Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Recenze (367)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Štýl štúdia Aardman je v európskych končinách ťažká rarita, preto je potešujúce, že sa dokázali presadiť aj na poli celovečernej tvorby. Netreba to príliš komentovať, stačí povedať Veľký útek s humorom a je vyfarbené. Maximálne dynamické. To by Steve McQueen pozeral s otvoreným zobákom....Takmer dokonalý rodinný film pre kohúty a sliepky od plienok až po domov dôchodcov. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tady si troufnu zaběhnout s hodnocením extrémně nízko, protože až na jednu až dvě akční scénky (boj o život v mašině na pirohy, potažmo závěrečná scénka v letadle) musím zcela upřímně konstatovat, že v živé paměti nenacházím žádný animák, který by mě tak zdařile dovedl nudit. Zhlédnutí jsem si musel rozdělit na dvě části a možná že i tak jich bylo málo. Pohádka o slepičím pracovním táboře. Koho se zdravím rozumem by bavilo poslouchat slepice tlachající o nesmyslech? Vždyť slečnám, které se prezentují právě jako tato užitečná drůběž se každý rád vyhne. Korunu tomu nasazuje posléze vsunutý nudný kohout. Pochválil bych snad pouze hudbu, kdyby se mi takřka celá nezdála ukradená ze starších vězeňských, či vojenských dramat. A vůbec, těch odkazů na takřka kultovní snímky je tam víc, ale ani tak za moc nestojí. Zdejší anglický humor mi dost nesedl. Nezasmál jsem se ničemu. Jedna velmi pěkná akční scénka v pirohárně nijak neumírní zcela nesnesitelný a neskonale nezáživný zbytek, kde, nepřeháním, se absolutně nic neděje. Nedovedu si představit dnešní dítě, které by se u tohoto nesmyslu bavilo. Dospělého už vůbec ne! Soudě, dle zdejšího hodnocení mám však dost omezenou fantazii, protože takoví tvorové skutečně existují a není jich málo. Nebudu zastírat, že jsem držel palečky té nesympatické paní v gumácích, i když bylo předem jasné, jak vše skončí. Češi se při volném překladu názvu opět blýskli, jen co je pravda. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma tak dobre nepobavila nejaká rozprávka, ako tieto anglické zdrhajúce operence na čele s kohútom američanom. Ovšem od "otca" Wallaca a Groomita som zlú zábavu ani nečakal. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Aardmani s Nickem Parkem v čele udělali celovečerák - a i když nerad - musím uznat, že místy mě to nudilo. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dříve jsem obdivoval jak si tvůrci poradili s tímhle tématem, jak to odsýpá, jak je příběh prošpikovaný vtipem, krásou i podlostí a to vše v plastelínové formě. Jak to někdy bývá, tak dneska bych to už asi neshlédl. Jedině s někým, kdybych musel. Ale na čas se mi to dost líbilo. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

To je snad nejlepší animák co sem viděla! :D Pamatuju na ty doby, kdy jsem nechtěla kvůli tomuto filmu jíst kuřata :)) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, když to vezmu kolem a kolem je to vlastně parodie na Velký útěk. Ale hlavně je to opravdu velice zábavný film. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi zábavný animák s tzv. plastelínovou animáciou ma zaujal už v kine a pozdejšie som si ho poctivo nahral z televízie. Nick Park a Peter Lord sú fakt výborní tvorcovia a ich filmy sú ohromne vtipné. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Jestli bych měl jmenovat jednoho tvůrce, který je pro mě zosobněním jistoty že film dopadne skvěle, je to Nick Park. Čeho se jeho geniální ruka dotkne, to se promění v neskutečně krásný briliant, který nejen špičkově zabaví, ale zároveň nadchne dokonalým technickým zpracováním. Slepičí úlet není vyjímkou. Takový gejzír nápadů, fantastických fórů, hlášek, to se jen tak nevidí. Srdeční záležitost! A teď mě napadá, už jsem si film dlouho nepustil, jdu udělat nápravu. Přidejte se taky, neprohloupíte! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Slepičího úletu vyvstane jistě nejednomu divákovi na mysli okatá paralela ke koncentračním táborům, avšak v tomto případě jde o vcelku humorně a odlehčeně zpracovanou paralelu (čímž ale nechci jakkoli znevažovat hrůznou realitu KZ). Rozličné slípky pod vedením srdnaté Ginger a rádoby letce Rockyho se rozhodnou postavit démonické paní Tweedyové a jejímu podpantofláckému manželovi - protože kdo by chtěl skončit v "pájích" - a jejich vysněný "let" na svobodu se neobejde bez komických kotrmelců. Díky krátké stopáži uteče (či uletí?) film jako voda a nezačne diváka nudit. Bavilo mě sledovat, jak pan Tweedy takřka bezmocně přihlížel piklům svých slepiček, a samozřejmě jsem si i užil finální "úlet". Slabší čtyři hvězdičky! ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Na Tweedyho farmě se slepicím nelíbí, že když málo snáší vajíčka tak jdou na pekáč, takže se slepice Ginger rozhodne, že utečou, a vymýšlí jeden útěkový plán za druhým tak, že nakonec vtipně cituje všechny možné útěkářské a vězeňské filmy hned ze začátku třeba ve známé scéně s míčkem :) a další filmy jako indiana jonesovské dobrodružství ve stroji kuřecí koláče a to všechno s pomocí vtipných postaviček ostatních slepic, dvou krysáků a taky Tweedyho a Tweedyové. Je tu všechno, co by vkusně vtipný film měl mít, aby se líbil dětem, ale bylo v něm i něco co osloví dospěláky. Slepičí úlet sice nesází vtipy a hlášky každou minutu, ale humor předkládá vtipně a nenuceně i v takových těch profláklých klišé scénách a taky naplno využívá asi ty nejzábavnější animované postavičky a výtvarný styl Nicka Parka, který s těma plastelíňákama umí udělat opravdu veselé kousky i když zrovna nic neříkají :). A taky to má výborné namluvení všech postaviček. Hlasy pěkně sedí k charakteru postaviček, Mel Gibson byl fajn a snažil se pořádně aby dal tomu svému kohoutovi ten správný frajírkovský tón a i všichni další od krysáků po toho starého kohouta byli taky fajn :). Sice to možná není úplně nejvíc super animovaný film na světě, ale Nick Park a jeho plastelíňáci super jsou a navíc je v tom pro mě taky nějaký ten kousek nostalgie, tak to je pětka :) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film můžu vidět znovu a znovu a neomrzí. Nádherně animované slepice a kohouti utíkají ze slepičího koncentráku - farmy, kde je zlý majitel vykořisťuje pro 'výrobu' vajec. Skoro mi to přišlo jako poselství neveganům - aby si uvědomili, že i ta blbá vajíčka mají doma v lednici na úkor cizího utrpení. Jako je mi jasné, že tomu tak není, ale jako vegan v tom to plus vidím. Jinak tu také jsou všechny možné typy postav a i mimika je promakaná. Mě osobně se hrozně líbí to zpracování. Ta 'plastelína' je moc hezká, netradiční a originální. - "We'll either die free chickens or we die trying." ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ale fakt úlet!!! Natočit film o slepičím koncentráku ( aspoň mně to teda tak připadalo ) je ten nejlepší nápad co jsem kdy viděl.Je to hezky udělaný , zábavný....Prostě film na který se kdykoliv podívám znovu. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Povedený filmeček, docela dost jsem se nasmál. Člověk by nikdy neřekl, že budu fandit něčemu takovému, jako jsou slepice. ()

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama