Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Recenze (367)

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Námět je jasný, válečný velkofilm z II. WW Velký útěk! Pár rozdílů se tu najde, skončí to šťastně! Jinak bezvadný nápad vytvořit z Velkého útěku animovanou parodii plnou vtipů a dokonce filozofickými podtexty dialogů! Ačkoliv je to animovaný film, myslím si, že každá věková kategorie si najde své, ale je to animák spíše pro dospělé, to si přiznejme! Parádní jízda, kterou si doopravdy užijete! ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se bavil, místy i řval smíchy. Dodnes si myslím, že to je úplně nejlepší role Mela Gibsona v kariéře. :-) ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Když se začnu nudit už po deseti minutách z filmu, který má minut celkem osmdesát, je něco špatně. Když se nudím skoro celý takhle krátký film, je něco špatně. Když přesně vím, jak to dopadne, a odhadnu i některé zápletky, je vážně něco špatně. Když vidím glorifikaci tak hloupých ptáků, jakými slepice jsou, je špatně mě. A kašlu na parodie a narážky na Velký útěk a Star Trek a kdesi cosi. Já se chci bavit u tohohle filmu, a ten mi musí poskytnout zábavu bez ohledu na jiné! A zábavu chci, když je to komedie... Vlastně ani nevím, proč nedávám odpad! Snad slabé dvě za kdysi úžasnou animaci si zaslouží. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaná zábava té nejvyšší plastelínové kvality. Zábavné, ironické a neskutečně parodující leckoho a leccos z "lidského" světa. Slovo "úlet" definuje celý film asi nejlépe. Je to ulítlé v tom nejlepším slova smyslu. A naštěstí ani nechybí oblíbený šílený stroj, jak to máme u Nicka Parka rádi (viz. dokonalá cesta strojem na pirohy). Takže: Kvóóóó! ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Chicken Run je úžasný animák. Když jsem ho kdysi dávno viděl poprvé, byla to pro mě naprostá pecka. Pro mě je to symbol, který tak nějak nastartoval novou éru animáků (hlasy hvězd+ zábava nejen pro děti). I když poté přišli lepší animáky, tak na mě slepičí úlet působí nostalgicky a čas od času si ho rád pustím.... ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Parádny zážitok tento film! Animácia je naprosto úžasná, scenár tiež a humor je tu tiež na mieste. Určite jeden z najlepších filmov natočených podobnou technikou. ()

walecz odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se opravdu snažil. Fakt přísahám ! Ale tohle je opravdu slabá polévka - o omáčce ani nemluvě. Zápletka - nula, ba co víc, scénař asi měl využít slavný Pythonovský Útěk ze STALAG Luft 5, no dopadlo to jako nechutná parodie Osvětimi. A to teda myslím vážně - zvěrstva nacismu i komunismu jistě patří k věcem, které musíme svým potomkům objasnit, ale takhle drsná parodizace je na film pro děti moc. A to je jádro pudla - je to dětský film? Wallace a Grommit vždycky byli - sice hustý - ale pro děcka. Úlet fakt není rodinný film - děti nepochopí, starší znechutí. Už jen ta ubohá dějová linka, která neuspokojí ani ty děti v nás. Ćili - sračkoidní děj + pseudo koncenrák pro slepice + SPOILER - ----- - happy end - no, u mě čistý odpádek. ()

wef 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevtipné, viděl jsem to v hrozném "nováckém" dabingu a navíc ani gromitovské zpracování nepůsobí moc příjemně. Originální nápad, který mě už napodruhé přesvědčil, že nemá co dělat na poli dobrého animovaného filmu. Nevím proč, ale nelíbí se mi to. 2,5* - zaokrouhleno dolů, ve skutečnosti totiž dávám tak 2,4*, ale chtěl jsem to mít aspoň na poloviny zakulacené. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Výborný plastelíňák pro celou rodinu. Děti ocení hravost a dospělí si zase vychutnají spoustu vtípků a narážek propracovaného scénáře. ()

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama