Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbrklý mladý mistr bojových umění Kuan přijme práci v továrně na textil, kde ho jiný učedník uctívaného šaolinského učení varuje před nepřátelské bojovníky z klanu Manču, kteří vedou další blízkou výrobnu. Mezi dvěma soupeřícími tábory se rozhoří bitva, v níž se Kuan stane pravou rukou svého šéfa, ale postupně je odlákán nabídkou bohatství. Brzy podstoupí jeho schopnosti zkoušku - jeho soupeři rozdávají tvrdé údery a ovládají smrtelný „Zámek železného prstu", který může zabít člověka za chůze. Tato akční podívaná, jeden z vrcholů kung fu filmové historie,udělala hvězdu z hlavního herce Alexandra Fu Shenga („Wu lang ba gua gun", „Ying xiong wei lei") a nadále zůstává opravdovou perlou moderní akční kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

wdc 

všechny recenze uživatele

Absence kladného hrdiny? Vydřiduši, nádenníci jejichž život má cenu psa, bojůvky, krvavý konec. Kvůli uvedenému pouze ** ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Problémů je tu spousta. Hlavní hrdina je (alespoň ze začátku) docela sympatický rozverný floutek. Budu se snažit nepoužít spoiler, takže řeknu jen to, že film celkově, jakkoli jednoduchý, dá nějaké poučení. Ale v rámci kung-fu je to podprůměr. Akce je zde pomalá a proto i méně věrohodná. Špatný střih dělá ze zdejšího kung-fu jen neohrabaný taneček. Hlavní hrdina vlastně celý film nenachází konkurenci a proto se není na co těšit. Nakonec se ale přece něčeho dočkáme....neskutečně pitomého konce. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Opäť sa to už od názvu oháňa Shaolinom ako cigáň medeným drôtom, ale dej sa točí okolo súperenia dvoch tkáčskych dielní. To je bizarný nápad aj na takú kung-fu koninu, že sa tam po práci stretávajú zamestnanci niekde na lúke a rozbíjajú si držky, zvlášť keď to nemá byť komédia. V podstate Čínska obdoba futbalových chuligánov. Hlavný hrdina robí závratnú kariéru v tkáčskej dielni, síce neutká ani prd ale svojimi bojovými schopnosťami neomylne zmáruje každého konkurenčeného snovača. Nemenej srandovne pôsobí aj jeho topánková obsesia, on vraj mal v živote len jedny topánky ktoré mu v šiestich rokoch daroval brat a teraz sa cíti ako malý boh že si konečne môže dovoliť nové. Jeho brata však zasa naštve že zahodil tie staré, nadurdí sa a odíde. Scenáristi to v tej dobe zjavne preháňali s fajčením ópia. Ale poďme k akcii, zo začiatku je pomerne nepresvedčivá a protivníci sa niekedy zvalia na zem po údere ktorý viditeľne išiel tak 10 cm od ich ksichtu, ale ostupne sa to zlepšuje a vrcholom je zápas kde náš hrdina, ktorého predtým bodli, zúfalo bojuje s presilou a postupne podlieha svojmu zraneniu. To fungovalo aj po dramatickej stránke a zaujímavé je že sa obraz v tejto scéne zmení na čiernobiely. Hneď som si spomenul na Kill Bill 1, ktovie či sa QT inšpiroval práve tu. Potom nasleduje ešte obligátna pomsta brata, ktorý tradične zmáruje záporáka na lúčke za mestom ale to už je viac-menej o ničom. Každopádne je tento film u mňa kandidátom na najhlúpejšiu zápletku v žánri kung-fu ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama