Reklama

Reklama

Dobrý člověk

  • USA A Good Person (více)
Trailer 1

Daniel se setkává s Allison, kdysi úspěšnou mladou ženou, která byla zapletena do nepředstavitelné tragédie, při níž přišla o život jeho dcera. Společně zjistí, že přátelství, odpuštění a naděje mohou vzkvétat i tam, kde byste to nečekali. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (27)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Allison je šťastná a chystá se na svatbu. Když ovšem jednoho dne zaviní dopravní nehodu, při které zemřou dva lidi z její nastávající rodiny, její život se obrátí vzhůru nohama a Allison spadne do kruhu sebeobviňování, popírání, vyrovnávání se se ztrátou a závislosti na lécích. Největší podporu pak najde v tu chvíli asi nejméně očekávaném člověku. V jádru možná nijak originální, ovšem funkční příběh, který stojí a padá s hereckými výkony Morgana Freemana a hlavně Florence Pugh. Ta je opět výborná a neměl sem problém jí věřit jedinou emoci. Menší krácení by sice úplně neškodilo, protože víc jak dvě hodiny je na podobný film docela dost, ale díky už zmíněným hercům si Braffův kousek zaslouží tu čtvrtou hvězdu navíc....70% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na další režijní počin Zacha jsem se těšila. Hodně silné téma už jen z popisku filmu. Nejvíc mě bavily komorní scény mezi Freemanem a Pugh. Taková ta velká zásadní scéna se zbraní za mě vůbec nevyzněla a celkově byla dost nepodařená, i když asi mělo jít o zlatý hřeb. Pro změnu následující scéna venku byla asi nejbožejší. Celkově Zach spíš zklamal. Čekala jsem daleko větší potrhlost a dostala pohled hodně zralého dospělého. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Good person je o dobre osobe, ktera se primotala do tragicke nehody, a cinech , ktere podnika, aby se mohla zase citit dobre. Je to slzopudne horkosladne drama k druhych sancich a prekonani souzeni. Florence Pugh do zdlouhaveho filmu vnesla charisma. Morgan Freeman je take vynikajici. Je tu dost klise o souzeni, zavislosti, dusevnim zdravi a teenagerske vzpoure. Film je vlastne dvouhodinove intenzivni terapeuticke sezeni. Ale postavy se mi zdaly na hranici realnosti. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Za zvuku tónov melancholickej pesničky sa všetko v dobré začne obracať ... lenže v živote to tak jednoduché nie je. Ťažko sa zabúda na zlé veci, a niekomu sa to ani nepodarí. A Allison mala tiež namále. Florence v hlavnej úlohe úžasná. A Zach toto skrátka vie ... ukázať správnu cestu, riešenie, poučiť ako na to ... a veľmi prirodzene. Miestami to chce byt príliš patetické, ale aj tak je to veľmi uveriteľné. Soundtrack tradične skvelý. 4,5* ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Akosi som čakal film plný pátosu, krivdy a sentimentu, no napokon som milo prekvapený, čo so sebou A Good Person prinieslo. Florence a Morgan v hlavných úlohách boli výborní, a tie ich traumatizované postavy stvárnili fakt na úrovni. Príbeh bol smutný a emočne vypätý, a to najmä vďaka nezodpovednej Allison, ktorá by sa rada odrazila od dna, ale aj v tom zlyháva. Veľmi silnú rolu vo filme hrali kvalitné dialógy, ale aj celková atmosféra príbehu, ktorá balansuje v kontraste racionality a emócií. Veľmi dobré, oplatí sa vidieť, hoci s Allison budete sympatizovať len veľmi ťažko (mne jej bolo v podstate ľúto, no zároveň som sa na ňu tiež hneval). 4* ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Režisér a scenárista Zach Braff a hlavná herečka Florence Pugh boli počas natáčania tohto filmu ešte spolu vo vzťahu, celkovo 3 roky. Rozišli sa začiatkom roku 2022. (Arsenal83)
  • Florence Pugh napsala a zahrála ve filmu dvě písně – „The Best Part“ a klavírní skladbu s názvem „I Hate Myself“. (catnipped)

Reklama

Reklama