Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorské noviny dvacátých let minulého století jsou plné zpráv o unesených dívkách, které beze stopy končí na trhu s bílým masem. Co však nikdo neví je, že dívky se ztrácejí z hotelu paní Meersové (Beatrice Lillie). A zrovinka sem se právě přistěhovala slečna Dorothy (Mary Tyler Moore), osiřelá a lehce naivní venkovská dívka, která nechápe, že za taxík se v New Yorku prostě nedá platit šekem, ale ráda by se stala uznávanou herečkou. To Millie (Julie Andrews) z pokoje odnaproti má plán mnohem prostší – hodlá se bohatě provdat, a tak si oproti zvyklostem nehledá zaměstnání, ale pohledného a hlavně svobodného šéfa.
Bláznivé dobrodružství obou dívek právě začíná. (dopitak)

(více)

Recenze (21)

zette 

všechny recenze uživatele

S zadnou postavou ve filmu jsem nesympatizoval (Mary Tyler Moore mi je neprijemna celkove), coz je vzdy trochu problem. Ocenuji ale nevtirave pisnicky, peknou choreografii (hlavne scenky z vytahu) a par vtipnych momentu, vyplivajici hlavne ze zapornych postav. Dej je snadno predvidatelny, nebyt blazniveho zaveru, dam o hvezdicku vice. ()

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Hudba + 6 nominací: Herečka VR - Carol Channing, Výprava, Kostýmy, Hudba - A, Zvuk, Píseň - "Thoroughly Modern Millie" ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo by se dal odradit názvem a začátkem, kde Julie Andrewsová vesele skotačí po ulici s laškovnou písní, by udělal velkou chybu. Ano, Julie hraje venkovskou naivku, která přijíždí do velkoměstského dívčího penzionátu, připravena najít si práci sekretářky a vdát se za svého šéfa ("Ať to bude kdokoli") - a přesto to není muzikál jako třeba Funny Girl. Jak se totiž ukáže, majitelka penzionátu je ve skutečnosti obchodnice s bílým masem, Správná dívka je detektivní retroparodie a s přibývajícími minutami svou poetikou připomíná třeba film Adéla ještě nevečeřela. Hudební čísla jsou vesměs komediální a velmi roztomilá - třeba porouchaný výtah se dá rozjet jen soustředěným stepováním, což je obzvlášť komické, když v něm jedou jinak smrtelně vážní padouši z čínské prádelny. :o) Hudba Elmera Bernsteina si všelijak pohrává s ragtimy z éry němých grotesek (pozdější režisér Podrazu měl pro ten druh hudby evidentní slabost). A vážně nezapomenutelná je scéna, kde postarší dáma (fantastická Carol Channingová) s chraplavým hlasem kačera Donalda zběsile tančí, hraje na několik hudebních nástrojů a zpívá "Jsem dítě jazzu." :o) 80% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film u mě prostě nefunguje jako muzikál. Hudební a taneční čísla jej neúměrně natahují a hlavně zpomalují, přestože děj sám o sobě by na dobrou komedii úplně stačil. Některé modely Julie Andrews jsou ale dost příšerné a možná se vám i stane, že z Carol Channing (a jejího zpěvu) budete mít husinu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Komédia a muzikál idú k sebe, v tomto prípade sa tvorcovia akoby zasekli čo vlastne chcú. Vzhľadom, že si film vystačí ako komédia, bolo zbytočné do toho vtláčať muzikálové atribúty, hoci treba uznať, že stepujúce scény vo výťahu sú skvelé. Zaujímavý námet unesených dievčat z hotela len pre slečny je natočený vtipne, zručne a evidentne so záľubou v dobových reáliach ( čo napokon režisér neskôr potvrdil aj skvelým Podrazom ). ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

V záplavě cukrově přeslazených a vrcholně sentimentálních muzikálů ze šedesátých let se Správná dívka vyjímá svou samozřejmou nenuceností a sebeparodičností. Nejde tu o velké emoce, ale o uvolněné nezávazné blbnutí v rytmu ragtimu, módy dvacátých let a čínské prádelny. Muzikálové výstupy vyvolávají úsměv na tváři a na hercích je vidět, že si své role užívají. Nejvíc mě pobavil John Gavin v roli "muže snů", který po zasažení umrtvující šipkou setrvává v nejroztodivnějších hlubokomyslných pozicích. Neváhejte a na tenhle film se podívejte. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

25. Zlatý Glóbus za rok 1967 - cena (1) - *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Carol Channing + nominace (4) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Julie Andrews, Nejlepší hudba - Elmer Bernstein, Nejlepší filmová píseň - "Thoroughly Modern Millie" - Hudba a text Sammy Cahn, James Van Heusen ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

jak muzikály nemusím, tak tady uznávám, že se povedl. Vtipná retro-místy-parodie, s osobou (a postavou) Carol Channing se dotýkající až absurdně surreálných poloh. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale třetí výborný film po sobě. Správná dívka je retro muzikál z 20. let, ve kterém mladá krásná (no ehm) dívka přichází hledat štěstí do velkoměsta a chce si vzít bohatého šéfa, ať už jakéhokoliv. Jsou to milionáři, velké city, muzikálová čísla a dojemné písničky a finální odhalení kdo je kdo je jak z červené knihovny. Prostě kýč jak prastaré filmy s Astairem a Rogersovou. Jenže režisér si z toho dělá nepokrytě legraci. Ať už v písničkách (naprosto geniální tapiokový tanec), opakovaných vtipech (stepovací výtah :D :D :D) a nebo postupech. Jsou tu titulky vyjadřující pocity jak z němého filmu, nechybí tu visení z mrakodrapu jak z grotesek či cirkusové scény. Navíc je tu vedlejší příběh s únosy dívek do bordelů s celkem napínavým finále. K tomu vynikající dvojice Andrewsová, J. Fox, svižná hudba a ve vedlejší roli Pat Morita, kterého jsem si neuměl představit mladého. V Karate Kid hraje dědečka v 52 letech... nu a tady v 35ti bez vousů vypadá tak na 50. 4* a výborná nálada k tomu. ()

boro123 

všechny recenze uživatele

Trochu bláznivý film, který si velmi mile hraje s odkazy na klasické grotesky, potěší odkaz na Harolda Lloyda a jeho O patro výš ale i vtipné mezititulky a stylizované herectví Julie Andrews s častým pomrkáváním na diváka. Hudební i taneční čísla jsou velmi zábavné a originální, pracující s hudbou typickou právě pro grotesky. Co bych filmu vytkla je hodně předvídatelný děj, ale ve výsledku to nevadilo zas tak moc, přece jen se nějaký ten nečekaný zvrat nakonec objeví. "Operator, you have obviously never been in a Chinese opium den!" ()

yehudit 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná pohádka pro dospělé s výborně zaranžovanými scénami, které jsou vypiplané do posledního detailu. Jakožto obdivovatelka 30. let jsem ocenila i hudbu a kostýmy. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

To by mě teda docela zajímalo, jak se tenhle film dostal do mého seznamu "Chci vidět". No ale dostal. Po prvních pár minutách veselé Julie zpívající a poskakující po chodníku jsem si říkal, že dám dvě hvězdičky a vypínám, že to nemám za potřebí (i když jakože starej muzikál, v pohodě). Ale pak jsem nakonec s přestávkou dokoukal. A dopadá to stejně, takže: starý muzikál, v pohodě. Části jsou nudné, části v rámci možností šedesátých let vtipné. Jednoduchý děj, hodně písniček, v rámci žánru super. Dávám méně hvězdiček, protože takovéhle filmy nějak často sledovat skutečně nepotřebuju, ale to neznámená obecně špatný film. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Milé, svieže, akurát herečky zrovna neoplývajú krásou, ktorá by k príbehu bodla. Kostýmy, tance a hlavne vizuál sú veľmi fajn. Na tú dobu remeselne zvládnutá vecička. Záver je uletený, tak zostanem pri zlatom strede. ()

Tremono 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to ve verzi pro kina včetně úvodní pětiminutový předehry a s přestávkou. Je to vtipná komedie - parodie (i když trochu více "nekorektní" k číňanům/nejen) hlavně díky udivenému kukuči Julie Andrews. Z dnešní doby pobaví obzvlášť tehdejší móda, přecijen je to Naprosto moderní Millie. A stepovací výtah nezapomenutelný :) ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Svěží muzikálová komedie, s písněmi, jejichž melodie se vryjí pod kůži a s vinikající hereckou dvojicí v titulních rolích - J. Fox a J. Andrews. Zcela poprávu Oskar za nejlepší hudbu (E.Bernstein) ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Fajn film o rozpustilý holce a zlejch Číňanech, kterej pořád brzděj písničky. Závěrečná bitka byla vyloženě trapná. ()

MayB2 

všechny recenze uživatele

Tak za tři a půl. Ten konec úplně nesedl. Bavila mě muzika, kostýmy a stylizace postav. Kdykoli se objevil John Gavin, musela jsem se smát... ()

Reklama

Reklama