Reklama

Reklama

Letadlo plné mladých vojenských kadetů ztroskotá na odlehlém, pustém ostrově. Pětadvacet chlapců zvyklých na tvrdý dohled dospělých nově nabytou svobodu nejprve uvítá, ale poté se rozdělí na dva tábory. Jeden z nich uznává hodnoty civilizace, zatímco ten druhý přijme za své zákony divočiny, která je obklopuje, a pustí se do sadistických her, rituálů a trestů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (215)

gezper 

všechny recenze uživatele

Lidé jsou ovce, děti jsou kruté, děti jsou lidé. Ovce jsou kruté? Předlohou jsem nepolíben, zpracování se mi líbilo - kluci si to dávají hodně přirozeně. [80%] ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Citlivě zpracovaný a nesmírně hluboký film. Nechápu ty komenty typu "dětská variace na Survivor či Vzpouru na Bounty" atd. A co jste, lidi, čekali , když jste četli anotaci či viděli trajler? Dvanáctiletého nabušeného mača, co bude klátit prsatou domorodku? On JE to dětský film - a o to víc je jeho poselství děsivější. Bestie jsou v každém z nás. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tohle by měl asi každý vidět. Je to pravé psychologické drama. Pohled na lidskou povahu. Nejdřív mi Pán much přišel málo drsný, ale teď s odstupem času si uvědomuju, že to byly děti, takže to bylo drsné dost. Někdy dokáží být děti hodně zlé, protože si neuvědomí, co tím způsobí. Bohužel mnozí se nepoučí a odnesou si to i do dospělosti. Film hezky stupňuje napětí. Jsou to malí kluci, ale musí se najednou starat sami o sebe, nechají se zvyklat ke špatnostem, protože v uzavřené skupině lidí je tlak na to, aby nikdo nevybočoval, někdo se stane vůdcem, většinou ten největší darebák, ostatní se snaží družit a patřit k té "správné" straně, až se to může i zvrtnout a stane se něco opravdu zlého. Herci byli moc šikovní, přitom zkušeností nemohli mít zas až tolik. Ten blonďatý záporák byl vybraný špičkově, protože mě celou dobu vytáčel. A jeho sok, který se snažil chovat rozumně a jak nejlépe dovedl byl taky fajn, vyloženě kladný typ. Nej scéna filmu - naprostý konec, to prostě jinak nejde, to byla síla. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený film, díky němuž jsem objevil jednu ze svých nejoblíbenějších knížek. Sice se od své předlohy lehce liší, ty změny však nejsou velké a navíc příběh rozhodně nekazí. Navíc filmu pomáhá stopáž, která není přepálená a dodává filmu spád. Tvůrcům se povedlo vytvořit dobré napínavé pasáže, také díky dobrému výběru hudby a dobrým hereckým výkonům. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 7/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Vyjádřím se slovy jistého fotbalového bosse: "Silnější pes m*dá." Inteligence je zadupávána do země, prakticky doslova. Čím hloupější buran, tím hlasitěji pronášená hrubší slova. Tento aspekt lidské povahy je odvěký a troufám si tvrdit i nevymazatelný. A děti jsou děti. Jakmile k tomu dostanou příležitost jsou zlé, destruktivní, stádovité. Co se týká samotného filmu, charaktery jsou poměrně jasné, exteriéry vynikající, režie celkem ušla, ale ten konec jako kdyby byl ustřižený, čekal bych katarzi, objevení toho že není všechno zlato co se třpytí... Ale, přiznávám, knihu jsem nečetl. Poměrně slušný snímek, který by si zasloužil lepší dabing, možná někdy zvýším hodnocení. ()

RomanL 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude mnohem drsnější. Viděl jsem jenom část verze z roku 63, ale dodnes si pamatuji to mrazení v zádech. Téhle verzi se to nějak nepovedlo... ()

anonyym 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je super v tom, že přesně napodobuje svoji knižní podobu, což není tak časté. Podruhé za život se mi stalo, že to, co jsem si během čtení představovala, jsem měla možnost pak vidět na plátně, a to se cení nejvíc. ()

Hellbilly 

všechny recenze uživatele

Knihu som nečítal a pôvodnú adaptáciu nevidel, takže nemôžem porovnávať. Ale toto bolo fakt dobré, verné podobenstvo o ľudskej povahe a všetkom zle ktoré v nás drieme. ()

Paulie2 

všechny recenze uživatele

Dobrá myšlenka podle slavné předlohy. Vcelku napínavá atmosféra zhruba od půlky filmu se povedla. Podle mě byl ale film zkrácený a pár scén navíc by neuškodilo. +- 70% ()

Loganberry 

všechny recenze uživatele

Děti jsou ta nejkrutější stvoření na světě. Možná proto, že se neumí přetvařovat. Buďte jako děti a dostanete se do království nebeského. Pcha! ()

Pesamenteiro 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy - ale jen za odchylky od románové předlohy. Spolek anonymních, k tomu ještě dětských herců, předvádí výkony srovnatelné s těmi největšími hvězdami. Hudba sama o sobě příliš nevyniká, ale celému snímku dodává vcelku slušný tón. A kdo jen trochu pochopí Goldingovu myšlenku, ztratí veškeré iluze o vznešenosti lidského pokolení. Lidství zde nabírá naprosto jiný význam. To, že hlavními hrdiny jsou právě děti, je naprosto nepodstatné. Spolu s Farmou zvířat zabírá Pán much nejvyšší příčky co se psychologických dramat týče. Lidstvo je ta nejodpornější věc, s jakou máme možnost se setkat. ()

Black.Swan 

všechny recenze uživatele

... Chceli sa hrať na dospelých a tak to aj dopadlo. Keď sa človek dostane k moci, pomaly stráca predstavu o tom, kde končia hranice. Najlepšie je ísť cez mŕtvoly, hlavne, že sa cítime uznávaní, a to hlúpym zmanipulovaným stádom. A takto podobne to bohužiaľ vyzerá v bežnom svete... Kniha skvelá, film tiež nesklamal. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Skoro do poloviny to vypadalo jen jako dobrodružný film pro děti a pak se z toho najednou vyklubalo drsné psychologicko-sociální drama jdoucí na samou dřeň "Takzvaného zla". Zvláštní, že u tak skvělého filmu marně hledám rubriku "Ocenění". Zvláštní? Ale kdeže... ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

(pozor, obsahuje spoiler) Vtipné, jak si děti na začátku hrají na svět dospělých. Pokoušejí se vybudovat demokratickou komunitu v divočině kde stejně nakonec zvítězí divošské pudy. Chudák Piggy. Patří mezi filmové postavy, jejichž osud mi byl skutečně líto . Ale bylo jasné k čemu to směřuje , s jeho povahou by ho stejně do "nového" kmene nikdy nepřijali, i kdyby chtěl . ()

Související novinky

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Reklama

Reklama