Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Recenze (367)

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne. Tak vysoké hodnocení si film nezaslouží. Příběh je sice o slepicích, ale to automaticky neznamená, že musí být tak dementní. ░ Doporučuji originál s Gibsonem, český dabing není zrovna povedený. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Slepačia šialenosť od tvorcu ,ktorý ma sprevádzal celým mojím detstvom rozprávkami ako Ovečka Shaun ,Timmy ,alebo Wallace a Gromit. Čo mi pripomína ,že som už dlho nevidel ,žiadny plastelínový film ,mal by som to napraviť. Ak hľadáte niečo ,čo je presne uprostred medzi serióznosťou a komédiou ,práve ste našli zlatú baňu. 80% - Stále mám radšej Wallaca a Gromita ,na môj vkus bol lietajúci kurník až moc. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Slepačí úlet z Tweedyho farmy, ktorá pripomína akýsi mix koncentráku, väzenia a gulagu. Príbeh dosť originálny, prepracovaný, s určitou myšlienkou slobody a života bez hraníc a vzhľadom na rôzne narážky aj celkom vyspelý, čiže skôr niečo pre starších divákov, čo by asi nikto neočakával. Plastelínová animácia sa tu extrémne hodila. Prostredie farmy, sliepky a nakoniec aj ľudia boli "vymodelovaní" naozaj dobre. Jednoducho, sedemnástimi slovami: "Úlet pri ktorom treba zahodiť všetky stereotypné predsudky a pozrieť si ho, lebo toto naozaj chcete vidieť!" 8/10 (Videné 18.1.2020, CZ dabing) ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný, milý a príjemný plastelínový film, ktorý mi svojim sympatickým spracovaním dokázal navodiť na tvári nepretržitý 84-minútový úsmev a na ktorom je vidno, že jeho tvorcovia vedeli, čo robia a hlavne spôsob akým to urobili, dodáva ich filmu veľmi príjemnú atmosféru. Jednotlivé sliepočky sú fakt zlaté a ich snaha o útek je vtipná i kúzelná zároveň. A k tomu záverečné vyvrcholenie je veľmi dobre a zručne natočené, skrátka zanecháva v divákovi dobrý pocit, podobne ako celý film. ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Film Wallace & Gromit: Prekliatie králikodlaka som videl skôr, čím bola latka položená dosť vysoko. Ale Slepačý úlet na ňu v mnohých ohľadoch značne siahal. Roztomilé postavičky-sliepočky mali veľký potenciál, ktorý naplno využili, a aj napriek tomu, že sa celý príbeh (až na pár scénok) odohrával na malej slepačej farme, autori im vdýchli život a vytvorili množstvo vtipných situácií a zábavných scénoch (viď napr. stále pletúca sliepka). A o skvelej hudbe dvojky Powell - H.G.Williams ani nehovorím. Doprajte si takúto príjemnú oddychovku, spoznajte sliepky aj z inej stránky a určite neoľutujete! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Plastelínová animace na tu jsem si musel chvíli zvykat, ale nakonec super - hlavně ty specifické úsměvy jsou dokonalé. Slípky jsou dokonalý - už jen proto, že se chovají opravdu jako slepice a jinak je to klasický vězeňský film se vším všudy, který přesně dodržuje pravidla žánru, až na to že je animovaný a hrdinkami jsou slepice :-)) Parádní. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo špatně, ale nějak mne to neuchvátilo...možná to bylo tou hromadou plastelíny...i když nevím, třeba Wallace a Gromitt jsou fajn. Tak za to asi můžou fakt ty slepice... ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Nick Park je prostě klasa, ašak krátkometrážní filmy s Wallacem a Gromitem na mě působí účelněji a svižněji, přesto velmi dobrá zábava. Jinak všechna čest panu režisérovi. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Slepičí úlet je fajn animáček. A i když nemám rád tenhle typ "figurek", který mi přijde tak trochu nechutný, tak jsem si to poměrně užil. Ale na úplně rodinnou záležitost to nevidím. Celkově ale velmi dobré zpracování, myslím animátorsky a také skvělý originální dubing v čele s Melem Gibsonem rozhodně uchvátí. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Skvělý animovaný film, má rychlý spád a rozumnou délku. Suchý anglický humor dobře funguje pro všechny postavy na farmě. Obzvláště vypečení jsou dva krysáci. (Počkat na konec titulků.) ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Opravdu úlet. Neobyčejně vtipná a originální komedie o touze po svobodě. Minimálně tři dny nebudu jíst kuřecí maso... ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Aardmani jsou něco jako Pixar. Je fuk o jaký příběh jde, je fuk kdo je hlavní hrdina, ale je to vždycky děsná sranda. A slepičí úlet je toho důkazem. Člověk by si řekl co tak může být zajímavého na filmu o slepicích, ale ony jsou mršky pěkně rafinované:-) ()

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama