Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wu Sung (Ti Lung) je slavný a velmi silný bojovník, který je poslán do vězení za vraždu. Při nástupu do věznice se vyhne "vstupnímu trestu", 100 ranám dřevěnými tyčemi, a ještě k tomu dostane večeři. Ostatní vězni ho varují, že to je klasický postup před bolestivou a pomalou smrtí v mučírně. Wu Sung si začne dávat pozor a při obdržení již třetí večeře si vynutí setkání s ředitelem věznice, aby se zeptal, proč ho tak hýčkají. Ředitel ho nechce zabít, nevnímá ho totiž jako obyčejného vězně, ale jako pomoc s problémy, které má v dalekém městečku Delightful forest. (Modiwish)

(více)

Recenze (3)

ladynka 

všechny recenze uživatele

Delightful Forest jsem snažila nějak celkově hvězdičkově zhodnotit ale neúspěšně, takže jsem si ho raději rozložila na několik atributů. Většina akce (souboje na pěsti) by ho řadila mezi kung-fu, které je tu celkem solidně zpracované - ne nijak výjiměčné, ani výborné, ale lehce nad průměrem (***). Samotný příběh má silný základ v hlavní postavě a událostech, které ho čekají (****). Ale během filmového času se mi skládal před očima obrázek odporné machistické figurky - neustále si dokazující svoji sílu, několikrát takto testovaný a mučený, většinu času v póze vzteklé, arogantní a dominantní postavy. A s tou opravdu nemůžu kamarádit (skoro odpad). Záverečná řežba na meče dá trochu vzpoměnout na efektní a efektivní krveprolití (a Ti Lung ani neodloží horní část oděvu, hm), kde stačí na zabití elegantní sek a čistý řez, jenže záverečný akt (nápis - zase si něco dokazuje?) to opět zboří jako domeček z karet... Takže průměr (5/10). ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Klasické 14.století čínského bojového eposu hrdinství. Kdy galantní bratrství sjednotí psance, kteří bojují proti korupci v době dynastie Song. Hlavním hrdinou je pomstychtivý Wu Sung (Ti Lung), který má v úvodu souboj s Ximen Qingem (Lau Kar Wing), protože potaji brousil milenku jeho zavražděného bratra. Scénář se kupodivu drží knižní předlohy, jen závěr není tak krvavý, jak káže adapce. Akční režie: Lau Kar Wing, Lau Kar Leung a Tang Chia. Bitky jsou ve stylu jeden proti všem, ale akce je aspoň na svou dobu rychlá. Hudba: Frankie Chan a killcount Ti Lunga jest 86 zabitých. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Delightful Forest nelze než doporučit všem, kdo mají rádi Ti Lunga, Changa Cheh a jeho drsné variace na wuxia - a old-school Shaw Bros vůbec. Wu Sung v Ti Lungově podání je opravdu "larger than life" a zvlášť když se nasere, je skutečným *potěšením* ho sledovat. A že má oprávněné důvody se hněvat. Zejména ve finále je vzteky rozžhavený doběla a jediným možným důsledkem je lahůdkový masakr, při němž i diváci pro samé šplíchance krve chtě nechtě budou vidět rudě. A že už jsem byla svědkem Wu Sungovy pouti napříč eposy Water Margin a zejména pak All Men Are Brothers, Delightful Forest mě vzal za srdce tím spíš. ...Delightful. 9/10. ()

Reklama

Reklama