Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svátek české hudby. To je koncert nejzvučnějších jmen tuzemské populární scény. Několik desítek zpěváků a zpěvaček vzdali hold Karlu Gottovi, hudební legendě, kterého miluje nejen naše republika. Uslyšíte mnoho jeho krásných a slavných písní včetně hitů "Lady Carneval", "Jdi za štěstím", "Trezor", "Co sudičky přály nám" nebo "Srdce nehasnou". A to vše v podání Lucie Bílé, Marka Ztraceného, Moniky Absolonové, Ondřeje Brzobohatého, Michala Davida, Václava Noid Bárty, Charlotty Elly Gottové, Richarda Krajča, Jiřího Suchého, Hany Zagorové a mnoha dalších. Speciálním hostem bude herečka Jiřina Bohdalová a večerem provede moderátor Libor Bouček. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebýt Suchého a Pepíčka Zímy, tak je to jen taková ta větší novácká / českotelevizní barvičková show, kde všechny zpěvačky s přehledem přezpívaly těch pár zpěváků (s výjimkou Bohuše a Margity), přičemž nejtragičtěji působil Noid. Divné střihy, Michal David, a místo diváků v publiku slavní i rádoby slavní herci, herečky, jejich vnoučata, příbuzní... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji, že Karel Gott by byl koncertem a výkony účinkujících nadšený, ale já se musel skoro celou dobu ptát: Proč všichni tak strašně moc křičí, proč normálně nezpívají? Ulepený večer, příjemný asi jako moderování Libora Boučka, v němž se o jediné světlé momenty postarali Jitka Molavcová, Jiří Suchý a Josef Zíma. Jinak to byla vesměs, nezlobte se, hrůza, kterou otevřela beze smyslu přetextovaná verze Lady Carneval a jejímž vrcholem v tom nejhorším slova smyslu (když pominu Brzobohatého šílenství někdy uprostřed) byl duet Lucie Bílé s Markem Ztraceným. Chyběli asi jen Maxim Turbulenc. ()

troufalka

všechny recenze uživatele

Ano, jistě, měla to být pocta mistrovi, snad, možná by měl Karel i  radost, ale nemohu se ubránit dojmu, že by se spíš jen zdvořile usmíval a s největší chutí by si to všechno odzpíval sám. Protože - ruku na srdce - kdo z účinkujících si to střihnul ve stejné poloze a čistě to odzpíval? Někteří to tahali odněkud z paty a vypadali u toho, že nevýslovně trpí. Ale co, krom nepovedených aranžmá (Lady Karneval) tu zazářil třeba  4tet s velmi živým a vtipným vystoupením. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pocta tomu, že každý druhý "hit" Gotta bola prerábka zo západu, potom tu boli nejaké skvelé samostatné veci a podstatná časť z tu predvedenej tvorby je niečo neznáme, zapadnuté prachom. To však ešte nebolo nič proti vystúpeniam. Ešte tá Monika Absolónová to zvládla veľmi dobre. Aj tá čo spievala o vtákovi a hniezde, aj keď každý zdravý chlap dobre vie, kde vták má hniezdiť. Zvyšok otras. Z Šarlotky robia speváčku násilím, či to sa fakt nechala dobrovoľne oklamať? No nič, má zdedené meno, tak bude spievať aj keď nám je zvuk zubnej vŕtačky milší. Smigmator s teplým žltým okulárom dával skôr poctu potápačom než Gottovi. Molavcová so Suchým sa tam zase natriasali ako seniori, čo dostali na hodinu opušťák so starobinca a evidentne neriešiia Gotta, ale ten svoj chvíľkový závan slobody. Konvičková by sa v tak mladom veku mala zamyslieť nad tým, aký outfit a dekolt zvolí, pretože toto, čo ukázala, vyzeralo ako placaté povisleniny starej sedemdesiatničky ťahané priemyselným magnetom. Korn nesklamal a so svojím 4TETom nevidomých kokotov dokázal zmrviť aj pesničku, čo sa doteraz zmrviť nedala. Zímu tam hodili na vozejku ako Hawkinga, Mareš zase nahodil formu zajakavého rapera... no celkovo to prišlo, že vystupujúci prišli hlavne len prezentovať seba, urobiť si nejakú reklamu a poriadne sa zadarmo ožrať. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Gregore, zhasni! Jedna za výtečný 4TET s Jiřím Kornem a za pěknou gala scénu. Nejsem cílovka a je mi jasné, že program má  pobavit široké publikum, které si na Silvestra televizi pustí. Na tom není nic špatného, každý na hory nebo k moři nejede, každý nemá jiný program, čili telka je tady od toho, aby důstojný program připravila. Nápad to nebyl špatný, než Kája vychladne, je fajn ho ještě sem tam resuscitovat třeba roztrdlovaným krajčem, aby měly děvuchy do kešeňky, bohužel řada účinkujících byla děsná. Stejně jako v případě tryzny za Mekym, akorát se ukázalo, že Goťák byl jen jeden a málokdo zvládne jeho songy interpretovat elegantně a s lehkostí. Vcelku zábavné bylo, když se na scénu přinesla Darina Rolincová, jejíž poslední rádiovka zněla v roce 1988 a pak už snad jen vokálek vzadu u Sexy Dancers, to byl rok cca 1997, jestli se nemýlím, čili když si vezmeme, že Jiří Suchý má novější práce, jde o vcelku milý silvestrovský fórek. Toho večera asi jediný. Já to teda sjížděla zrychleně a stavěla jen pro zhodnocení, jak tam kdo zrovna huláká, ale stopnout to v momentě, kdy Ivana s Jiřkou zaslzené pějí, a zmítají se v rytmu kantilény, bylo taky dost. Karaoke, výjimečně to někdo trefil, lépe některé dámy. Třeba Meluzína, tentokrát bez paruky, dala vkusně, dokonce kolotočář od koček dal s Kolářem duet, který, ať mi pracky klávesnice sežere, způsobem, že to uondaného diváka potěšilo. A to není dobré. Za mě lepší než dřísty ve sklípku v létě s Janou Paulovou, ale naše hudební scéna má mnohem namakanější interprety, jenomže ty Ivana nezná. ()

TheEvilTwin odpad!

všechny recenze uživatele

Krásný případ typické čecháčské debility. Dívat se dobrovolně na takový shitfest a ještě k tomu na silvestra a celá rodina je ukázka vrcholu intelektu dané osoby. A pobavená pseudosmetánka v publiku je už jen třešnička. Chtělo by to trochu popíchnout Řezníka, aby nám tady zase rozproudil vody českého showbyznysu… Jdu zvracet. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako již mnohokrát se ukázalo, že hlasové možnosti většiny našich zpěváků jsou pro Karlovy písně dost limitované, případně se nezvládnutí schová za rádoby experimentální preludování. Takže pokud celej tenhle tyjátr za velký peníze, měl ukázat, že Karel je nenahraditelný, tak to asi účel splnilo. Ovšem pokud jsou skoro všichni v černým a celý je to pojatý jako tryzna, tak dát to jako hlavní program na Silvestra, to musel někdo dlouho přemejšlet. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Co dodat?!.... Když divák vidí účastníky zájezdu tohoto Goťák transportu, je evidentní, že to je pořád dokola ta samá "smetánka" naší popmusic... Takže Ztracenej, Krajčo, Absolonka s Bílou, do toho synek Mrakomora, kecat o tom bude Libča od Boka, jo a samozřejmě nikde nesmí chybět topka úlisňáků Míša Davidů. No jako nic moc. A já piča tomu dám tři hvězdy?! Figu, styď se! (no asi na mě začíná působit silvestrovský počasí a jsem okrajově rozJařenej)... 50% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Načančaný a krásně nasvícený koncert ukázal, jak Gottovy písničky nikdo jiný není schopný zazpívat. Muži zpěváci bída, ženy možná o trochu lepší, ale i tak se to občas nedalo poslouchat. Koncert k poctě Gotťáka sám o sobě je jistě dobrý nápad, vyprodaná O2 aréna ukázala, že nám Gott ještě stále chybí, ale dávat tohle v hlavním vysílacím čase v TV? Ano, dvě hodiny programu programový ředitel zaplnil a má klid. Osobně bych si raději poslechl vtipy hostů Čmani a Paulové v pořadu Do roka a do dna.  PS: nevím, jestli je to moderní trend, ale střihač koncertu měl asi o hladinku alkoholu víc než je zdrávo. Ty střihy jsou šílené, člověk si pořádně neužije žádný záběr. Po stránce střihové hnus. PS 2: Zagorová tam nevystupuje. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co se tady zas řeší. Měla to být Pocta Karlu Gottovi a Pocta Karlu Gottovi to byla. A byla lepší než pocta Mekymu. Líbilo by se mi to moc, nemám potřebu kritizovat jakéhokoliv interpreta nebo podání písně, protože tohle se fakt povedlo. Doják ve správných chvílích i skvělá zábava. Účast Jiřiny absolutně chápu a respektuju, ale vykecávat se teda nemusela. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz,  že po smrti nic není.  Jinak by v průběhu pořadu musel Karel sestoupit z nebe a většině účastníků za jejich vykon nakopat prdel. Zejména se divim, ze takový Gregor a Noid se nebáli. Buď byli velmi stateční, nebo nevěřící,  nebo museli mít plech v kalhotách. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

U těchto typů koncertů je to v podstatě pořád opakování toho samého. Jejich největším "slabinou" je samozřejmě to, že se jich nemůže účastnit samotný umělec, kterému je skládána pocta. Napodobit někoho bude vždy jen snaha o napodobení, ale to pochopitelně není hlavním smyslem těchto akcí. V první řadě jde o připomínku a právě tu poctu, kterou zde ostatní umělci skládají některé z našich pěvekých legend. Tady jde kvalita vždy trochu stranou. Pochopitelně, výběr umělců je pro diváka spíš subjektivní, nikomu nesednou všichni. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Nemáte v ČR žádného jiného Hosta než- Boučka? Kdo se má na ten jeho ksicht pořád dívat? Jinak pokud vím, tak Hana Zagorová tam zcela jistě nevystupovala, ta už byla v té době vážně nemocná a vystoupit nemohla. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Stejně jako loni u pořadu k jubileu J. Bohdalové pochybuji o vhodnosti zařazení tohoto pořadu zrovna na Silvestra. Tento sestřih koncertu měl být vysílán při nějakém životním milníku KG (narození, úmrtí, významné datum) a rozhodně ne na konci roku, kdy diváci očekávají zábavu a okamžiky smíchu. Dále mi docela vadilo provedení některých písní - rozhodně ne všechny písně KG jsou vhodné k ženské interpretaci, u řady písní mi ženské provedení doslova trhalo uši. Ale bohužel i někteří mužští interpreti šlápli docela vedle (např. Ondřej Gregor Brzobohatý). Naopak líbilo se mi vystoupení 4Tetu, Václava Noid Bárty, Moniky Absolonové, Marka Ztraceného (přišel mi chudák děsně nervózní), Jiřiny Bohdalové (pěkně to měla vymyšlené) a Štefana Margity (hezky to rozparádil). Celkově musím opět ocenit i tu snahu, dát na poslední večer v roce do TV něco nového (na rozdíl od TV Nova či Prima), ne pouze recyklovat starší pořady. A Boučka už někam zavřete, ať už nestraší :) ()

milwaukee odpad!

všechny recenze uživatele

Karla jsem mohl a pořád můžu. Ale to, co tady předvedla většina účinkujících, to byl vrchol. V podání Karla ty písničky opravdu dovedly vzít za srdce ♥, ale ted to jsou jen obyčejné tuctovky. A vrchol nevkusu byl Brzobohatý Gregor. ()

smithee 

všechny recenze uživatele

Když vidím, kolik se tu vyrojilo rádobyodborníků, musím se přidat. Je jasné, že Gott je nenahraditelný, ale o to tu nešlo. Mrzí pouze, že se zapojilo méně umělců, než na Mistrovy šedesátiny nebo sedmdesátiny. Většina tady kritizuje Ondřeje Brzobohatého, ale zároveň chválí 4tet. V čem byl mezi nimi rozdíl? Oba dva vystřihli novou, modernější verzi Gottových evergreenů. Noid, jako jeden z mála, dokáže tahat výšky podobně jako Gott. Pan Suchý by už neměl ve svém požehnaném věku vystupovat. Kdyby to Molavcová neodzpívala, byl by to průser jako Brno. Na rozdíl od pana Zímy, který i v sedě podal doslova heroický výkon. Naprosto skvěle (v porovnání s Krajčem, který sám odzpíval duet) se své role zhostil Marek Ztracený, který dokázal, že Slavík je ve správných rukou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mám rád Karla Gotta i jeho písně, takže už z úcty k němu... Ale je pravda, že některé alternativní verze jeho písní se mi moc nelíbily. Chudák Charlotte Ella Gottová zase byla šíleně nervózní, což je pochopitelné, ale na jejím výkonu to bylo znát. Naopak Libor Bouček, Jiří Suchý a Jitka Molavcová a konečně Pepíček Zíma byli výborní. ()

lucij68ee14 

všechny recenze uživatele

Většinou tyto typy koncertů moc nemusím, tento se mi ale líbil. Možná je to i tím, že jsem na něm byla osobně a vím, že měl skvělou atmosféru. Škoda, že jsme se nedočkali celého záznamu koncertu jako u oslavy 70. narozenin Karla. Při vzpomínce na některá vystoupení ale asi možná dobře. Z většiny tam nechali asi to nejlepší, co mohli. Možná mě jen trošku mrzí, že v záznamu nebylo více vystoupení mladých interpretů, kteří by se za svoje vystoupení ve srovnání se stálicemi českého popu nemuseli vůbec stydět. Monika Absolonová mě opět dojala i přes televizor. Nelze srovnávat vystoupení s Karlem, ten byl jen jeden. Ale jako vzpomínka dobré. ()

Reklama

Reklama