Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Druhé pokračování vypráví o Wenovi (Ti Lung) a Fanovi (David Chiang), kteří se z Thajska po dobře odvedené práci vrátili zpátky do Hongkongu. Wen se připojil k bratrově škole bojových umění, kde pracuje jako všemi respektovaný instruktor. Nicméně zdá se, že šéf gangu plánuje útěk z vězení, touží po pomstě a na pomoc si bere obávanou Yakuzu. Wen brzy nachází svou mrtvou matku a zjišťuje, že mu šéf Yakuzy Katsu (Yasuaki Kurata) unesl jeho přítelkyni. Nyní je na obou bratrech dostat zpět mladou ženu a pomstít smrt své matky. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně rozporuplnej Shaw Scope akční "kung fu" filmeček z raných 70. let ... Na jednu stranu jsou zde opravdu charismatičtí herci, zajímavé prostředí, které se několikrát vystřídá a to od tradiční čínské kung-fu školy až po ulice Tokia, nezvykle vysoká úroveň brutality, čímž myslím stříkance krve, párání břicha, probodávání, masakrování nepřátel buldozery a já nevím co ještě ... celé je to svižné a vyloženě to tak zavání Bondovskou atmosférou ... Je zde Yasuki Kurata jako záporák a taky Bolo Yeung jako jedna z japonských goril ... No ale právě totální průšvih je prostě v choreografii soubojů ... Ta je fakt otřesná ... každý z hlavních postav má ovládat svůj tradiční styl boje, přitom je to jen chaotické otloukání bez kontaktu ... I ten Kurata byl sestříhán tak hrozně, že jeho bojový projev zde naprosto bohužel nezaujme (a to je zde asi jedinný skutečný martal arts mistr ...). Bolo Yeung se nám někde ve finále úplně "vypaří" v hromadné bitce ... asi dostane lopatou po kebuli jako dobrá desítka dalších ... Film se mi líbil a přišel mi hodně zajímavý, ale jak se to začalo mlátit (což bylo fakt za dlouho ...) tak sem na chvíli úplně zkoprněl a říkal si "Co to sakra!? ..." Než jsem si uvědomil, že film je z roku 1972 a Bruce Lee teprve učí svět, jak má vypadat ta opravdová choreografie martial arts soubojů ... Ale jinak dobrý film. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Sequel k Duel of Fists navazuje na první film poměrně hladce... Bráchové Fang Ke a Wen Lieh se poté, co v Bangkoku vyřídili zlého bosse Qiangrena, odebrali do Hong Kongu - Wen Lieh vyučuje ve škole bojových umění zděděné po otci, díky čemuž se Fang Ke může víc soustředit na svou práci architekta - a všichni jsou happy. Jenže je nabíledni, že když v jedničce zmrzačíte zlého bosse, aniž byste ho dorazili, ve dvojce vám pěkně zatopí. Qiangren uteče z kriminálu a začne zlobit. Navíc, Qiangren má v Tokiu šéfa, který je ještě nebezpečnější a horší parchant, než on sám - kmotra Yamaguchiho. A Yamaguchi strašně stojí o to, aby Fang Ke a Wen Lieh makali pro něj. Pročež unese Wenovu snoubenku Yu Lan a začne hochy vydírat, což se nakonec ukáže jako o dost blbější nápad, než jak to zpočátku mohlo vypadat. Angry Guest je o něco svižnější a vyrovnanější, než Duel of Fists. Komu v jedničce vadily "vyhlídkové jízdy" po Bangkoku, toho jistě potěší, že Tokiem se Chang Cheh už tak unést nenechal. Film se rozjede velmi záhy, dosti zostra a velice slibně. Bohužel, ve finále už to má trošku trhlinky, závěrečné zúčtování působí lehce antiklimakticky a - to je horší - balancuje na hraně "larger than life" absurdity - která sice ohromně sekne Four Riders nebo Deadly Duu, ale v tomhle *relativně* civilním filmu působí poněkud nepatřičně. No a Yasuaki Kurata (coby pravá ruka bosse Yamaguchiho) je sice frajer, ale tu úžasnou záporáckou auru, jakou vyzařuje Chan Sing (jemuž ústřední duo čelilo v jedničce), u něj postrádám. Přes drobné výtky se mi ale Angry Guest líbil. Má švih a šmrnc, nechybí v něm pěkná akce, David Chiang a Ti Lung válí jako vždycky a velmi světlým bodem je sám boss Yamaguchi - jehož naprostá bossovitost, stylové headquarters a superzlí bouchači by se docela pěkně vyjímaly v nějaké bondovce, a jehož - a teď prosím pozor - hraje sám Chang Cheh. Takže tenhle film si dám kdykoli s chutí líbit. 8/10. ()

Reklama

Reklama