Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou Podsvětí ve fraku je Annie, stárnoucí chudá žena, která na ulici prodává jablka a samotu utápí v alkoholu. Své jediné dceři, žijící ve Španělsku, ale pravidelně píše v dopisech, že je členkou newyorské vyšší společnosti. Přitom v skrytu duše doufá, že díky vzdálenostem, jež je obě rozdělují, zůstane vše dobře utajeno. Když dcera Annie nečekaně oznámí, že přijede do New Yorku se svým bohatým snoubencem, je zřejmé, že katastrofa je zcela neodvratná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

classic 

všechny recenze uživatele

Frank Capra je génius,ktorý sa už o rok posúva k snímku It Happened One Night s piatimi najdôležitejšími Oscarmi,ale aby tam mohol byť, tak si s noblesou natočil jeden tento snímok,z ktorého som bol v nemom úžase! A samozrejme,čo prišlo po Stalo sa jednej noci,to každý,kto pozná Capru,určite vie...? -Apple Annie je staršia žena na dôchodku v New Yorku,čo nie je určite len ona sama,ktorá sa utápa v alkohole alebo proste predáva jablká na ulici,žije si svojským životom... Háčik je v tom,že má prísť jej dcéra,ktorú nevidela už ani nepamätá z Barcelony do New Yorku,ktorá si myslí,že mama je z vyššej spoločnosti,len pravda je niekde inde,a aby toho nebolo málo v doprovode s ňou prichádza aj bohatý snúbenec s otcom,tak títo dvaja páni predstavujú nóbl španielsku spoločnosť... Čo teraz?Tak stále existujú dobrí ľudia,ktorí ju nenechajú v štichu a zinscenujú excelentné divadielko,ktoré ma privádzalo do šialenstva svojou dokonalosťou,odhodlanosťou,iniciatívou,nápadmi,pohotovosťou,sviežosťou s bravúrnou Annie,ktorú zahrala paní May Robson s takou noblesou,že Oscar odcválal na inú stranu... V podstate celý ansámbel hercov sú vynikajúci aj s Dudeom,hlavným Bossom,po ktorom pôjdu čochvíla samotní chlpatí,ktorí zavetria nejakú podlosť,ale čo sa potom stalo,tak som bol prekvapený,réžia,scenár sú kvalitné nástroje k celkovému vyzneniu,ktoré som si užíval preto,že je to ranný Capra pred jeho budúcimi veľdielami,a toto menšie dielko ponúka možnosť vidieť ako sa režisér stane skutočný REŽISÉR. PS: podobná zábava na túto notu je k videniu v snímku Christmas in Connecticut s Barbarou Stanwyck,čo je vynikajúca voľba,obidva sú mnou osobne vynášané do nebies medzi komédiami na tento spôsob... ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Předně - uživatel Radek99 je blbec. A teď to důležité - obrovská chyba - LFAD obsahuje pro mě nepřekousnutelnou zápletku postavenou na povrchnosti, lži a neupřímnosti, což zcela odporuje pozdějším, lepším a důležitějším filmům mého oblíbeného filmového Boha Franka Capry. Zápletka se na počátku tváří hodně "caprovsky" a zpracování je tradičně úsměvné a roztomilé, bohužel příběh se ubírá zcela jiným směrem, než by si rozumný divák představoval. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typický Frank Capra... Komedie o humánní podstatě lidských bytostí, o dobru uvnitř každého člověka, o tomhle pozitivním rozměru, který se skrývá uvnitř každého lidského individua napříč všemi stavy a vrstvami společnosti - je tu slyšet ozvěna sociálně těžkých 30. let (a to nejen v Americe, podobně laděné filmy se v té době točily i u nás...). Rozverný pohled na realitu, kdy i mafiánský boss Frajer podlehne závanu lidskosti a rozhodne se (primárně ale motivován pouze egoistickými pohnutkami své pověrčivosti) udělat dobrý skutek a pomoci smutné figurce na okraji společnosti přezdívané Jabková Annie, což se mu posléze trochu vymkne z ruky... Do toho ,,charitativního" projektu se totiž zapojí místní policie, novináři a postavy místního podsvětí...a je zaděláno na velmi vtipnou a zábavnou komedii... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Komentar obsahuje Brojler, teda Bojler. Nadpriemerna komedia o zenskej menom Annie, ktora na uliciach predava ovocie, v listoch dcere ale vypisuje, ako skvele si zije vo vyssich Kruhoch. Chammurappizial sa dcera rozhodne prist za Annie .... a moze sa rozbehnut komedia. Koniec Brojlera, teda Bojlera. Frank Capra vedel tocit komedie a filmy s pozitivnym koncom, naviac su tu dobre kulisy, dialogy tiez patria k tym lepsim a hoci z hercov som nepoznal nikoho, komedia je to pre mna nadpriemerna : 70 % ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Oddanosť Franka Capru k humánnym projektom je obdivuhodná. V tomto nám predstavuje chudobnú ženu, ktorej príde na návštevu dcéra z cudziny. Problémom je, že dcére píše v listoch, že patrí do vyššej spoločnosti... Istotne sa príbeh nedokáže vyhnúť melodramatickosti a naivite, aj tak je film príjemným potešením. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Při vyhlášení Oscara za nejlepší film roku 1934 vyskočil ze sedadla Franc Capra, ale musel si zase sednout, protože slova Willa Rogerse: "Vstaň a pojď sem, Franku!", nepatřila jemu, ale Franku Lloydovi za film Cavalcade. Capra si musel rok počkat na ocenění svého dalšího snímku Stalo se jedné noci. (HOODY)

Reklama

Reklama