Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek z roku 1977, známý také jako Kung-fu válečníci (Kung Fu Warlords), představuje dvouhodinové akční drama, v němž produkční společnost Shaw Bros rozhodně nešetřila na kostýmech a celkové výpravě. Režie byla svěřena zkušenému Changu Chehovi a rovněž obsazení je veskrze hvězdné. Film vznikl na motivy románu Legenda o hrdinných kondorech (Legend of the Condor Heroes), jehož autorem je Louis Cha, jeden z nejvlivnějších současných spisovatelů píšících čínsky. Film je charakteristický množstvím epizod a postav, z nichž se mnozí protagonisté na plátně objeví jen na několik chvil a jsou vystřídání dalšími. Ústřední zápletka pojednává o dvou osmnáctiletých adeptech kung-fu. Každý z nich byl svěřen do péče jiným mistrům, jejichž společným cílem je přimět oba mladé bojovníky, aby se spolu utkali, a tak ukázali, kteří učitelé jsou lepší. (Otcové obou chlapců byli nerozluční přátelé, avšak po útoku nepřátelských jednotek, brzy po narození jejich synů, jeden z otců zahynul a druhý musel odejít do ústraní.) Na tuto dějovou linii později navazuje další – jeden z chlapců, Kuo Ching (Fu Sheng), poznává mladou dívku Yong (Tien Niu), jejíž otec je uznávaný mistr. Jeho žáka však v obraně svého mistra dříve zabil sám Kuo. Vše se ještě více zkomplikuje a dochází mimo jiné k opětovnému spojení rodiny, na scéně se objevují nepřátelští mistři, duchovní, příručka kung-fu o dvou částech či šílenec, který ji ovládá. Vše vrcholí v boji o ruku Yong mezi Kuem a jeho rivalem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tak s Brave Archer mě Chang Cheh doslova uzemnil. Asi pětkrát jsem se zoufale snažila dostat do filmu, který mi tak nesedl a to jen proto, že jsem svým ikonám věrná. Jenže zázrak se nekonal. Postupně jsem viděla všechny další díly a propadala se do zoufalého pocitu, že přeci jen i maniak má své meze. ()

brando 

všechny recenze uživatele

Film, který si po filmové stránce nezaslouží ani tu jednu hvězdu, herci se zběsile předhánějí v tom, kdo bude více přehrávat, příběh je sám o sobě velice úsměvný, bez konceptu a s velice vtipným scénářem, který se mnohdy neobtěžuje s vysvětlením důležitého faktu,přičemž se k němu vrátí po hodině stopáže.Ale musím uznat, že nějaké kouzlo to mělo.. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Studiová záležitost s poněkud známou dějovou zápletkou. Takovéhle podobné náměty se používali docela často. Souboje se objevují sporadicky a tak je hlavní složkou hlavně děj. Scénář není napsán nijak špatně. Po dramatické stránce se takřka pořád něco děje. Delší stopáž dává šanci se příběhu plně rozvinout což dává šanci její plynulosti a zvyšuje na atraktivnosti. Kung-fu masáž to rozhodně není, takže z tohoto hlediska nelze očekávat non-stop akci. Snímek tedy zaujme hlavně příběhem, sympatickou kamerou a občasnými souboji. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhé a rozdělitelné na dvě úplně odlišné poloviny. Spousta postav ze začátku nakonec není ve filmu vůbec důležitá a jen ruší, aspoň do doby, než jsem se začal orientovat v příbuzenských vztazích, kdo je čí mistr a kdo se s kým někdy v minulosti pohádal či popral. Škoda, protože ani souboje neměly moc šťávu, takže jsem se místy docela nudil. Ale druhá polovina filmu, resp, celá část na Ostrově broskví, byla mnohem lepší a psychedelická scéna s "následováním flétny" byla naprosto šílená. Ze závěrečného WTF záběru jsem šel do kolen. Takže nakonec s odřenýma ušima za tři, ale jen proto, že pro tyto filmy mám slabost. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

K rozlehlé kostýmové drámě s náručí zvučných jmen se špetkou kung-fu, jsem byl nucen se prokousávat vyjímečně pozpátku. Tedy od čtvrtého dílu, obvykle vyšlapanou cestičkou to prostě neklaplo. Děj se odehrává v 11.století, kdy vládla dynastie Song. S hvězdným obsazením to protentokrát Chang obzvláště přehnal. Ikdyž jde o jeho trademark, naplácal zde více než tucet tehdejších super-celebrit. Ploché charaktery, málo soubojů, nepřehlednost postav a děje působí velkofilmu opravdové potíže. Jde o adaptaci slavného románu Legend of The Eagle-Shooting Hero. Můj kruh je však uzavřen - nejvíc mi štymoval třetí díl Brave Archer 3 (1981). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama