Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neortodoxný a málo kvalifikovaný katolícky kňaz Robbie Coltrane sa kvôli cirkevnému omylu stane pápežom. Lenže keď nastúpi na pápežský stolec, zistí, že Vatikán je v rukách skorumpovaných gangstrov, ktorí majú skôr bližšie ku "Krstnému otcovi" ako k Pánu Bohu. "Pápež Robbie" sa rozhodne, že s tým urobí poriadky a vyčistí katolícky štát od toľkej špiny. Ibaže veci nie sú také jednoduché ako sa zdajú byť - do cesty sa mu postavia nielen všadeprítomní byrokrati, či smrteľné hrozby, ale aj jeho stará láska, ktorá sa objaví v tej najnevhodnejšej chvíli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Nijak neurážející blbina, která dokáže příjemně vyplnit čas, když skutečně nemáte, co dělat. Bez Herberta Loma by to však bylo mnohem slabší. Škoda, že nemá víc prostoru. "Který koláč zabil mou dceru?" ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Jój, toto som mala ešte niekedy v stredoveku z videopožičovne. Taká ľahká komédia, občas mierne nudná. Robbie Coltrane to vylepšil :-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místy černá hořká komedie, nijak třeskutá, ale veskrze britská. Vždyť kdo jiný by si dokázal dělat legraci z papeže, církve a Vatikánu tak, jako Britové. Jednu chvíli jsem si myslel, že vše skončí špatně. Z možnosti propojení Vatikánu s mafií mrazí zejména tehdy, pokud si uvědomíme jeho nevyhraněnou úlohu v období 2.světové války. Možná se film měl ubírat cestou našeho Lelíčka, aby hodnocení bylo opravdu hvězdné. Na jedno podívání příjemné, ale dostačující. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem si myslela, že komedie by měla být vtipná. Ani Lomův padouch za mnoho nestojí. Takže zbývá jen potěšení z výborného nápadu, co by měla církev udělat se svým majetkem. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Dávám odpad i když vím, že jsou horší filmy. Tady mě ale naštval obrovský rozdíl mezi očekáváním a zklamáním. Velmi slušná herecká sestava v čele s Robbie Coltranem se plácá v neuvěřitelně slátaném scénáři. Komické to nebylo ani trochu, na tragédii to bylo povrchní a do toho ještě patetický závěr. Radím vyhnout se tomuto filmu jako čert kříži. /21.5.2010/ ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivìm, že tento film nepronikl mezi kultovnì filmy devadesátých let. Ač slibuje dobrou zábavu originálnìm nápadem a láká na slavné obličeje ala Hagrid a Cornell, chybì snìmku šťáva a chytrý vtip. Vše humorné je postavené na prvoplánovaných jednoduchých fòrech bez špetky hlubšìho významu. Herbert je klasicky padouchem, jak se patřì, bohužel když je děravý scénář, nepomůžou ani Dreyfusovské grimasy. Škoda, zkrátka ne vždy se zadařì. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I Britové umějí udělat příšerný kýč. Rubeus Hagrid odhalí něco ze své temné katolické minulosti a otrávený divák s vděčností vzpomene lehce buranského, ale ve srovnání s papežem Robbiem přímo vzoru kultivovanosti - krále Ralpha. Hvězdička je za atraktivní prostředí a vskutku neobvyklé pojetí. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Krimikomedie, sympatické herecké obsazení, spíš pohoda než by pobavil. Scénář ne že nedodělaný ale možná ani nerozdělaný. Podobně na tom i režisér. Na okamžik se tady objeví již v té době legendární Jeff Beck, ale ještě i jeho dokázali tak zašít že jsem ho musel nakonec vygooglovat. 2/5 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

V roce 1991 se objevily dva filmy s podobnou tematikou a zatím co KRÁL RALPH s Johnem Goodmanem ze souboje s britskou monarchií vyšel se vztyčenou hlavou, Robbie Coltrane by tu svou za tuto paskvilní dehonestaci (nic proti) katolické církve musel položit na špalek. Nudné, slátané, zmatené. Nezaujme ani pražský rodák, oblíbený nadřízený inspektora Clouseaua (série RŮŽOVÝ PANTER), Herbert Lom, jehož padouch je jen vyšeptalou vzpomínkou na vyšinutého vrchního komisaře Dreyfuse. 20% ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Naivitou hyriaca fantasmagoricka, za vlasy pritiahnuta hovadina, trapnostou naplnena, nudou ovencena a nekvalitnymi vykonmi dokonana "komedia?" pre "neviem si predstavit aku vekovu kategoriu". Nikdy viac.Ani za peniaze. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Když porovnám s dalším filmem tohoto žánru, českými televizemi poměrně dost často vysílaným Králem Ralphem, tak u mě jednoznačně vítězí právě příběh omylem zvoleného papeže. Ani tento film sice není nic zásadně světoborného, ale Ralph je pro mě už přeci jen trochu moc neotesaný a i počáteční zápletka mi zde prijde o poznání méně absurdní. Pak už je to jen sled (tragi)komických situací, které mě zabavily právě na jeden zimní nedělní podvečer a více jsem toho ani nechtěl. ()

DonArian 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem náhodou narazil v televizi. Britská komedie s Robbiem Coltranem a Herbertem Lomem o omylem zvoleném papeži vypadá na první pohled jako kvalitní zábava. Zdání ale občas klame. Po poměrně zábavném začátku padá kvalita filmu dolů a dolů až v závěru narazí na samé dno cukrkandlovou scénou, kdy v nemocnici zemře jedna poměrně zbytečná a nudná postava. Začátek je ovšem díky scénám jako je zasedání ve Vatikáně nebo představování paláce poměrně zabavný. Potěší i Herbert Lom coby vyšinutý mafiánský boss. Kdyby i zbytek filmu byl takový jako začátek, šlo by hodnocení rapidně nahoru. Stačilo by jen celou dějovou linii s Beverly D´Angelo odstranit, poupravit konec a je tu 4 hvězdičkový film. Ale díky ohromnému množství chyb a sladké vycpávce, film nenaštve ale ani nezaujme. Prostě slabší komedie na sobotní odpoledne, kdy nemáte nic dělat nebo jste líní přepnout kanál. Pro mě za 50%. ()

Reklama

Reklama