Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kníže dynastie Sung je zajat mongolskými nájezdníky a držen v nedobytné pevnosti. Little Bat (David Chiang) a Bao Ting (Ti Lung) se se svou skupinou vydávají na nebezpečnou cestu do pevnosti, aby osvobodili svého prince. Cestou potkají tajemného cizince, který je doprovází k pevnosti. (Epistemolog)

Recenze (3)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Deadly duo je celkem prima kousek, který má víceméně všechno, co čekáte od "iron triangle" filmu (tj. snímku Changa Cheh, v němž hrají prim D. Chiang a Ti Lung): plno fajnové akce, hodně krve, spoustu hrdinského patosu a pořádnou dávku roztomile dvojznačného jiskření mezi oběma centrálními protagonisty (scéna, kde David Chiang laškovně šimrá jakýmsi bejlím spícího Ti Lunga pod nosem, se obzvlášť urputně vzpírá pokusům o "nevinnou a nezávadnou" interpretaci). Bohužel, tenhle film tak nějak postrádá duši a ksicht. Působí dojmem poctivé rutiny, která poslušně naplňuje divácká očekávání, ale nesnaží se je překračovat, ani rozvíjet. Navíc se domnívám, že Deadly duo mělo být buď o něco delší a dát dost prostoru oběma hlavním hrdinům i ostatním postavám, anebo mělo být jednoznačněji zacílené na titulní dvojici. Takhle má člověk pocit, že dostal ode všeho kousek a ničeho dost. "Worse than the sum of its parts". (BTW - při scéně s přecházením mostu si i člověk uvyklý ledasjakým kung-fu/wuxia absurdnostem říká, jestli v jianghu měli něco jako Darwin Awards.) 7/10. ()

pepo1310 

všechny recenze uživatele

Režisér Chang Cheh vsadil na "osvědčené koně" Ti Lunga a Davida Chianga. Bojové scény s těmito hrdiny jsou jako vždy hezkou podívanou, i když vtomto titulu oba používají ne moc tradiční zbraně. Stejně jako jeden z jejich protivníků používá pro mě celkem zvláštní zbraň v podobě činelů k bicím a druhý stříli vybuchujíci kuličky. Ve filmu se mi zdá celkem zbytečná scéna s "neprůchodným mostem" , ale jinak film O.K , i když oba aktéři mají lepší tituly a proto jen 4 hvězdy. ()

Reklama

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Braková čínska mlátička ešte z dôb pred Sammo Hungom a Jackiem Chanom (kým ešte mal dobré filmy). Súboje predimenzované, miestami vtipné, hromada lietania vzduchom, litre červenej farby namiesto krvi a cink-cink-cink. Pozeralo sa na to ale slušne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama