Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Recenze (367)

golfista 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že slepice je prostě slepice, ale ony jsou mezi nimi "velké" rozdíly ! Díky Nicku Parku za tohle poznání :) Takovýhle animák fakt můžu. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Úžasná plastelínová animace, skvělý příběh na hranici parodie (všimli jste si odkazů třeba i na Star Trek? :-), výborná hudba, fantastické nápady, prostě Nick Park umí točit výborné filmy pro všechny věkové kategorie. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Typicky Parkovsky skvělá animace, bohovsky vtipné scénky, prostě úlet. A origoš znění s Melem Gibsonem taky nemá chybu. Snad bych se jen přimlouval, aby si překladatelé trochu namáhali hlavy a anglický "pie" nepřekládali do češtiny jako "páj";) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $106,834,564Tržby Celosvetovo $224,834,564/videl v kine: 75%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Karey Kirkpatrick .. Alegorie koncentračního tábora včetně plánovaného konečného řešení tj. vyhlazení slepic je výborně promyšlená. Ostatně celý scénář rozvádí jednodušší zápletku poměrně zajímavě, byť ne překvapivě. Plastelínová animace slepic je velmi propracovaná a jak už je od Creature Comforts známé velice vtipná a osobitá. Nick Park to zkrátka umí. Přesto jeho první celovečerní film nevystupuje ze stínu Wallace & Gromit – nejen těch krátkometrážních, ale zejména celovečerního The Curse of the Were-Rabbit. 70% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků vůbec...a to nejen z těch, který vzešel z plastelínové dílny legendárního studia Aardman ... Nick Park je animační génius... Geniální spojení útěkového filmu s moderní animovanou bajkou je opravdu zřídka vídaný a neotřelý nápad, který je navíc doplněn chytrou konfrontací americké a britské mentality a kulturními odlišnostmi v kontextu symbolického příběhu, který lze chápat i jako alegorii holocaustu (v jiném kontextu mi aardmanovské ,,konečné řešení slepičí otázky" nejvíce připomíná legendární komiks Arta Spiegelmana Maus - i tady je závažné téma holocaustu zpracováno formou primárně určenou k odlehčené zábavě, přičemž stejně jako Spiegelman postavám nasazuje zvířecí masky, Aardmani pojímají drůbežárnu jako koncentrační tábor), zároveň však chce Slepičí úlet něco vážnějšího sdělit i o právech zvířat. Neobyčejná koncentrace gagů a drobných fórků kontrastuje s hlubším sdělením, které lze dekódovat celkem jednoduše, jde přece o animovaný film určený hlavně pro děti (zlo symbolizované těžkými černými holínkami uprostřed bahnitého seřadiště atd.). Nelze zapomenout na starou dobrou ruční animaci, tak typickou pro Aardman Studios, možná by se dalo říci, že jde o jejich trademark. Výjimečný animovaný snímek... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já jsem z tohohle filmu měl strašnou depku působilo to na mě koncentrákovitě. A navíc sem to viděl s otřesnym dabingem. ()

May 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se úplně vymyká klasickému pojetí celovečerního animovaného filmu, plastelínové figurky jsou naprosto dokonalé a laťka je nasazena opravdu vysoko. Děti by z něj ale asi moc neměly, přeci jen je mířen spíše na dospělejší populaci, ale nemyslím si, že by to bylo špatně:) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nikdy se nedostanete z Tweedyho farmy!! Z farmy, kde se nesnesení vejce rovná smrti...... Krásnej slepičí koncentrák s madam v holínkách, kde hudba udává tempo šílené slepičí jízdě ve které ,,holkám“ drží pěsti nejenom děti. Špička ve svém oboru. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams a John Powell: 1. Opening Escape ,2. Main Titles ,3. The Evil Mrs. Tweedy ,4. Rats! ,5. Chickens Are Not Organized ,6. We Need A Miracle ,7. Rocky and the Circus ,8. Flight Training ,9. A Really Big Truck Arrives ,10. Cocktails and Flighty Thoughts ,11. Bab's Big Break ,12. Flip Flop and Fly ,13. Up On The Roof ,14. Into the Pie Machine ,15. Rocky, A Fake All Along ,16. Building the Crate ,17. The Wanderer ,18. The Chickens Are Revolting ,19. Lift Off ,20. Escape to Paradise, ()

tron 

všechny recenze uživatele

Milá, svieža, príjemná a hravá variácia na hrdinské väzenské eposy o tom, že niektoré ploty nie sú len okolo nás, ale i v našich hlavách. Plastelínový Aardman ide! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz namet o slepicich, co chtej utect z kurniku, zni dost vymastene, Nick Park z neho udelal naprosto vynikajici komedii s hodne dobrym scenarem, originalnim dejem a vybornejma "postavama" a vubec nevadi, ze film neni moc pro deti, coz beru spis jako plus. Tohle je skutecne jeden z nejlepsich animaku a to nejen tech plastelinovejch. Nick Park je, jak uz jsem psal u Wallace a Gromita, na tohle expert. Pro me asi to nejlepsi, co kdy Nick Park udelal, navic se skvelou hudbou a navic je na tenhle film dokonalej trailer parodujici Gladiatora. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Plastelínové slepice v parafrázi na Velký útěk se mi líbily natolik, že by mě velice potěšila nějaká další drůbeží variace na známé filmy - třeba Planeta slepic. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná, ale originální rozprávka, která mě uzemnila svým grandioznim finále, které tolik připomínalo Parkovi Nesprávné Kalhoty. Z tohoto námětu se dalo vytěžit víc, ale jako první krůček na pole celovečerního snímku, víc než vydařené. ()

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama