Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nové Mexiko roku 1879. Vyschlá, neúrodná a krutá země ovládaná bandami zločinců. Místo, kde řádí nejproslulejší legenda Divokého západu Billy Kid. Billy Kid vedl zločineckou bandu během neslavné války v Lincoln County. Nyní je Lincoln County v rukou nemilosrdných dobytkářských baronů a zkorumpovaných mužů zákona. Právě si najali Billova bývalého přítele Pata Garetta, aby ho dostal za mříže. S Garettem v patách se Billy dává opět dohromady se svými kamarády-zločinci Docem, Chavezem a Arkansas Davem. Společně bojují proti chlapům s rychlými kolty a zabijákům, aby si prostříleli svou cestu osudu. Se skvěle natočenými písněmi JONA BON JOVIHO, zachycují Mladé pušky II romantiku a nebezpečí starého dobrého Divokého západu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

kingik 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce to má větší spád, přidalo se více přímočaré akce, Jon Bon Jovi dodal na Oskara nominovanou titulní skladbu a většina herců z jedničky se vrátila. Střídání režisérů vedlo k akčnějšímu pojetí, ale stále se jedná o antiwestern. Emilio Estevez v životní roli pistolníka Billyho The Kida podává jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů a jeho konfrontace s někdejším přítelem Patem Garettem, který se dal na stranu spravedlnosti a zákona, celkem funguje. Přehlídka, tehdy mladých talentů v rolích psanců, je zajímavá také tím, že jejich kariéry nabraly různé směry. Ani o jednom z herců, kteří zde hrají, se nedá prohlásit, že by dnes byl v první herecké lize nebo v nějaké větší oblibě. Honiček na koních, přestřelek a zabití je zde poměrně dost, a ač nemám příliš v oblibě otevřené konce, tak tady mě úvaha nad tím, zda se pod k nepoznání namaskovaným starcem skrývá legendární pistolník BillyThe Kid, docela bavila. Kvalitní završení antiwesternu. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

"Můžete to dokázat, že jste Billy The Kid? Máte nějaké poznávací znamení? Třeba ... nějaké jizvy?" (začíná průlet kamerou přes starcovu tvář) "Říkáte nějaké jizvy?" (za zvuků gradující, silně emocionální hudby, nalétává kamera do nitra kaňonu, kterým se řítí jezdci) "Ano... Mám nějaké jizvy, pane." [Tak to byla má odpověď na otázku "jaký je pro vás nejpůsobivější začátek filmu" v zdejší Volné diskuzi ... Stejně jsem dodnes nepochopil, proč je taková emocionální bomba jako Young Guns II vlastně tak podceněná. Když přihlédnu k tomu, jak důsledně se příběh drží historických skutečností (překvapivě důsledně), pak nezbývá než smeknout sombrero,... stetson,... buřinku... No prostě smeknout..] ()

Reklama

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nevím moc, co by se tomuto snímku dalo vytýkat ani s odstupem let. Tento young western možná není citit atmosférou starých fláků, které definovaly mnohým trampům životní styl, ale zábava je to velmi dobrá a proti prvnímu dílu nevidím žádný bolestný propad. Plejáda tehdy mladých nadějných herců se sice dnes poflakuje většinou spíš někde na okraji hlavního filmového dění, ale nikdo z nich nebyl a není totální dřevo a ve filmu to, myslím, mezi nimi fungovalo velmi dobře a dokázali vesměs zaujmout. Se snímkem nemám prostě obecně problém a už vůbec mě netankuje nevěrohodnost zápletky s poněkud odlišnou verzí osudu Billy Kida, podepřené jen reálnou historkou s menší mírou věrohodnosti. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to docela fajn pokračování prvního dílu Young Guns, které byly docela fajn. Problém jest v tom, že dvojka má méně dobrých scén než jednička a vypráví vlastně o tom stejném (jen hůře) co Peckinpahův film z roku 1973 - tedy o tom, jak Pat Garrett lovil Billyho Kida. ()

Jarv 

všechny recenze uživatele

Estevez vesměs stejný jako minule a krade si pro sebe celý film, naproti tomu Sutherland má mnohem méně samostatných scén a jeho postava je většinou odsouvána spíše do pozadí. Lou Diamond Philips si rovněž nepolepšil, ale zase předvádí na sebe dostatečný výkon. Christian Slater jako Arkansas Dave možná až na příliš vedlejší koleji, vzhledem k tomu, že jde o novou postavu. Naopak hodně výrazný je William Peterson v roli Pata Garretta. Jinak pokles kvality minimální, přestřelky a chemie mezi pistolníky opět povedené. Lehčeji nadprůměrný western. 70%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Geoff Murphy chtěl do filmu píseň kapely Bon Jovi „Wanted Dead Or Alive“, ale frontman kapely Jon Bon Jovi mu řekl, že pro film složí novou, stejně dobrou píseň. Tak vznikla „Balze Of Glory“, která byla nominována na Oscara i na cenu Gremmy. (RozaF)
  • Scenárista a producent John Fusco se objevil ve scéně z vězení po boku Jona Bon Joviho. V některých scénách je pak dobytek s vypáleným označením FUSCO. (Terva)
  • Natáčení probíhalo například v Bisbee v Arizoně. (Terva)

Reklama

Reklama