Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vojenský důstojník Zhang Wen-xiang (David Chiang) je v řetězech předveden před soud a obviněn z úkladné vraždy vysoce postaveného úředníka Ma Xinyi (Ti Lung). Ani v nejmenším svou vinu nepopírá. Naopak, chce učinit plné doznání. Vyžádá si papír, štětec a inkoust a začne zapisovat pohnutou výpověď o tom, kdo vlastně doopravdy byl Ma Xinyi - a proč musel zemřít.

Prostřednictvím série flashbacků se tak začíná odvíjet příběh o trojici "druhů ve zbrani", o jejich společné cestě ke slávě, bohatství a společenskému postavení – a o tom, jak jejich přátelství zničily ambice a bezohlednost jednoho z nich. (MaedhRos)

(více)

Zajímavosti (2)

  • David Chiang získal cenu pro nejlepšího herce v hlavní roli na Asia-Pacific Film Festivalu 1973. Zkrátka nepřišel ani Ti Lung, jenž na tomtéž festivalu získal za roli Ma Xinyiho zvláštní ocenění. (MaedhRos)
  • Klasický film Changa Cheh je inspirovaný skutečnou událostí z roku 1870. Kolem celého incidentu koluje řada mýtů a dohadů a nejspíš i proto je zavraždění Ma Xinyiho Zhang Wen-xiangem poměrně vděčný námět, který se již dočkal řady literárních, divadelních a filmových zpracování. Zatím poslední filmovou variací na dané téma jsou The Warlords režiséra Petera Chana. (MaedhRos)

Reklama

Reklama