Reklama

Reklama

Hospoda Jamajka

(TV film)
  • Francie L'Auberge de la Jamaïque
všechny plakáty

Recenze (3)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

S kolegou paaschou bych tak docela nesouhlasil, například francouzské (filmové) kriminálky jsou stále většinou dost kvalitní, ale toto zpracování slavného románu D.D.M. není právě nejšťastnější - ať už zjevem tety Patience, který zde výstižně popisuje elle (a který nemá s předlohou společného zhola nic), osekáním a pozměněním příběhu nebo ( jakkoliv mi zrovna přenesení děje z Cornwallu do Bretaně nevadilo) neadekvátní prosluněnou atmosférou. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Francouzská adaptace úspěšného anglického románu o dívce Mary, která po smrti rodičů přichází do tajemného hostince Jamajka k tetě Patience. Hospoda nemá dobrou pověst stejně jako její majitel. Podařilo se postihnout některé drobné aspekty a momenty románu, které mě nenapadly, nicméně srovnání jak s knihou tak adaptací z 80. let s Jane Seymourovou je pro toto dílo smrtící. Na zúženém časovém prostoru, kde není prostor pro vysvětlování ani pozvolný vývoj tu nejsou prezentovány postavy natolik zajímavé ani charismatické, aby dodaly této interpretaci váhu. Teta Patience tu vypadá velmi francouzsky svůdně a Mary nevypadá vedle tety natolik mladistvě, abych si je nepletla.-vzhledově. To je pro mě dostatečnou výpovědí, že se tvůrcům nepovedlo (alespoň u mě) vytvořit hlavní postavu dost zajímavou, děj dost jednoznačný. Je to jen zajímavý příspěk k tématu. Není to vina herců, je to buď bezradnost nebo ustrašenost adaptátorů, kteří nevědí, co by nám o příběhu především chtěli říct. Má to být strašidelné? Romantické? Nebo jen kostýmní? ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý počin, ale přesto jsem měl občas pocit, jakoby snad autoři a aktéři ani nečetli předlohu. Bohužel mi to jen potvrdilo, že francouzi jsou dobří jen v sýru a vínu ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnomenného románu od Daphne du Maurierové. (M.B)

Reklama

Reklama