tata_bojs.doc

Trailer

„Pěšáci“, „Attention Aux Hommes!“, „Tanečnice“, „Opakování“… S výčtem známých hitů pražské kapely Tata Bojs by se dalo dlouho pokračovat. Vždy energičtí, za dobu své existence mnohokrát jiní, precizní ve svém koncepčním přístupu k vizuálnímu a hudebnímu uchopení jednotlivých alb a vystoupení. Není divu, že se Marek Najbrt rozhodl nejít cestou konvenčního dokumentu. Příběh kapely vypráví formou hravé koláže, složené z bohatých archivů, záznamů koncertů i futuristických hraných vsuvek s herci z divadla Vosto5. Před očima se nám tak skládá obraz osobité kapely, jež se i přes alternativní povahu své tvorby po právu řadí mezi přední tuzemské hudebníky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

disappearin1

všechny recenze uživatele

Nejsem skalní fanoušek, z jejich písniček znám méně než polovinu, koncert jsem zažil jen jeden (zatím) ale stejně jsem si film užíval a z kina jsem odcházel s úsměvem a skvělou náladou. Zvlášť v dnešní době je myslím důležité vidět, že i v show byznysu plném ostrých loktů, rychlokvašek a producentů, kteří rozhodují o všem, se dokážete prosadit a udržet na vrcholu neuvěřitelných 34 let bez arogance, podbízení, titulních stránek bulváru a neobratného kopírování zahraničních vzorů. Kruci písek - dobrá práce kluci z Hanspaulky! ()

PabloFuentes

všechny recenze uživatele

Kapela je pro mě absolutní srdcovka, jejíž písničky mě doprovází od základní školy až po přítomnost, čili více jak čtvrt století a obávám se, že u tohoto dokumentu nedokážu být úplně objektivní. Nicméně skvěle jsem se bavil, ty scénky do toho dobře zapadly a ano, jsem cílová skupina. Pro fanoušky povinnost. ()

elessar04

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jízda! S hudbou Tata Bojs nemám absolutně žádné zkušenosti, neznám žádnou jejich píseň, ale přesto mě tento úžasný dokument chytl hned od počátku. Originální portrét s hranými sekvenci, skvělým humorem a s ještě lepším vizuálem. Již dlouho jsem neviděl takto úžasný portrét hudební skupiny! Jednoznačně jeden z nejlepších dokumentů, co jsem letos viděl. Viděno na KVIFF 2024. ()

ForGump

všechny recenze uživatele

Hodnocení je neférově zabarvené kvůli vztahu ke kapele Tata Bojs, to je nutné si přiznat, pokud bych na to šel neinfikován, tak bych asi nebyl tak nadšený, protože na rozdíl třeba od skvělého letošního dokumentu Kláry Tasovské o fotografce Jarcovjákové, se tady dostáváme zpátky k tradičnímu, spoustu historek prošpikovaného medailonku, které vyprávějí mluvící hlavy. Body nahoru tomu dává už samotné osobnosti a celková sympatika všech členů TB a zajímavé střípky z backstage a samozřejmě Mardošova výřečnost. Naopak velmi rušivě a bez nějakého hlubšího významu působí zapojení Vosto5 a dle slov Milana Caise to tam zůstalo jakožto původní nápad, který nefungoval už při natáčení a tak se to jen sestříhalo a nějak vložilo jako takový průvodci, ale asi škoda peněz. Jinak musím říct, že jsem se bavil, ale průkopnický dokument to bohužel není, byť asi i tvůrci chtěli, aby byl. 70% ()

vyfuk

všechny recenze uživatele

[KVIFF] Nejlepší je jít na film pět minut před začátkem, doufat, že to dopadne a stane se z toho pecička. Určitě záživné, zábavné a zajímavé. Je tady trend zanechání odkazu po české hudební kultuře a je to jen dobře. Onen sci-fi prvek občas rušivý, ale režie věděla od jakého momentu se na něj vyprdnout. ()