Reklama

Reklama

Jednoruký šermíř 2

  • Hongkong Xin du bi dao (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý hrdina Lei Li (David Chiang), mistr v boji se dvěma šavlemi, je proradným Longem (Ku Feng) - bojovníkem skvělých schopností, vynikající reputace, ale prachmizerného charakteru - vmanipulován do souboje o čest a dobré jméno. Ve skutečnosti jde o nastraženou past - Long se totiž podobnými cestami rád zbavuje potenciální konkurence. Lei Li se zkušenějším Longem prohraje a v souladu s předem dohodnutými pravidly je nucen useknout si paži a zavázat se, že jednou provždy skoncuje s kung-fu. Dost možná by v předčasném invalidním důchodu zůstal, ale situaci zásadně změní setkání a následné přátelství s nadějným hrdinou Fengem (Ti Lung). Zákeřný Long si totiž nemohl nepovšimnout Fengova rostoucího věhlasu, takže na něj nastražil důmyslnou past ne nepodobnou té, do jaké se kdysi chytil i Lei Li. (MaedhRos)

(více)

Recenze (13)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když jsem byl předem přesvědčen, že tato verze "jednorukého šermíře" nemůže překonat Return of the One-Armed Swordsman z roku 1969, po skončení filmu jsem s otevřenou hubou uznal, že se tyto dvě verze ve své kvalitě rovnají, ba že skutečně, je tato verze prostě lepší. Ony se ty filmy těžko srovnávají. "Returon of ..." byl jedna velká řezničina plná soubojů, perfektní choreografie a krve. Tato verze, tedy "Nový jednoruký šermíř" je zejména drama a to velice smutné, melancholické, a postupem času nehledě na delší stopáž filmu, silně napínavé ... Hlavní hrdina ve filmu téměř vůbec nebojuje, jen se stále brání vzít do ruky meč, nedokáže překousnout svoji minulost a porážku od zákeřného mistra. Jak to ale bývá v těchto filmech, okolnosti v podobě pomsty jej "rozruší(či rozzuří ...)" natolik, že meč do své jedné ruky nakonec vezme a TAKOVÝ MASAKR, jakého jsme svědky ve finále, jsem u SBček z této doby viděl opravdu málokdy. Počet padlých se nedá spočítat, navíc šanci nemá absolutně nikdo. Nepřátele kosí jako smrtící stroj nemající nejmenší konkurenci ... A to se nechal celý film tak ponižovat ... Ano, tohle je skutečně skvost, byl jsem nadšen a ve finále naprosto zaskočen. Choreografie sice nedosahuje kvalit japonské choreografie soubojů na meče (Japonsko v tomto nemá konkurenci ...), ale čert to vem, zde se počítá "výsledek" ... ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh o zradě, přátelství a pomstě s řadou dost silných momentů, kde (evidentně umělá) krev občas teče proudem. David Chiang je jako v sebelítosti se disciplinovaně utápějící ex-bojovník Lei Li odzbrojující, ovšem Ti Lung se nedává nikterak zahanbit - jeho Feng je samé mladistvé nadšení, samý ideál a po většinu času je naprosto k sežrání. Chemie mezi oběma hlavními protagonisty funguje výborně - tak výborně, že když si vzájemně hledí dlouze do očí, neřkuli když oba plánují, jak budou společně sedlačit, člověka napadá ledacos...:-) Ku Fengova trojdílná tyč vzdorující gravitaci je taky epes. A Li Ching je neuvěřitelně roztomilá. Sečteno a podtrženo, "New One-Armed Swordsman" je parádní film - dostal mě napoprvé - a dostává mě dodnes. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Příšerný hudební motiv mne dvakrát odradil od projekce, ale nedělal jsem dobře. Nový jednoruký šermíř s Davidem Chiangem a jeho sparing partnerem Ti Lungem totiž rozhodně patří k těm velmi dobrým řezanicím  à la   Shaw Brothers. Příjemně navíc překvapí i vcelku soudržný a smysluplný příběh s dobře zvládnutou romancí i formálními ozdobami (déšť nikdy nezklame) a možná nechtěný náznak víc než přátelského vztahu mezi hlavními klaďasy pobaví, věc v těchto končinách velmi nevídaná.  Krví se tu pak opět nešetří a výbuch násilí v závěrečném epickém masakru nelze jen tak s něčím srovnávat. Pomsta jak má být, žádný chladný kalkul, ale pěkně středem. "Konečně můžete jít na odpočinek"  Žánrové absolutorium. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V kontextu s dnešní tvorbou akčních filmů, by bylo velmi snadné se tomuto filmu vysmát. Obsahuje všechno, co bylo pro filmy té doby typické. Svištivé a hřmotné zvuky, chlejstance krve, protivníky, kteří jsou zhubeni mávnutím meče, který kolem nich prosviští půl metru daleko, občas až divadelní repliky... . Jenže na druhou stranu...proč jste se rozhodli, podívat se na 50 let starý film? Možná protože vám něco chybí v těch dnešních, nebo jste prostě fajnšmekři a chcete mít tu martial mozaiku doplněnou i o kung-fu filmy pro pamětníky... . A to pak dostanete to lepší z toho, co sedmdesátky nabízely. Příběh o tom, že pýcha předchází pád a příběh o pomstě. Občas je to úsměvně blbé, ale jisté kvality tomuto filmu upřít nelze. Viděno s dabingem, který se k tomuto filmu náramně hodil :-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Známe kung-fu tváre a Feng Ku tradične v zápornej roli. Škoda, že drvivá väčšina scén sa odohráva v interiéri. Inak je to klasicky jednoduchý príbeh, v ktorom dominuje kung-fu z mečom, ale hlavný záporák pre zmenu používa trojdielnu čínsku palicu. Väčšina súbojov je slabšia, ale na 2 až 3 akčné scény (jeden proti jednému) sa oplatí pozrieť, stoja zato. S wuxia efektami sa tvorcovia krotili, čo je samozrejme fajn. Aj keď logika dostáva tradične pár poriadnych faciek, celkovo má film od začiatku slušné tempo a k záveru pekne graduje. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Krev, krev a zase krev. S tou se nešetří a to je dobře. Na konci filmu hlavní hrdina roseká tak 100 lidí, který padaj jak přezrálý meruňky. Geniální. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

武术的高手, to jen tak na úvod. Nový jednoruký šermíř bez pochyby překonal první díl, ale samozřejmě na " návrat " to zdaleká nemá. David Chiang možná působí jako benjamínek, ale jak je vidět není radno ho provokovat, bo to co předvedl na konci to se jen tak nevidí. Sekal to tam jak cibulu do guláša a spoušť co zanechal na mostě donutila mistra Longa vyslovit legendární větu - takový rychlý šerm !!! Bez vlasů je David mistr Shaolinu a bez ruky je mistr šermu. Ovládá totiž tři meče s jednou rukou. Kulisy jsou klasické a už jsem si na ně zvykl, ty lesní uličky jsou skoro všude. A tam právě číhá nebezpeči. Ale jak už jsem řekl, " Návrat " se mi líbil daleko více. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě přesvědčil, že nejen kung fu filmy je hongkongský fanatik živ, ale i wuxia pian v podání nádherného tria Chang Cheh-David Chiang-Ti Lung s doplněním Ku Fenga může být veliká paráda. Zvuk vanoucího větru, zakrvácená stébla trávy, bílé botky Davida Chianga, Ti Lung přepůlený podlými zloduchy, uhnillá ruka přibodnutá šavlí ke stromu, vybělená deštěm a větrem, hudba, ze které by měl vypadnout přnejmenším Clint Eastwood a mužné přátelství obsažené v hlubokých pohledech statečných bojovníků spolu se souboji, jejichž japonský charakter doplňují zpomalovačky a ten neustálý šum větru...Pokud člověk vidí něco kultovního, pozná to.10/10 ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

To je vsechno tak preexponovany,az je to krasny,ne tim libivym zpusobem,jak si to predstavoval Kant,ze se kochate treba ornamentem a on v sobe sice obsahuje nekonecne poteseni, jenze to poteseni je omezene jen na ten ornament a podrizuje se formam vaseho vnimani,kdezto u tohohle filmu a vsech jeho slozek,hudby,obrazu,strihu,hereckych vykonu se podridite vy jemu,protoze proste presahuje vasi zkusenost,i kdyste meli nakoukano,nacteno a naposlouchano desitky tisic del,pokazde zarezonuje hlavne s vasim vlastnim zivotem a pokazde zarezonuje jinak...magie i vznesenost v kazdem zaberu ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Toto som videl kedysi dávno, keď sa ešte piesok lial a voda sa sypala. Tento tretí diel jednorukého šermiara je akýmsi kompromisom medzi neakčnou jednotkou a hypermasakrálnou dvojkou. Vyzerá to celé dosť draho, žiadne podradné béčko. Hlavný hrdina prehrá súboj so zlým majstrom a tak si musí odseknúť ruku, ktorá potom ostane roky pripichnutá na strome až z nej ostane len holá kostra. Po tomto incidente sa z udatného bojovníka stane poskok v pohostinstve, ale ani pri umývaní stolov nezaprie svoje schopnosti - buchne po stole, riad vyletí do vzduchu a než dopadne on stihne stôl poutierať. Napokon samozrejme bude musieť vytiahnuť meč a v epickom masakri na moste pobiť takú menšiu armádu. Treba povedať že choreografia súbojov je na podstatne vyššej úrovni než tomu bolo u predchodcov aj keď sa tu a tam objaví nejaký ten blbý, odzadu pustený záber ktorý má hrdinovy dodať superschopnosti, čo ma vždy nasieralo. Je to fajn, ale až taká pecka to zas nie je a preto dávam za tri. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Spomínam si, že tento film som ešte videl, keď mi bolo zhruba 12 rokov. Vtedy som ešte niektoré veci videl inak, ako dneska. Scenár v podstate má len malé chybičky, ale najviac mi asi vadí prehnanosť niektorých scén. A áno, pri niektorých jed vidieť, že aj režisér mal slabšie dni. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Edísek 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem tento film už léta neviděl, ale přesto si pamatuji užasné okamžiky a bojové scény. Fakt pecka. ()

Reklama

Reklama