Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nové Mexiko roku 1879. Vyschlá, neúrodná a krutá země ovládaná bandami zločinců. Místo, kde řádí nejproslulejší legenda Divokého západu Billy Kid. Billy Kid vedl zločineckou bandu během neslavné války v Lincoln County. Nyní je Lincoln County v rukou nemilosrdných dobytkářských baronů a zkorumpovaných mužů zákona. Právě si najali Billova bývalého přítele Pata Garetta, aby ho dostal za mříže. S Garettem v patách se Billy dává opět dohromady se svými kamarády-zločinci Docem, Chavezem a Arkansas Davem. Společně bojují proti chlapům s rychlými kolty a zabijákům, aby si prostříleli svou cestu osudu. Se skvěle natočenými písněmi JONA BON JOVIHO, zachycují Mladé pušky II romantiku a nebezpečí starého dobrého Divokého západu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Billy Kid a jeho banda se vrací a už jim to zdaleka nestřílí tak jako v prvním díle. Na vině je především bezpohlavní a vlekoucí se scénář, který obsahuje jen několik málo napínavých pasáží. Všechno tak drží nad vodou dobré herecké výkony (především sympaťáka Kiefera Sutherlanda a zabijáka s tváří dítětě Emilio Esteveze). Za zmínku stojí i štěk Viggo Mortensena. Jinak ale westernově akční průměr – přestřelky neutkví, černý humor funguje pouze sporadicky. Přesto se na příběh skupiny desperátů, kteří unikají před zákonem dá koukat bez zývání. Z lásky k prvním Puškám dávám tři šerifské hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Co píšou o mně?“ – „Nic, Dejve.“ Mladé pušky boli v r. 1988 trhák a tak behom dvoch rokov vzniklo pokračovanie. Pôvodne som chcel napísať, že je oveľa menej hviezdnejšie, než jednotka, ale vlastne ono to nie je pravda, pretože okrem Emilia Esteveza (áno, boli doby, kedy bol považovaný za hviezdu a faktom je, že jeho uhiňaný Billy Kid je fakt zjav), Loua Diamonda Phillipsa a Kiefera Sutherlanda tu máme ešte Christiana Slatera (ktorého som nikdy ktovieako nezbožňoval, ale faktom je, že tu je ozaj zábavný) a charizmatického Jamesa Coburna (aj keď má skôr cameo) je tu ešte dokonca Viggo Mortensen a William Petersen. Keď som Mladé pušky 2 videl prvý raz, kedysi strašne dávno, ešte v 9O. rokoch, pripadali mi oveľa slabšie, ako prvý diel. S odstupom desaťročí (reprízu som si dal v r. 2022) ale musím prekvapene skonštatovať, že sa mi to páčilo azda ešte o chlp viac, ako jednotka. Hoc, to nejaké extra vysoké uznanie nie je, keďže jednotku považujem za fajn akceptovateľný „MTV western“, ale na 4* nemá. Dvojka ide rovno k veci, ponúka prekvapivo robustné akčné scény (pri niektorých konských momentoch radšej ani nechcem vedieť, ako vznikali) a na rozdiel od jednotky je to oveľa väčšia vyvražďovačka, čo má na diváka slušný psychologický dopad, keďže si postavy obľúbil. Páčilo sa mi aj (áno, bizarné) rámcovanie v „súčasnosti“, scény z nevestinca a nápad s koňom, ktorý vás prichádza vyprevadiť na druhý svet. Povedal by som, že je dobre, že došlo k výmene režisérov; Geoff Murphy (seriál Sedem statočných, Prepadnutie 2: Temné územie) to poňal dynamicky. A ústredná pesnička od Jona Bon Joviho je geniálna (nominovaná na Oscara). ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Můžete to dokázat, že jste Billy The Kid? Máte nějaké poznávací znamení? Třeba ... nějaké jizvy?" (začíná průlet kamerou přes starcovu tvář) "Říkáte nějaké jizvy?" (za zvuků gradující, silně emocionální hudby, nalétává kamera do nitra kaňonu, kterým se řítí jezdci) "Ano... Mám nějaké jizvy, pane." [Tak to byla má odpověď na otázku "jaký je pro vás nejpůsobivější začátek filmu" v zdejší Volné diskuzi ... Stejně jsem dodnes nepochopil, proč je taková emocionální bomba jako Young Guns II vlastně tak podceněná. Když přihlédnu k tomu, jak důsledně se příběh drží historických skutečností (překvapivě důsledně), pak nezbývá než smeknout sombrero,... stetson,... buřinku... No prostě smeknout..] ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To jako byla parodie na Western nebo co? Mě prostě tyhle "mladý pušky" do westernů neseděj, vůbec z toho nedýchá ta správná atmosféra divokýho západu. Všichni byli takový načančaný. No nevim no, tohle je fakt jak parodie na westerny, akorát nechtěná ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spíše se jedná o jakousi nádstavbu. Emilio se snaží seč mu síly stačí, ale je na vše prakticky od začátku filmu sám. Divák čeká na jeho vylomeniny vždy téměř jako na spasení, protože jinak jde film od ničeho nikam. 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je klasickým westernom, aj keď pri jeho sledovaní budí dojem, akoby s typických westernov niečim vybočoval. Jeho dej je postavený v celku jednoducho. Dostať Billy Kida a okolo toho sa príbeh točí. S môjho pohľadu považujem za škodu, že film sa nedrží skutočných faktov. Opiera sa len na pár historických bodoch, ale inak je celý vymyslený. Spracovanie je ale veľmi dobré. Prestrelky, bitky, salóny s whiskey, a dlhé jazdy v sedlách koní sú zoradené v správnom slede, preto film nie je nudný. Rovnako dobre sa vo filme prelína medzi sebou napätie, akcia a smútok. Na záver treba objektívne priznať, že film rozhodne nemôže byť konkurenciou niektorým jeho slávnym westernovým predchodcom, ale rozhodne je to western, ktorý dokáže pritiahnuť a upútať diváka. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

I když to nebylo tak dobrý jako jednička, pořád se jedná o hodně slušnou podívanou. Jako malej jsem to totiž žral a fakt se mi to líbilo. Dokáže to i trošku emocionálně pohoupat, hlavně když s postavama sympatizujete a fandíte jim, a najednou je zastřelí, což se tady v podstatě děje celej film. "Blaze of Glory" od Jona Bon Joviho tomu přidává na atmosféře a ty kytárky tam jsou prostě luxus. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce to má větší spád, přidalo se více přímočaré akce, Jon Bon Jovi dodal na Oskara nominovanou titulní skladbu a většina herců z jedničky se vrátila. Střídání režisérů vedlo k akčnějšímu pojetí, ale stále se jedná o antiwestern. Emilio Estevez v životní roli pistolníka Billyho The Kida podává jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů a jeho konfrontace s někdejším přítelem Patem Garettem, který se dal na stranu spravedlnosti a zákona, celkem funguje. Přehlídka, tehdy mladých talentů v rolích psanců, je zajímavá také tím, že jejich kariéry nabraly různé směry. Ani o jednom z herců, kteří zde hrají, se nedá prohlásit, že by dnes byl v první herecké lize nebo v nějaké větší oblibě. Honiček na koních, přestřelek a zabití je zde poměrně dost, a ač nemám příliš v oblibě otevřené konce, tak tady mě úvaha nad tím, zda se pod k nepoznání namaskovaným starcem skrývá legendární pistolník BillyThe Kid, docela bavila. Kvalitní završení antiwesternu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Prďácky vysmrděné střelným prachem a bordelovatější než rozházená knihovna všech dokumentů o Billy Kidovi. Divoká i něžně nostalgická filmová malba na zpocenou kůži rošťácky vychechtaného zabijáka. Z časů, kdy ještě praví chlapi plivali na zem, smrděli potem, vychlastanou whisky a prolitou krví, občas i lacinou voňavkou ochotných a svou práci milujících štětek, ale hlavně uměli, kromě střílení, i parádně jezdit na koních! Pro mě osobně i omluvenka pro zrádného (ačkoli?, kdo ví...) bídáka Pata Garetta. Taky pár schytaných kulek v ramenou a nohách, to nevadí, ale do břicha je to zlé, R.I.P. Chavez... Potěšilo i pár milých střípků - např. Billy Kidovi věrná bordelmamá Jane Greathouse, nahá na koni jako Lady Godiva, šokující všechny ty bohaté mravopočestné občany a jejich tlusté frigidní vrécy z White Oaks, z již ne divokého, ale krotkého západu (2011 duší, "We will not tolerate scum"). Jo, a taky jsem si ověřil, že opravdu "Nemám rád Johna Chisuma!". Viz Jiří Brdečka a jeho naučná historická kniha o divokém západě Limonádový Joe :-)). Pardon za odbočku do literatury, zpět k filmu. Mladé/staré/zastřelené pušky jsou prostě zábavný a historicky přesný western, viděno několikrát a kdykoli rád znovu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli jsem jediný, komu se dvojka MLADÝCH PUŠEK líbí (o něco málo) víc než jednička. :) Hlavním důvodem bude to, že zde konečně přijde na řadu pronásledování Billyho a jeho bandy Patem Garretem... Navíc BLAZE OF GLORY od Jona Bon Joviho patří mezi mé oblíbené songy... ;) 60 % ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Strašne nevyvážené. Už jednotka nie je zázrak a dvojka tiež nerúca mantinely žánra. Navyše tvorcovia nevedia či je Billy magor alebo sympaťák alebo sympatický magor, a tak len improvizujú a divák čumí ako puk a nevie si k postavám nájsť cestu... TOMBSTONE a RÝCHLEJŠÍ AKO SMRŤ sú tak jediné deväťdesiatkové westerny, ktoré dokázali do žánra úspešne napchať modernejšie prvky... ()

Reklama

Reklama