Reklama

Reklama

Nepřemožitelný shaolin

  • Hongkong Nan Shao Lin yu bei Shao Lin (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři učitelé Severního Shaolinu (Lu Feng, Chang Sheng a Sun Chien) jsou povoláni Mandžuy, aby učili jejich vojáky bojovému umění a aby se utkali s mistry z Jižního Shaolinu. Porážka se zdaří. Tu noc, hlavní generál (Wang Lung Wei) zabije mistry Jižního Shaolinu a obviní je z tohoto činu. Jižní část Shaolinu vyšle několik svých žáků, aby pomstili smrt svých mistrů (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Má to slušné tempo i potřebné ingredience, ale zavání to béčkovostí až nezdravě viditelným způsobem. Přehrávající herci, přehnaně využívané flashbecky v závěru, absurdní způsob umírání a téměř nulový děj. Souboje jsou slušné, ale chybí jim propracovanost jiných žánrově spřízněných kolegů. Lehký nadprůměr, který vděčí za svou stravitelnost dobrému tempu a některým zajímavějším bojům... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí to bylo hodně prostinké a slabé, ale po delším naladění zpátky na starou dobrou HK tvorbu jsem tam našel o něco víc. Stále však méně, přestože postavy jsou docela fajn, ale z jejich charizma (především "zabijácká" trojice ze Severu) se dalo vyždímat více. Naštěstí většinu času se tu bojuje, což je jedině dobře. Ostatní prvky jako dialogy apod. radši vynechám:) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Základná téma o potrebe pomstiť sa, kopíruje dejový základ všetkých filmov žánru, čo som kedy za rôznych okolností videl (autobusy, prvé VHS párty..). Napodiv to tentoraz príliš nevadí. Stačilo šablónu deja ozdobiť a fádnosť ustúpila napr. zaujímavému znejasneniu záverečnej pomstychtivej párovej bitvy na život a na smrť. Všetci zúčastnení cítia, že nejednajú správne, ale zastaviť to nedokážu. Oko tiež poteší viacero poetizujúcich scén, zasadených do roztomilých prostredí kvetinových záhrad, ovocných trhov, či lesnej samoty. Humorné vložky s okopávaním kvetín, praženicovou diétou, či gravírovaním kmeňa stromu silou rúk vrcholia tiež v závere smrteľnými zraneniami a zmŕtvychvstaniami v rozpore so všetkými biologicko-fyzikálnymi zákonmi. Osobne potešilo ukázanie nenávistnej túžby po odstavení schopných intrigami zo strany štátnej a vojenskej moci, ktorá ostala stáročia takmer konštantne nemenná. Myslím, že aj nie fanatický vyznavač hua-kua súbojov (obľúbené zvuky bojovníkov), si môže nájsť to svoje. Fajnová jednorázovka. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Čásr výcviku a některé bojové scény nejsou špatné, ale jako by tomu něco chybělo a něco přebývalo. Asi to bez holých hlav není ono. Tím samozřejmě nemyslím skinheady. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tři učitelé ze Severního Shaoilinu jsou generálem pozváni, aby učili vojáky bojovým uměním, ale nejdříve se o pozici musí utkat se zástupci Jižního Shaolinu. Generálův zákeřný plán spočívá v tom, aby mezi jednnotlivými kláštery vznikla nenávist a to se mu za pomoci úkladné vraždy tří zástupců Jižního Shaolinu podaří. Vše vypadá tak, že viníci jsou ze Severního Shaoilinu. Nejlepší jsou tréninkové scény a potom závěrečný souboj vyrovnaných protistylů. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Děj je děravější, než někteří ze shaolinských mistrů v závěru tohohle filmu, dialogy jsou prostinké a tak celkově se tu děje plno nepravděpodobných věcí, ale chemie mezi šestkou hlavních představitelů, parádní Wang Lung Wei v jedné ze svých úžasně záporáckých kreací, klasické "training sequences" a správně urputně kruté finále mně osobně dávají dohromady naprosto kouzelný film hodný opakovaných zhlédnutí - není to (aspoň pro mě) naprostá a ultimátní "Venom" klasika, ale na 4,5 to stačí bohatě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Souboje, tréninky a některé konverzační úseky jsou fajn, ale to mezi tím, tedy dějová linie a neustálé ujišování toho nejvyššího, že se jeho finta vyvíjí dobře, je čím dál větší opruz. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvotné minúty filmu ma vtiahli do filmu, ktorý zrejme nebude oplývať ani originálnym námetom a ani dobrým scenárom. Tak som sa tešil aspoň na nejaké tie fightning sekvencie. A sú podobne mrzké a neoriginálne, ako naratívna stránka snímku. Ono od producenta Shawa som nikdy nečakal niečo s presahom, ale ten týpek produkoval vlastne dookola stále to isté. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

