Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh vypráví o čínské vlastenecké legendě, kdy sedm čínských zabarikádovaných vojáků odolává tisícům japonských vojáků a padesáti tankům po dobu pěti dní. Čínští vojáci si jsou vědomi své smrti, ale také strategického významu klíčového bodu Velké zdi, známé jako Pa Tou Lou Tzu. (Epistemolog)

Recenze (6)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Stejně silně jako mám ráda hrdinské krveprolití od Changa, tak nesnáším válečné filmy. Takže u 7-Man Army jsem bojovala s pěkně těžkou rozpolceností. Moje pacifistická část nechápe motivace jednotlivců pro účast ve válce, pokud to není právě vyloženě protiválečné dílo. Moje militantní část se sice ráda kochá bojem, ale odmítá se jím kochat, pokud je to násilí pácháno ve smyslu "rozhodnutí shora". Ale tady mají právě jednotliví hrdinové svoje osobní důvody pro to, aby chtěli na bitevním poli svobodně vykrvácet. Nechť je jim to přáno. PS: Pro mě tedy rozhodně není legrace vidět Gordona takhle! Never more! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak o tomhle vědět všech 28 Panfilovců, tak se jdou s ostudou zahrabat. Proč? Protože způsob jakým tu 7 lehce vyzbrojených čínských vojáků vzdoruje japonské přesile je neskutečný. Japonci mají tanky, dělostřelectvo, dokonce letectvo, tisícinásobnou přisilu pěchoty a přesto těch sedm statečně udrželo jakousi pevnůstku... Trochu mi to připomnělo francouzské komedie z osmdesátek. Tam se z Němců většinou také dělají tydíti a blbečkové, jenže ve skutečnosti to bylo jaksi jinak. A to samozřejmě platí pro japonskou invazi do Číny. No co k tomu dodat... Byť Hong Kong, čpí to propagandou. Herecky hrozné, ale to bych od Asiatů asi i čekal. Co ale bylo příšerné byly bojové scény... Jednak veškerá ve filmu užitá technika byla americká (tu co používali Japonci i Číňané) ať to od tanků po kulomety... Pak mně strašně bavili zasažení japonští vojáci. Když je zabil granát, počkali na vybouchnutí a pak vyskočili jak z trampošky, když je trefila kulka tančili a dělali různé pirulety než mrtvi klesli k zemi... Pyrotechnické efekty byly podprůměrné i na dobu vzniku. Ale abych jen nehaněl musím pochválit doslova masové scény a všelijaké ty šermířské souboje. Skutečně, tady se více šermovalo než střílelo. Holt Asie... A tak dávám za jeden prstýnek. * ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Flashbacky občas tříští jinak poměrně hutnou atmosféru, ale to je vlastně asi tak všechno, co bych 7 Man Army vytkla. Ovšem pokud si tenhle kousek chcete náležitě užít, je třeba přijmout skutečnost, že navzdory relativně modernímu settingu a inspirovanosti skutečnými událostmi má žánrově mnohem blíž k All Men Are Brothers nebo Deadly Duu než ke klasickému válečnému filmu, a že titulní sedmička je z podobného těsta jako hrdinové klasických eposů a kung-fu krváků, nikoli z masa a kostí (krve mají ovšem všichni dost ;-])... 9/10 - protože hrdinský patos a prolévání krve v Changově režii mě nikdy nepřestanou bavit (a dojímat...;-)). ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Puška-s-bajonetem-fu. Originální nápad podpořený dobrými choreografiemi. Bohužel když dojde na kulomety a tanky, je to nuda. Ale jinak důstojný předchůdce Johna Wicka.. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Changova klasika s Ti Lungem, Chen Kuan Taiem, Davidem Chiangem a Fu Shengem v hlavních rolích je docela dobrá, i když spousta retrospektivních prostřihů je trochu k uzívání. Sedm hrdinů brání pevnost před Japonci a samozřejmě obstojí s hrdinsky vypjatou hrudí a leskem v oku. Všichni vzpomínají na trpká příkoří způsobená agresory a režisér postupně odkrývá jejich motivy, které je vedly do armády. Pokud se u vzpomínaček začnete nudit, věřte, že se všechno napraví vstupem Gordona Liu, Wang Lung Weie a Leunga Kar Yana, kteří si zde střihli zavilé Japončíky. Legrace je vidět Gordona s katanou, parukou a krutostí v oku. ()

azumi 

všechny recenze uživatele

Je to pěkně natočené, souboje taky dobré, udrží vás to u obrazovky až do konce. Bohužel ta realita a vlasteneckost jako by vás při filmu mlátila palcátem do hlavy :) Za to nemůžu dát víc jak tři. ()

Reklama

Reklama