Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve starověké Číně se schyluje k souboji mezi armádou čchingů a mírumilovnými mnichy kláštera Shaolin. Nejvyšší duchovní cítí, že mandžuský dvůr něco chystá. Začnou tedy přijímat i nekněží žáky a učit je bojovému umění kung-fu, aby rozšířili své řady. Dříve či později nastane den, kdy bude třeba bránit Shaolin až do konce. (ČSFD)

(více)

Recenze (24)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Po půl hodince sledování, jsem krapet zmaten jelikož mě všichni připdali stejní a jména taktéž. Ale dokázal jsem se zorientovat a musím sám sobě přiznat, ačkoliv nejsem velkým příznivcem tohoto žánru, že jsem byl celkem spokojen. Rozumný příběh, hezká scéna a krásná širokúhlá kamera (cinemascope 2.50:1). Pomalu začínám plně chápat Tarantina, proč jeho Kill Bill vypadá tak jak vypadá (je všeobecně známo, že tento styl filmů Quentin v mládí doslova hltal) a jaký vliv na dospívání člověka může mít sledování takovýto styl filmů na rozdíl od našeho dospívání kde hlavní roli hráli vinetuové a terence hillové apod. A to jsem tedˇ nemyslel negativně ani na jednu stranu. ()

helianto 

všechny recenze uživatele

“Duch Shaolinu žije dál…". Vznešení bratři z shaolinského kláštera v nerovném boji s mandžuským císařem a jeho žoldáky, ale především se zradou ve vlastních řadách. Ač zvítězit nemohli, což je tedy při tom mimořádně tvrdém výcviku a disciplíně, které byli, narozdíl od císařových vojáků – aspoň tak to na první pohled vypadalo, pokud se to tedy dalo vůbec rozpoznat, podrobeni, přinejmenším zarážející, přec jen zůstala hrstka statečných a naděje zůstává. Ve mně po prvním seznámení s hong-kongským bojovým filmem zůstala také hrstka naděje, že snad, až mi přestanou všichni protagonisté připadat stejní a sem tam si třeba budu schopná zapamatovat i jejich jména, abych věděla, o kom je kdy řeč, snad pak teprve také objevím, v čem tkví to tajemné kouzlo těchto filmů. Zatím tedy aspoň poctivě uznávám, že, ač jsem měla místy problém, rozeznat, kdo je hodný a kdo zlý, tak se kluci prali pěkně a, u čeho jsem se bavila opravdu, to je způsob, jakým mistři Shaolinu své žáky zasvěcují. To mě baví vždy, již jsem měla tu čest v některých filmech jiné provenience. Uvidíme, milý Modi :o) Filmová výzva 2015 – filmy, doporučené uživatelem Modiwish. ()

Reklama

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Hledat logiku v tomhle filmu by bylo chybou, vše je přímočaré a některé scény mi vyloudily i úsměv, například, když to před závěrečným soubojem rada starších duchovních zabalila a jala se zemřít klidnou smrtí a nechala mladé ve štychu, ale klasický kung-fu film snad ani jiný být nemůže. Navíc tenhle film mě provázel i v dětství, kdy jsem chtěl po jeho shlédnutí pomáhat v kuchyni míchat rýži dlouhou měchačkou ze židle, vázal si na nohy pytlíky z pískem, abych se vzápětí přerazil na schodech a štípal klacíky kdykoliv se jen dalo, třeba i na našich stromcích. Rodiče mě jistě milovali. ()

messi@h odpad!

všechny recenze uživatele

Kung-fu film, který je staršího data a přitom trvá cca 2 hodiny - to mi bylo podezřelé už od začátku. Bohužel se vyplnily moje obavy. Chrám Shaolinu je utahaný, navíc trpí typickými problémy asijských filmů, tzn. spousta velice podobných hrdinů, při jejichž rozeznávání se za chvíli ztratíte a k srdci vám nepřiroste ani jeden. Výuka bojového umění v Shaolinu je jeden velký chaos. Já osobně volím klasiku žánru - 36. komnatu Shaolinu. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Chang Cheh málokdy selže. Tenhle film natáčel ještě se svou původní sestavou David Chiang-Ti Lung-Fu Sheng a se spoustou jiných známých tváří (nastupující generace Venoms). Fu Sheng si film docela ukradl pro sebe a dokázal,že je opravdu vynikající herec i bojovník. Když k tomu připočtu hodně klasický námět a oholené hlavy shaolinských mnichů, nelze odolat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama