Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (3)

JFL 

všechny recenze uživatele

aka House of Traps - Heroic bloodshed filmy Johna Woo jasně ukazují, že je velmi tenká hranice mezi patetickým mužským heroismem a gay konotacemi. Nejinak je tomu i ve wu-xia snímcích režiséra Changa Cheha, který byl Woovým mistrem a zdrojem inspirace. Jeho nepokrytě šovinistické a machistické filmy svou vypjatou mužností představují poměrně ambivalentní zážitek. Ale zatímco v Changových vrcholných filmech jako "One-Armed Swordsman" ještě převládá extrémní maskulinní heroismus, House of Traps je přímo nespoutaná "gay parade". Jediná ženská představitelka široko daleko je stará komparzistka v jednom krátkém záběru. Všichni hrdinové mají oblečky, které by slavily velký úspěch na gay večírku (upnuté u krku a pasu, ale s monstrózními výstřihy odhalujícími vyholené hrudníky) a ty mnohavýznamové lascivní pohledky, které dominují všem dialogovým scénám... Všeříkající je také scéna mučení mladíka, který musí prokázat svou odhodlanost, a gigantické falické symboly na střeše titulního domu plného pastí (v závěru filmu si jeden z hrdinů na střeše sedne obkročmo, čímž definitivně stvrdí význam architektonických prvků v Číně jinak nepřítomných). ()

Brain-D odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik skvělých filmů od Shaw brothers a tohle jím rozhodně není. Když jsem si snímek rozklikl a on byl červený, tak jsem se zhrozil a rozhodně si nezaslouží tolik pozornosti. Souboje skoro žádné a když na ně příjde, tak to spíš takový průměr. Dal bych snímku 2*, ale kvůli rozlišení kvalitních a spíše zbytečných snímku budu táhnout film dolu do modrých čísel. 0% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je pěkná starší asijská škola, která ukazuje, jak šílené tu byly nápady a jak skvěle se je podařilo realizovat. Ten dům plný pastí je krásně brutální, ale přitom sám zase tak krvavý není, prostě dost na to, aby se to sneslo. Choreografie je tu prostě taneční, což se mi líbí, i když někoho to může odradit. Béčko, které je fajn nezapomenout. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama