Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Shaolinský učedník Hung His-Kuan dokáže utéci, když je jeho klášter napaden vládními vojáky. Brzy je ale zatčen a uvržen do řetězů. Když se o jeho mučení dozví další učedník, rozhodne se ho spolu s ostatními osvobodit. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

kitano 

všechny recenze uživatele

Ako nazov napoveda, ustrednymi postavami su dvaja hrdinovia a zaroven skutocne historicke postavy. Hung Hsi-kwan (Kwan tai chen) - jeden z grandmasterov stylu hung gar a Fong Sai Yuk (Fu Sheng) - cinska to obdoba janosika, ktory vsak namiesto valasky pouziva vejar (obe postavy su hrdinmi mnohych filmov). Zapletka je notoricky znama. Manchuovia znicili shaolinsky chram a par uprchlikov sa rozprchlo do krajiny, snaziac sa kontaktovat dalsich vernych privrzencov shaolinu. aby sa pokusili o znovunastolenie vlady Ming. Chan Cheh vsak vzdy vedel, ako do filmu vlozit spravny dramaticky naboj. Standartny zaciatok, no potom niekolko paradnych dejovych zvratov, buracajuci hrdinsky soundtrack a ja som sa coskoro znova ocitol v "changovskom" opojeni, ked hrdinovia odhodlane obetuju svoje zivoty za svojich priatelov a kruty zaporaci kuju zakerne plany. Suboje su vsadepritomne, kvalitne a nechyba zaverecna hrdinska monsternakladacka, v ktorej sa v nepriatelskych farbach predstavia aj Lau Kar Leung a Lee Hoi San. Mozno nie najlepsi, no stale vynikajuci Chang Cheh. (8.9/10) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 9/10/// +kung fu pozitivní divák si tu přijde na své, akce je tu spousta, vlastně skoro pořád se bojuje, protivníci jsou mnohdy vyrovnaní -stáří je trochu znát/// Zaujme a udrží vaši pozornost až do konce. A to je co říct. Nejvíc se mi líbilo rozložení sil a závěrečná přesilovka cca 50 na 15. Má to i zajímavě otevřený konec a sympatické hrdiny. Jen ta krev a úmrtí vypadají málo uvěřitelné./// Celkem 72%/// ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je skutečná klasika… Po dementním začátku následuje už poněkud méně dementní příběh, o němž se raději nebudu rozepisovat, abyste se nesmáli dříve, než ho sami případně uvidíte. Inu, scénárista si s ním hlavu očividně nelámal, herci, jako by to sami vycítili, si z filmu dělají očividně srandu, hlavně představitel Fong Sai Yuka, Alexander Fu Sheng, který svou roli zvládá s humorným nadhledem. Hlavní důvod, proč se na to podívat, jsou skvělé souboje, na které se nemusí moc čekat a vata mezi nimi se dá i přes svoji výše zmíněnou demenci sežvýkat. Z úcty ke klasice 50 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocne mizerne kung-fu. Ono to snad ani nemalo nejaku zapletku. Len sa tam nahodne mlatili nejaki sikmooki. A bohuzial bitky su tiez na hovno. Pomale, skoro az staticke. Choreografia nemastna neslana. Proste katastrofa. Jednu hviezdicku davam za sympataka Fu Shenga. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

ta hudba je odzbrojující, sedmdesátková, až to bolí, ale film se jinak člověka moc nedotkne, stejně jako se bojovníků nedotýkaly kašírované rány při pěstních soubojích, celkový look asi nejvíc utrpěl slaboučkým záporákem - generálem, který hrozí spíš než mistrovstvím svojí tloušťkou ... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika svého žánru. Mizerný krkolomný děj, podivné dialogy, hudba 70.let, ale hlavně kung-fu. A o tom je tento snímek především. Masová závěrečná bojová scéna někde v pohoří se stala nedílnou tradicí takovýchto filmů. Extra pecka to přirozeně není, ale příznivci bojových umění si dozajista užijí. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Klášter Shaolin je vypálen vojáky. Z plamenů ovšem dokáže uprchnout vyníkající bojovník Hung Hsi-Kuan (Kuan Tain Chen). Vojáci ho i nadále pronásledují a nakonec ho i dopadnou. Uvrhnou ho do sklepení, kde ho vězní a kde Hung čeká na popravu. Jeho přátelé se ovšem o jeho osudu dozvědí a v čele s dalším skvělým bojovníkem Fang Shih-yuem (Sheng Fu) jej osvobodí. O jejich životě rozhodne poslední boj....Jako malí klučina jsem viděl tuto klasickou bojůvku od Shaw Brothers v němčině na VHS a poslední rok sem hledal jeho název. Pak jsem díky kabelové stanici MGM zjistil, že není zase tak složité jej sehnat. No ale stejně to je blbost. Z nostalgie dávám 40% ()

Mendoza 

všechny recenze uživatele

Snad jediný HK film, který jsem nedokoukal. Možná je potřeba napřed podstoupit lobotomii, aby to člověk vydržel. ()

Reklama

Reklama