zábava, občas trochu nerealistické(kdo z vás by dokázal s tyčí zapíchlou v břiše pořád mlátit do stráží se šavlema?) ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý kung-fu filmeček... Jasně, že o hereckých výkonech se tu moc hovořit nedá a některé věci můžou dnes působit nechtěně komicky (umělá krev).. Avšak bojové scény jsou nápadité a hlavně bojová příprava mistrů z jižního šaolinu mě uchvátila natolik, že musím dát za 4.. kromě toho vzhledem k roku vzniku tohoto dílka, dokážu ty drobné nedostatky přehlédnout... ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Hlboko prepracovaný a vypointovaný dej vo filmoch tohot žánru nemožno čakať. To, čo ale tvorcovia predviedli v NS je naozaj sila. Film obsahuje množstvo nelogickostí, dementných dialógov a scén. Nad všetkým kraľuje premakaný plán diabolského generála, ktorý chce rozdeliť 2 vetvy Shaolinu a potom ovládnuť najprv svet a neskôr aj priľlahlé univerzum:-). Zlatá moja 36. komnata, ktorá vyhrala najmä vďaka oveľa lepšiemu body liftingu. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Shaolinská bajka o tom, že bojové umění bez moudrosti vede ke zkáze. Když starý mistr podlehne nenávisti a mladí jsou lehkovážní, intrikán má volné pole. I když příběh tu vlastně nehraje roli - obklopuje tu souboje stejným způsobem, jako historické kulisy dávají zapomenout, že se nebojuje na žíněnkách v tělocvičně. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

TA hudba..je super..aj ten Wing Chun..a to civcenie u majstrov..tiez super..****ZElezna pest..hehe...nerozbijej vejce..nebudes je muset pak jist..hm:) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla slabá mlátička. Všechny postavy jsou zde klaďasové, kteří se nakonec povraždí a tak není komu fandit. Mno a nevěděl jsem, že borec dokáže bojovat i s tyčkou bodnutou do břicha. Klobouk dolů. ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Invincible Shaolin z roku 1978 ponúka divákovi zmes pôsobivých bojových scén a zároveň sa potýka s logickými dierami a primitívnymi dialógmi, avšak výrazné bojové sekvencie vyčnievajú ako jasné pozitívum. Z hľadiska príbehu je film občas slabší, pričom logické diery môžu diváka vyviesť z deja. Dialógy sa niekedy javia primitívne a nedokážu plne podporiť vážnosť situácií. Napriek tomu je dôležité si uvedomiť, že v mnohých prípadoch výslovne obsahujúce dialógy nie sú hlavným lákadlom pre tento žáner. Avšak, ak sa na film pozrieme očami fanúšika bojových umení, jeho hodnotenie sa zvyšuje. Bojové scény sú perfektne choreografované a ponúkajú širokú škálu rôznych bojových štýlov. Majú silný vizuálny dojem a sú dynamické, čo dokáže udržať pozornosť diváka aj vtedy, keď príbeh možno neoslní svojou hĺbkou 6/10 ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Výborná kung-fu pecka. Výběr herců se zcela povedl a každý zahrál svou roli výborně. rozhovory mezi herci mají smysl, hlavu a patu a souboje jsou velmi výborně a je jich tam docela dost. Mezi negativní stránky bych přidal Chianga jak na konci bojuje s kusem tyče v břiše, jinak povedený film. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší než "Návrat ... " ! Hodně se mi tam líbil tréninik, který si myslím, že zvládnout není v lidských silách. Ale co je v lidských silách? Také tomu filmu mohu vyčíst naivitu hlavních představitelů, ale jinak předvedené bojové scény jsou naprosto skvělé. Silnější 3. ()

Reklama

Reklama