Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Recenze (367)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám za chvíli neskrývaného a bezbřehého obdivu k tomuto filmu. SLEPIČÍ ÚLET považuji za naprosto úžasnou záležitost. Věci od Nicka Parka a Aardman Studia jsou pro mně vůbec už léty ověřenou záležitostí a známkou nejvyšší kvality. SLEPIČÍ ÚLET je pak navíc důkazem, že tito freaci dokáží vytvořit celovečerní film, který ani minutu nenudí, pohladí na duši, uhrane formou zpracování, překvapí účastí skvělého, suchého a zcela nevulgárního humoru etc. Kopa skvělých vtípků je navíc tvořena "pouze" jakýmsi převodem stylizací, atributů (a chvílemi snad až klišé) hraného filmu do tohoto plastelínového světa. Shrnuto a podtrženo: Bezprecedentní úlet, který potěší formou a obsahem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nemám rád tyhle modelínové filmy. Tenhle mě ale překvapil. Děj byl dobrý, scény vtipné a celkem dobrá atmosféra. A to jsem čekal trhavé pohyby a trapný humor - holt předsudky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nicka parkra a tu jeho plastelínu zná snad skoro každej. Jako první sem od něj viděl Wallace a Gromita a bylo to opravdu skvělý, takže mě vůbec nepřekvapilo, že Park dokázal i z útěku slepic z kůrniku udělat neskutečnej nážez. Už jen samy ty postavičky a jejich grimasy sou naprosto úchvatný, ale Park na to ještě dokázal nabalit skvělej a vtipnej a děj a několik fakt podařenejch fórků. U tohohle filmu se fakt dá jenom bavit a bavit a bavit a ještě jednou bavit ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možný, že jsem to doteď nehodnotil? Aaach, ty odkazy na Velký útěk, Williama Wallace v podání samotného Mela Gibsona a tak dále. Přitom film funguje naprosto sám o sobě, je vtipný, vlastně i napínavý a slepice, které si člověk obyčejně užije nejvíc v polívce, tu dostanou rázem úplně jiný rozlet. Nick Park je správný kohout. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dokonalá záležitost, které se směju tím víc, čím víc si představuju Mela Gibsona s velkýma sluchátkama na uších, jak dabuje toho kohouta. Velice svěží parodie, ve které co postava, to perla, a co slovo, to citovatelná hláška, alespoň v našich zeměpisných šířkách. Už nikdy pro mě nebude pohled na babiččin kurník stejný. Už je navždycky budu vidět, jak za tím plotem klikují. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl animovaného filmu mi sakramentsky sedí! Slepičí Úlet neberte jako vyjímku. Berte jej jako normální konkurenci pro hrané celovečerní filmy. Mnohdy je snímek lepší než většina Hollywoodské produkce, ale na pět hvězdiček to zase není. Něco tomu chybí. Originální nadabování je ucházející, hlavně Mel Gibson. Místy film předvádí humor ve stylu Wallace a Gromit. Tyto epizody jsou všechny krátké a s radostí je sleduji pořád dokola - před spaním, když venku prší, když nemám na co koukat... Slepičí Úlet je zkrátka perfektně odvedená práce. Velmi zábavný a vysoce inovativní snímek. Takhle by měly vypadat celovečerní animáky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Doslova úlet. Príjemná grafika, typická od Parka to síce všetko nezachránila, no aj napriek tomu sa dá povedať, že pár fórikov bolo celkom na mieste. Zachraňovala to hlavne minutáž a dobrý nápad, z ktorého sa dalo ale vyžmýkať omnoho viac. Je to takých 70%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava. Animace je na dost vysoké úrovni a plastelínové figurky až dýchají životem. Atmosféra koncentračního tábora je vyobrazena s úžasnou precizností, často jsem vzpomínal na jiné válečné filmy z prostředí Hitlerovské diktatury. :D ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

O tu jednu hviezdičku slabšie ako Gromitovky, ale aj tak výborná animovaná komédia. V neprospech tohoto filmu ide fakt, že som ho videl tesne po Shrekovi a Monster s.r.o. a bol som patrične namlsaný, ale ona ta plastelína je trochu o niečom inom. Ale aj tak mi tam chýbalo niečo, taký ten šmrnc. Zato (ako je u Parka zvykom) postavičky a ich mimika sú úplne úžasné a tak ako nenávidím tučniakov tak teraz milujem sliepky. Kurva to muselo byť roboty !!! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Hlasy: Phil Daniels - (Fetcher) +++ Lynn Ferguson - (Mac) +++ Mel Gibson - (Rocky) +++ Tony Haygarth - (Pán Tweedy) +++ Jane Horrocks - (Babs) +++ Miranda Richardson - (Pani Tweedyová) +++ Julia Sawalha - (Ginger) +++ Timothy Spall - (Nick) +++ Imelda Staunton - (Bunty) +++ Produkcia: Jeffrey Katzenberg, Nick Park, Peter Lord +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Milá a hravá pohádka, která je nejen pro děti. Líbila se mi animace, líbil se mi dabing i nápad, a kdyby celý film měl náboj jako posledních deset minut, dal bych i plný počet. Hlavně mi film připomněl, že se musím konečně podívat na The Great Escape! 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Plastelínová britská dílna se tehdy vyšvihla, pobavila, dojala i přišla s „hlubším“ sdělením. Střežený objekt tu sakra připomíná koncentrační tábor, Ginger je notorická útěkářka, potupné návraty za ostnatý drát může utnout světácký Rocky. Nechybí rozverné slepičí tancovačky, důmyslné plány, mechanické vychytávky i cudné milostné scény. Kur prchá, hračičky ve studiu se náramně baví a pomocí mravenčí práce si plní své dětské sny. A divák s nimi. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Invenci a nadmíru povedeným gagům se v plastelínovém světě meze nekladou! Hrátky se slovíčky (cockpit :-D) potěšily stejně tak, a tak se nezbývá než jen těšit na Prokletí Králíkodlaka, které mám po tomhle dobrodružství, jemuž jsem se schválně dlouho vyhýbal, určitě co nejdříve v plánu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velká parodie na Velký útěk, která je určitě slabší než Králíkodlak. Hodnocení neodpovídá výsledným kvalitám snímku. Nebýt vykutálené dvojice myšáků, šlo by mé hodnocení níže. 70% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Já Wallace, Gromita a jejich autory nikdy moc nemusel a Slepičí úlet mě pro to taky nijak zvlášť nedostal. Navíc slepice nepatří zrovna mezi moje nejoblíbenější domácí mazlíčky... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se často a bavil se nad vynalézavostí, drzostí i střeleností tvůrčího dua. V závěru už je možná celá story jen povinným akčním klišé, avšak při osmdesátiminutové stopáži a zaměřenosti na celou rodinu těžko něco takového vytýkat. Jeden z nejzábavnějších animáků vůbec. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Oproti WaG je to slabší. Přijde mi to trošku víc infantilní. Také humor zde je lehounce přitrapnělý, ale pořád je to lepší než počíačové animáky. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná animovaná podívaná, která podle mě není nikterak výjimečná. Zábava je slušná, ale mě film nedokázal zaujmout tak, jak bych si představoval a jak jsem si také myslel. Britové to s plastelínou umí, humor mají taky výtečný - to je dobře známé, jenže to celé nějak extra nefunguje a tak je z tohoto díla "jen" vtipný film o jednom útěku slepic z jejich farmy. 60% ()

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama