Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Recenze (367)

juta 

všechny recenze uživatele

Fajnová pohádka, kterou jsem viděl už několikrát, při které je docela sranda, jen to není až takový úlet, jak naznačuje zázev. Lepší průměr to ale je. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že "Slepičí úlet" je postaven na velice dobře napsaném scénáři, který dokáže i v ději, jenž je (přiznejme si to) poměrně snadno předvídatelný, vyloudit prvek napětí a očekávání. Hodně se mi líbila paralela vytvořená mezi slepičí farmou a koncentračním táborem; škoda jen, že nebyla ještě více rozvinuta. Pokud mě na "Slepičím úletu" něco skutečně zaujalo, byla to postavička slepice Ginger, která pod šikovnými prsty animátorů podává výkon, jenž je ve své hloubce na poli animovaného filmu událostí takřka bezprecedentní. K hvězdičkám: je zcela zřejmé, že film má kvality, které velí nejít pod 4*, ale s ohledem na jeho vysoké procentuální hodnocení na této stránce, si můžu dopřát, ohodnotit ho adekvátně k tomu, jak mě opravdu zaujal. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak to je teda úlet. Film je v podstate skoro celý postavený na koncepte výborného Veľkého úteku z roku 1963, až na to, že je prenesený na slepačiu farmu a navyše ešte v plastelínovej podobe. Avšak záver je na môj vkus uletený až veľmi a trochu kazí dojem svojím klišé happy endom "a všetci žili šťastne a slobodne ...". Výborný film pre pobavenie, ako pre dospelých tak aj pre malé deti. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Moje slepičí srdcovka a jeden z nejgeniálnějších stop-motion animáků vůbec který je jedním z mnoha důkazů tvůrčí geniality Nicka Parka. Neskutečná pecka toto. 10 vajec z 10 ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Kouzelná animace, dobrý scénář, velice příjemný film. Bavila jsem se skvěle, ale do pěti hvězdiček tomu něco chybělo.. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Za dob studií na pajdácích jsem na vlastní oči viděl a na vlastní kůži zažil tolik slepičích úletů, že mě tenhle plastelínovej kurník nemůže ničím překvapit, ani zaujmout. Říkal jsem si; "osmdesátiprocentní animák? To bude bomba!" Teď si na to odpovím; "hodnocení na ČSFD, to je ta pravá bomba..." (Filmfest Théoule 2013, 4/11) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zábava přesně pro mě. Přímočarý příběh, který se opravdu vydatně opírá o parodování schémat vězeňských filmů a citace slavných děl napříč různými žánry (dvě scény z druhého Indiana Jonese už nikdo tak vtipně nenapodobí), ale sám o sobě je originální a živelný, zdobí ho úderné hlášky a dokonale ždíme vypravěčskou energii už jen z toho, že hlavními polidštěnými hrdiny jsou v reálu dutohlavé slepice. Nehorázně geniální jsou navíc i střih, kamerové jízdy nad i skrze tábor "smrti" a promakaná vizuální prezentace záporáků s důrazem na nasvícení a prolínání jejich výstupu se symbolickými dramatickými prvky (např. záře a údery blesku). Není to sice tak zábavné, kreativní a hutné jako nejlepší pixarovky (hlavně taktéž vězeňská trojka Toy Story), ale je to zkrátka nádherná modelínová pocta filmovému dobrodružství od tvůrců, kteří mu rozumějí a umí v něm vysloveně létat. 90% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Studio Aardman specializující se na tvorbu stop-motion animovaných filmů nejspíš není třeba představovat, mezi ikonické postavy tohoto studia patří kromě ovečky Shaun především Wallace a Gromit, kteří se nejdříve stali hrdiny mnoha krátkých filmů jako Cesta na měsíc čiO chloupek a časem se též stali hrdiny celovečerního filmu s názvem Prokletí kralíkodlaka, který vznikl ve spolupráci s DreamWorks Animation. Prvním celovečerním filmem studia Aardman byl ovšem jiný film a i v něm měli prsty Dreamworks Animation. Ano, jde o Slepičí úlet, který je dodnes oblíbenou záležitostí a měl by se po více než 20 letech brzy dočkat pokračování. Těžko říct, co může dvojka nabídnout, jisté ovšem je, že první film i po více než 20 letech velmi dobře funguje.   S lehkou nadsázkou by se dalo říct, že je Slepičí úlet jedním z nejslavnějších filmů o koncentračních táborech. Sám tvůrce filmu Nick Park označil Slepičí úlet za parodii filmu Velký útěk (a nekončí se jen u něj), legendární film se Stevem McQueenem v hlavní roli, kde se několik členů spojeneckých armád pokouší dostat z nacistického vězeňského tábora. Vědět o existenci Velkého útěku ovšem není u Slepičího úletu důležité. I bez toho totiž Slepičí úlet funguje jako skutečně chytrý animák, kde je plastelínová stop-animace naprosto vynikající a všem těm slepicím divák snadno začne přát, aby od těch zlých lidí utekli co nejdál.   Soundtrack dvojice Harry Gregson-Williams/John Powell je též výtečný a v jistých momentech připomene právě ideální soundtrack pro válečný film. Slepičí úlet ve finále dokáže fungovat jako rodinný film, přičemž dospělí mají mnohem více k objevování v rámci tohoto filmu. Různé vtipné gagy a dost chytrých nápadů.   Chvílemi se sice ukazuje, že šlo ze Slepičího úletu vytáhnout ještě víc, přesto jde pořád o velmi povedenou záležitost, která má navíc vydařené hlasové obsazení (Mel Gibson bude druhému filmu chybět) a patří mezi to nejlepší, co Aardman vytvořil. Na většinu kraťasů s Wallacem a Gromitem ovšem pořád Slepičí úlet nemá..... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Srovnat slepičárnu s POW táborem bylo zkrátka geniální. Škoda že to nemohl vidět Steve McQueen s Johnem Sturgesem .-))) Plastelínové slepice byly zkrátka k sežrání. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľká vďaka týmto britským tvorcom, ktorí opakovane obhajujú miesto plastelíny v modernom predigitalizovanom filmovom svete. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Typický britský "plastelínový" animák legendárneho dua Lord&Park, stojaceho za sériou Wallace&Grommit. A ako napovedá názov, je to skutočne poriadny úlet. Musím sa poohliadnuť po mojom dvd-čku, rád by som si to pozrel znovu. 85% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vcelku sledovatelný animák s hudbou od HGW + JP, která jede "až na jedenáct". Slepice je ten druh živočicha, kterého na silnici bez výčitek přežvejknu a jejich komunální odboj proti lidskému kapitalistickému monarchování mi nepřišel opodstatněný - slepice tvoří kohoutův harém a snáší vajíčka, nic víc ne? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +slušná animace, je to zábavné, scénář s odkazy, zajímavé charaktery -má to i slabší části, jsou i lepší filmy/// Zajímavým faktem je, že když jsem to viděl před 5 lety prvně slušně jsem se bavil, ovšem až dnes si všímám většího množstvý odkazů. Hodnocení dávám stejné, protože film za tu dobu nic neztratil. Slabší je možna dabing, jak ten původní tak i ten český. Ale to nic nemění na tom že to je pohodový film s pěkným Happy-endem/// Celkem 75%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nick Park snad ani nemůže sklamat. Fajn nenáročná nenudící svižná zábava pro cleou rodinu. Potěší že se bezproblémově podařilo plastelíńáky převést z krátkometrážní stopáže na plnohodnotný celovečerák. K dokonalosti to britští Aadmani dotáhli přecijen ale až o něco později s Prokletím Králíkodlaka. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Geniální parodie na útěkářské filmy a jeden z nejlepších animáků posledních dvaceti let. Naprostá většina Pixarovek Aardmanovkám jen smutně a z dálky kouká na záda. 9/10 ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Než se objevil létající Rocky (s nímž přiletělo všechno, co je na tomto filmu tuctové), bylo to fajn. Ve srovnání s ortodoxními ovcemi z "Shaun the Sheep" je Chickin Run příliš lidsky trapný. Zlá dvojice jako z Beethovena nebo té duchařské pohádky, ochrupení ptáci, provařená šablona falešné sentimentálnosti. Divoká rock jízda (s barevnými světlýlky od krys) nemůže chybět. Prostě skvělá zábava k nějakým těm Chicken Nugets a zajímavý příspěvek k otázce disponovatelnosti s embryi vlastního druhu. Velký útěk jsem neviděl, nevím kdo je Mel Gibson, takže jen dvě. Pěkné dvě. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Originální, vtipné, vězeňské (lepší než Shawshank) - no prostě - plastelinový úlet. Akorát z toho občas koukal Disney - jeho lepší kousky samozřejmě. ()

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama