Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Recenze (367)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ne, není to tak dobrý film, jak zde můžeme vidět dle hodnocení. Něco snímku prostě chybí. Nevím, nebudu zde plácat nesmysly, "herecké" výkony také hodnotit nebudu. Prostě úlet všech úletů. Tento snímek jsem viděl jednou a to prostě stačilo. Jindy si ho nepustím. Proto "jen" tři hvězdy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Musím s ľútosťou povedať, že kedysi ma to bavilo viacej. Z odstupom času tam nie je pre mňa takmer nič, čo by som odvtedy nevidel prevedené lepšie, pôsobivejšie a vtipnejšie. A hoci Chicken Run má svoje silné scény ( útek z prístroja na výrobu koláčov) a príbehovo funguje bez akýchkoľvek hluchých miest, nemohol som sa zbaviť pocitu, že som na takýto film až príliš dospelý. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který je zpracován tak trošku jinak než běžné animáky. Slepice jsou z plastelíny, což se ve filmu jeví jako zajimavý kreativní a originální prvek. Scénář byl skvělý, velice pěkně propracovaný, tak, že pobaví i dospělého, ale nadruhou stranu film pochopí i malé děti, pro které byl film původně udělán samozdřejmě. Jako menší jsem tento film miloval, a miluji ho i teď. Super animák s propracovaným dějem, a s časnými vtipnými hláškami. 85%. (Ten výraz hledících slepic, s vykulenýma očima je vážně nezapomenutelný:-D) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred rokmi ma to bavilo viac. Dnes mi tam uz chybala väcsia porcia humoru aku casto najdem v CGi animakoch. Samotny pribeh ma tiez nenadchol. Je sice obcas zabavne, ze si premisu berie z hranych filmoch o lagroch a uteku z nich, ale po chvili mi tie narazky prestali stacit a emocionálne sa ma to nedotklo. Mozno za to môzu priemerne postavy (ani frajersky hlas Gibsona to nezachrani), ktore ma nezaujali. Alebo aj samotna plastelinova animacia, ktora mi celkom vadila podobne ako mi uz vadi aj klasicka animacia. Ked uz nejaky animak, tak jedine CGI. Takze vysledok nie je zly, ale mne sa to pacilo iba priemerne a pravdepodobne som to videl naposledy. 5/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Každý musí oceniť tú ručnú prácu a zároveň aj oceniť celkom vydarenú paródiu na Velký útěk. Vôbec som v tom však nenašiel filmový potenciál. Na krátkometrážne scénky super. Ohúriť plastelínou a rýchlo od toho. Ale 84 minút ma to koktodákanie stále o tom istom nejako za vajcia nečaplo. ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Někdy nestačí mít v rukou jen dobrý nápad a tuny plastelíny... V pár momentech skutečně vtipné, jinak spíš šedý průměr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Aardman na svém vrcholu ? První snímek této společnocti z Dreamworks Stevena Spielberga. DIALOG : pan Tweedy : Slepice kladou odpor. pani Tweedyová : Hloupost, slepice kladou vejce. CITÁT - Jestli vám stačí celý život snášet vejce a pak se nechat napíchnout na rožeň....... ()

svik 

všechny recenze uživatele

Tento snímek určitě nadchne ty diváky ,kteří obdivují tvůrce filmů ,kteří si hrají s plastelínou . Je skvělé ,že i v dnešní době počítačových animací se něco takového děje.Tento film je parádní, legrační rodinná podívaná ,která nadchne malého i velkého diváka.Příběh je docela živý ,napínavý a s překvapujícími zvraty.Určitě stojí za shlédnutí. SKVĚLÁ PARORIE NA KONCENTRAČNÍ TÁBORY. (Svik) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Boží reference na filmy s úteky z vězení a zajateckých táborů, hlavně tedy Velký útěk. Nicméně ten stroj na pirohy byl trochu nedomyšlenej, když měl zapíkat slepice i s peřím a zobáky. Fuj :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

AArdmanovky mi nikdy veľmi nechutili. Nikdy som netušil, čo je na nich také výnimočné. Nápadov plno, ale bez atmosféry a drajvu. CHICKEN RUN má podobnú úvodnú trištvrtehodinku. To znamená, že situáciu tomuto štúdiu to veľmi nevylepšovalo. Potom, to ale prišlo. Všetko čo mi na tých parkslordovských snímečkov chybovalo, sa zrazu objavilo v plnej poľnej. Akcia dostala dynamiku, prišlo na emócie a všetko zrazu získalo chuť. Jedno je ale mínus, keďže je filmu dnes už 16 rokov ( a filmové veci staršieho dáta sú vo väčšine prípadoch o level lepšie ) predpokladám, že sa AArdman už nikdy neprekoná. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Tento film mám trocha problém ohodnotiť, je to niekde medzi 3* - 4*, avšak skôr by som prihoršil pretože po veľmi slušnom začiatku nasledoval skôr obyčajný animovaný film s inak veľmi dobrým námetom. Poňatie slepačej farmy ako zajateckého tábora s časti budiaci tiež dojem koncentráku je za podpory slušného scenára vskutku veľmi nevšedné a originálne, avšak dosť mi vadilo, že takmer všetko jeho osadenstvo okrem kaprála (jedna z najlepších postáv) je ženského rodu, čiže spracovanie sliepok bolo celkom na mieste - a tiež netreba čakať, že slepačia farma sa bude hemžiť kohútmi. Inak má film celkom príjemné tempo hodina a štvrť viac-menej ubehne, len v závere potom nijak neohromí. Za pochvalu ešte stojí skvelý soundtrack Johna Powella a Harryho Gregosona-Williamsa, ktorý by zvládol prirovnanie k hocktorej inej hudbe z vojnovej epopeje. Do záveru potom tvorcovia nezabudli vsunúť večnú tému: čo bolo skorej, sliepka či vajce? ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu již trošku nevšední animák (především svým zpracováním). Ale bože, jak já ho miloval! Troufám si říci, že to byl jeden z mých prvních zhlédnutých animovaných filmů a pamatuji si, že jsem se na něj mohl dívat snad každý den a nikdy mě neomrzel. Neřekl bych, že je to typický animovaný film pro děti, jelikož je dějově celkem propracovaný. Vtipné scény, u kterých se popadáte za břicho střídají zase ty s hlubší myšlenkou. Plastelínová animace na jedničku! ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Toto je ukázka perfektního animovaného filmu! Opravdu se Nickovi Parkovi povedl! Navíc je doplněný jedinečnou a velkolepou hudbou Johna Powella :-) U této záležitosti jsem se vážně pořádně bavil! ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Povedený animák hyřící klasickým vtipem kreslených filmů (netradiční hrdinové většinou ze zvířecí říše řešící lidské situace a problémy) s poněkud jiným typem vizuálního ztvárnění (plastelína). 75% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý animák se solidním příběhem (inspirovaný skvělým velkým útěkem) , který mě skutečně rozesmál- 80%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi líbí tyhle tlamičky..nevím proč, ale když je vidím s těma naivníma očkama a zoubkama od ucha k uchu musím se usmívat-připomínají mi útlé dětství.Ať žije plastelína!!! ()

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama