Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič taxi Xin Ling (Li Yi Min) se stává bodyguardem šéfa (Wang Lung Wei) u nebeského dvora. Jeho první úkol je zabít otravného gangstera Chen Dinga (Alexander Fu-Sheng) i jeho choť Shi Qi (Jenny Tseng). Xin Ling sice úkol splní, ale při konfliktu je sám smrtelně zraněn. Xin Ling je poté vyslán do pekla, kde prosí nebeského Buddhu o shovívavost. Na řadu tak přichází další nelehký úkol. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Wow! Mě by jen zajímalo, čím se zpráskal Cheh Chang během natáčení, ale jediné co vím, že to chci taky zkusit. Tady úžasně Chang pracoval se svoji fantazií, až do bizarních a zvrácených podob. Dokázal zkombinovat děje na zemi, nebi, pekle, nebo dokonce i středověké Číny, to vše propojil krásnými souboji. Vlastně, ač je zde namixované všechno možné film i tak dává smysl a je opravdu originální a tam kde filmu ubraly studiové primitivní kulisy, tam zase přibrali souboje. Velmi si cením souboj mezi Lu Fengem a Philipem Kwom, leč krátký, ale dobrý. Fu Sheng, Kara Hui, či Wang Lung Wei tu zde prakticky nehrají. Dále se tu mihne mafiánská svině Kong Do, nebo v roli bůžka Na Zha Sheng Chiang. Sám nevím, jak film hodnotit, cením si originalitu, přitaženost za vlasy, bizární kousky, efekty a kostýmiy, se kterými si maskér opravdu vyhrál, ale ze začátku....ty kulisy...pane bože, ty jsem těžko rozdejchával. 3* mi příjdou málo, ale 4* zase moc, tak dám slabé 4*. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Barvami hýřící bajka v jednoduchých kulisách s mnoha souboji. Muzikálový trip z nebe do pekla. Klasika Shaw brothers. (50%) ()

Reklama

Reklama