Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neortodoxný a málo kvalifikovaný katolícky kňaz Robbie Coltrane sa kvôli cirkevnému omylu stane pápežom. Lenže keď nastúpi na pápežský stolec, zistí, že Vatikán je v rukách skorumpovaných gangstrov, ktorí majú skôr bližšie ku "Krstnému otcovi" ako k Pánu Bohu. "Pápež Robbie" sa rozhodne, že s tým urobí poriadky a vyčistí katolícky štát od toľkej špiny. Ibaže veci nie sú také jednoduché ako sa zdajú byť - do cesty sa mu postavia nielen všadeprítomní byrokrati, či smrteľné hrozby, ale aj jeho stará láska, ktorá sa objaví v tej najnevhodnejšej chvíli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

hrona 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivìm, že tento film nepronikl mezi kultovnì filmy devadesátých let. Ač slibuje dobrou zábavu originálnìm nápadem a láká na slavné obličeje ala Hagrid a Cornell, chybì snìmku šťáva a chytrý vtip. Vše humorné je postavené na prvoplánovaných jednoduchých fòrech bez špetky hlubšìho významu. Herbert je klasicky padouchem, jak se patřì, bohužel když je děravý scénář, nepomůžou ani Dreyfusovské grimasy. Škoda, zkrátka ne vždy se zadařì. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místy černá hořká komedie, nijak třeskutá, ale veskrze britská. Vždyť kdo jiný by si dokázal dělat legraci z papeže, církve a Vatikánu tak, jako Britové. Jednu chvíli jsem si myslel, že vše skončí špatně. Z možnosti propojení Vatikánu s mafií mrazí zejména tehdy, pokud si uvědomíme jeho nevyhraněnou úlohu v období 2.světové války. Možná se film měl ubírat cestou našeho Lelíčka, aby hodnocení bylo opravdu hvězdné. Na jedno podívání příjemné, ale dostačující. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

V roce 1991 se objevily dva filmy s podobnou tematikou a zatím co KRÁL RALPH s Johnem Goodmanem ze souboje s britskou monarchií vyšel se vztyčenou hlavou, Robbie Coltrane by tu svou za tuto paskvilní dehonestaci (nic proti) katolické církve musel položit na špalek. Nudné, slátané, zmatené. Nezaujme ani pražský rodák, oblíbený nadřízený inspektora Clouseaua (série RŮŽOVÝ PANTER), Herbert Lom, jehož padouch je jen vyšeptalou vzpomínkou na vyšinutého vrchního komisaře Dreyfuse. 20% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I Britové umějí udělat příšerný kýč. Rubeus Hagrid odhalí něco ze své temné katolické minulosti a otrávený divák s vděčností vzpomene lehce buranského, ale ve srovnání s papežem Robbiem přímo vzoru kultivovanosti - krále Ralpha. Hvězdička je za atraktivní prostředí a vskutku neobvyklé pojetí. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Když porovnám s dalším filmem tohoto žánru, českými televizemi poměrně dost často vysílaným Králem Ralphem, tak u mě jednoznačně vítězí právě příběh omylem zvoleného papeže. Ani tento film sice není nic zásadně světoborného, ale Ralph je pro mě už přeci jen trochu moc neotesaný a i počáteční zápletka mi zde prijde o poznání méně absurdní. Pak už je to jen sled (tragi)komických situací, které mě zabavily právě na jeden zimní nedělní podvečer a více jsem toho ani nechtěl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Jugoslávii. (Terva)
  • Velká část amerických vydavatelů novin odmítla vytisknout reklamu na tento snímek pro velké rouhání. (Terva)
  • Film měl být původně třídílná série natočená pro společnost Channel 4. (Terva)

Reklama

Reklama