Reklama

Reklama

VOD (1)

Věhlasný bojovník Yin Ke-Feng (Ching Miao) už na sobě začíná pociťovat tíhu let – zeslábl natolik, že neudrží zbraň, natož aby se s ní oháněl. Vzhledem k jeho význačnému postavení mezi mistry bojových umění je nanejvýš nežádoucí, aby se o jeho indispozici vědělo - takže je svojí slabosti navzdory nucen (tak jako každý rok ve stejnou dobou) vést ozbrojenou eskortu, jež má do hlavního města bezpečně přepravit 200 000 prutů stříbra. Skutečná zodpovědnost ale bude tentokrát ležet na bedrech mladší generace: pyšný a horkokrevný Hsiang (Ti Lung) a jeho půvabná snoubenka Yun Piao Piao (Li Ching) musí uchránit nejen stříbro, ale i potenciálně nebezpečné tajemství o ne zcela utěšeném zdravotním stavu mistra Yina. Na stříbro už se ovšem třese početná smečka po zuby ozbrojených lupičů v čele s nelítostným Jiau Hongem (Ku Feng). A jako by situace nebyla už tak dost komplikovaná, na scéně se objeví záhadný bojovník Yi Lo (David Chiang), který, přestože disponuje vynikajícími schopnostmi, nemá v kapse ani vindru - a nedá se tak docela vyloučit, že je ve spolku s Jiau Hongovou bandou. Yun Piao Piao se k němu od počátku staví vstřícně, zato Hsiang nešetří projevy nedůvěry a nepřátelství. Mezi oběma muži vzniká nemalé napětí, které ještě nabírá na intenzitě s tím, jak narůstá vzájemná náklonnost mezi Yi Loem a Yun Piao Piao. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

brasek 

všechny recenze uživatele

Klasický kung - fu film? Možno rokom natočenia! U mňa veľmi primitívny snímok, nudný až 101 min stopáž sa zdá nekonečná. Bojové scény sú na 99% o šermovaní a postavy hynú jedným švihom meča a pan Lo bojuje ďalej aj prepichnutý... ani neviem ako tam vznikol ten kvázi milostný trojuholník a jeho ukončenie bolo úbohé. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Pro mně velká, pětihvězdičková záležitost, kterou si kmotr Chang Cheh plně zaslouží. Jedno z nejklasičtějších wuxia pian všech dob obsahuje všechno, co fanoušek tohoto specifického žánru touží mít. Krev, krásného hrdinu, tajemného hrdinu, krev, líbeznou hrdinku, krev, meče, Ku Fenga, krev, koně, skoky a létání, krev a smutný, přesmutný konec...a málem bych zapomněla na krev....10/10 P.S...Putování meče? A to jako fakt?...no, to je tedy vážně moc...pěkné... ()

Reklama

Navaran 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Changů,co znám. V tomto filmu volba barev připomíná hliněnou nádobu(ikdyž,musela by být opravdu bytelná. Jinak by to nepřežila) po posledním souboji přetékající červenou krví. Hudba je tu úžastě westernová, Li Ching tu má opětotřesný obleček,ale to už je Chang Cheh,kůň šedák je pěkný a stejně tak jeho majitel. Jinak má film atmosféru,která dovede naladit domáctnost na tu správnou vlnu. A znalce potěší,jak tu stříká krev:) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Westerny, samurajske filmy, honkongske swordplay, to su vsetko zanre, ktore maju svoje typicke prvky, ale zaroven maju aj mnoho spolocneho. A prave Bao biao je nadhernym preklenutim vsetkych tychto zanrov. Zapletka tociaca sa okolo prepravy obrovskeho mnozstva striebra a gangu, ktory sa ju chysta ulupit, tajomny putnik a famozny sermiar v jednom, ktory svoj mec neodklada ani pri jedle a krasne sermiarke suboje pri ktorych sa leju litre krvi. To su prvky, ktore sa v obmenach vyskituju vo vsetkych spomenutych zanroch. Tak ako je Yi Lo cinskym sermiarom by mohol byt kludne tajomnym pistolnikom, ci samotarskym roninom. Striebro, ktore sa snazi ulupit gang, by kludne mohol byt dostavnik, ci ony gang by moholi byt japonsky yakuzaci...a podobnych paralel je tu nauzaj neurekom a bolo naozaj potesenim ich vo filme nachadzat. Nechcem vsak nikoho uviest do omylu, aby si naohodou nemyslel, ze film je takym zlepencom spominanych zanrov. Ani nahodou. Bao Biao je ich esenciou. Nadherne je to, ze ci uz mate radi pistolnika Harmoniku, Zatoichiho, alebo majstra Zlomeny mec (ci lepsie vsetkych naraz), tento film si ozaj uzijete. V ramci Hong Kongu sa koli svojej vynimocnosti Bao Biao tyci nad ostatnymi filmami ako sedemposchodova pagoda nad lukou posiatov telami mrtvych bojovnikov. Skvelych filmov je vela, podobnych ako tento vsak vela nenajdete.(10/10) ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Pakliže některý z těch filmů od Changa Cheh, co jsem viděla, vykazuje obzvlášť silnou inspirovanost westernem, je to „Have Sword, Will Travel“. Westernem řízlá atmosféra (často umocněná velice šikovně volenou hudbou) přímo kape z většiny záběrů a asi nejvýrazněji sálá z Davida Chianga, který by z fleku mohl vyměnit meč za proklatě nízko zavěšený kolt. I z úžasného závěrečného souboje je víc než patrné, že Chang Cheh měl nejspíš westerny hodně rád. A nutno mu přiznat, že uměl tuhle inspiraci zpracovat v majstrštyk. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Jeden z těch filmů Changa Cheh, jež jsou obecně považovány za silně inspirované westernem. Anglický název Have Sword, Will Travel, je variací na název westernového seriálu z přelomu 50. a 60. let, Have Gun – Will Travel. (MaedhRos)

Reklama

Reklama