Reklama

Reklama

Nepřemožitelný shaolin

  • Hongkong Nan Shao Lin yu bei Shao Lin (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři učitelé Severního Shaolinu (Lu Feng, Chang Sheng a Sun Chien) jsou povoláni Mandžuy, aby učili jejich vojáky bojovému umění a aby se utkali s mistry z Jižního Shaolinu. Porážka se zdaří. Tu noc, hlavní generál (Wang Lung Wei) zabije mistry Jižního Shaolinu a obviní je z tohoto činu. Jižní část Shaolinu vyšle několik svých žáků, aby pomstili smrt svých mistrů (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí to bylo hodně prostinké a slabé, ale po delším naladění zpátky na starou dobrou HK tvorbu jsem tam našel o něco víc. Stále však méně, přestože postavy jsou docela fajn, ale z jejich charizma (především "zabijácká" trojice ze Severu) se dalo vyždímat více. Naštěstí většinu času se tu bojuje, což je jedině dobře. Ostatní prvky jako dialogy apod. radši vynechám:) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Základná téma o potrebe pomstiť sa, kopíruje dejový základ všetkých filmov žánru, čo som kedy za rôznych okolností videl (autobusy, prvé VHS párty..). Napodiv to tentoraz príliš nevadí. Stačilo šablónu deja ozdobiť a fádnosť ustúpila napr. zaujímavému znejasneniu záverečnej pomstychtivej párovej bitvy na život a na smrť. Všetci zúčastnení cítia, že nejednajú správne, ale zastaviť to nedokážu. Oko tiež poteší viacero poetizujúcich scén, zasadených do roztomilých prostredí kvetinových záhrad, ovocných trhov, či lesnej samoty. Humorné vložky s okopávaním kvetín, praženicovou diétou, či gravírovaním kmeňa stromu silou rúk vrcholia tiež v závere smrteľnými zraneniami a zmŕtvychvstaniami v rozpore so všetkými biologicko-fyzikálnymi zákonmi. Osobne potešilo ukázanie nenávistnej túžby po odstavení schopných intrigami zo strany štátnej a vojenskej moci, ktorá ostala stáročia takmer konštantne nemenná. Myslím, že aj nie fanatický vyznavač hua-kua súbojov (obľúbené zvuky bojovníkov), si môže nájsť to svoje. Fajnová jednorázovka. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvotné minúty filmu ma vtiahli do filmu, ktorý zrejme nebude oplývať ani originálnym námetom a ani dobrým scenárom. Tak som sa tešil aspoň na nejaké tie fightning sekvencie. A sú podobne mrzké a neoriginálne, ako naratívna stránka snímku. Ono od producenta Shawa som nikdy nečakal niečo s presahom, ale ten týpek produkoval vlastne dookola stále to isté. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Má to slušné tempo i potřebné ingredience, ale zavání to béčkovostí až nezdravě viditelným způsobem. Přehrávající herci, přehnaně využívané flashbecky v závěru, absurdní způsob umírání a téměř nulový děj. Souboje jsou slušné, ale chybí jim propracovanost jiných žánrově spřízněných kolegů. Lehký nadprůměr, který vděčí za svou stravitelnost dobrému tempu a některým zajímavějším bojům... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tři učitelé ze Severního Shaoilinu jsou generálem pozváni, aby učili vojáky bojovým uměním, ale nejdříve se o pozici musí utkat se zástupci Jižního Shaolinu. Generálův zákeřný plán spočívá v tom, aby mezi jednnotlivými kláštery vznikla nenávist a to se mu za pomoci úkladné vraždy tří zástupců Jižního Shaolinu podaří. Vše vypadá tak, že viníci jsou ze Severního Shaoilinu. Nejlepší jsou tréninkové scény a potom závěrečný souboj vyrovnaných protistylů. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama