vůbec neodpovídá obsahu filmu. Ale označení Thriller / Krimi / Drama / Psychologický film plně souhlasí. Herecký výkon Andyho Garcii a Vincenta Kartheisera se mi líbil, také mě zaujala spousta zvratů v ději a především přenádherná hudba. Hned jsem nahlídla, od koho je - no jasně: "pan Matrix..". ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byla nadšená, všechno se začalo pomalu rozmotávat a člověk má pocit, že jednotlivé postavy dobře zná. Sice na mě občasné scény hlavně v tom domově pro mládež působily trochu uměle, ale to jsem byla ochotná ještě odpustit. Někdy kolem poloviny, jakoby film najednou ztratil na své až neobyčejné obyčejnosti a "reálnosti". No prostě se to tak moc motalo, zamotávalo, "zdokonalovalo" a vyumělkovávalo, až mi to místy přišlo prvoplánovité a vůbec umělé. Až ke konci se vše lehce vrací do přijatelných kolejí. Musím se přiznat, že jsem od tohoto snímku čekala trochu víc a to i díky té povedené první polovině. To na co si nemůžu v žádném případě stěžovat jsou herci Andy Garcia i Vincent Kartheirser byli vážně skvělí. A před Vincentem klobouk dolů, možná nebýt jeho, tenhle snímek by mě zklamal ještě o trochu víc. Takhle dávám za mě dvě silnější hvězdičky s tím, že za tu první polovinu by si to zasloužilo i tři. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyzera to donbre, hlavne teda scenar je na urovni, len film pochovala dost rutinerska rezia rezisera Toma McLoughlina. Dialogy od pociatku vyzeraju byt na urovni, len potom akosi ... ospatneju a nedaju sa miestami pocuvat. Chyba vyraznejsi okamzik prekvapenia, gradacia je slba , atmosfera nefunguje. POodpriemerna psychopatologicka drama : 20 % ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

scenár viazol, napätie sem-tam, očakávanie, čo thomas urobí bolo síce nepopierateľné, ale z takýchto filmov už ostrieľaný divák mohol tušiť, kam sa pointa približne vyvinie. andy garcia nie je nejaká extra elita (aspoň v tomto filme sa teda určite nevytiahol), aj keď je to slušný nadpriemer. obsah splnil svoj účel, sonda do psychotraumatologickej disciplíny v nenáročnom balení, spojená s patričnou dávkou napätia. škoda zbytočného pátosu a falošnej precitlivelosti. to je veľká slabina tohto produktu. dá sa vidieť, ale niekedy som sa fakt nudil a lakeť mal čo robiť... ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama