Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Umírající učitel pověří svého posledního žáka k prověření pěti jeho bývalých studentů, které každého z nich naučil jedné ze speciálních taktik kung-fu: Sto-nožku, Hada, Škorpióna, Ještěrku a Žábu (uvedena v názvu filmu). Tento poslední student, který zná od každého tohoto bojového stylu něco, se musí spojit ještě s jedním z výborných studentů, aby zničili ty zlé. Chtivost a proradnost následují poté, co zjistí, že někteří studenti jsou opravdu velmi špatní. Ale kterému může věřit natolik, aby se s ním mohl spojit? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Prvá polka trápnota, druhá celkom (na hongkong) ušla. Súbojov mohlo byt viac, pretože scenár bol poväčšinou hlúpučký, takisto kostýmy. A tie lety a žabacie skoky si mohli odpustit, však to nemože presvedčit ani 8-ročné dieťa :) Aspon záverečná tretina bola zaujímavá. Ináč sranda ako vedia hongkongčania ukončit záver v 2-3 sekunách :) Hodnotenie: 60%

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Super film, částečně i thriller. Rozhodně se nejedná o stokrát kopírovanou SB kung-fu mlátičku.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Já si všiml už před nějakou dobou, že mi filmy od Cheh Changa a vůbec filmy, kde se vyskytuje pět jedů nesedne, tak se jim vyhýbám.

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Něco mi říká, že nejenom na Pěti zbraních se prostě neshodneme...:-)

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Z hlavy dám jen Ma Yong Zhen a Fang Shiyu xing Hong Xiguan. Většinu těchto filmů jsem viděl před rokem až dvěma, většinou jsem je ani nedokoul do konce, a rychle jsem je proto vymazal z disku a z paměti. edit: vzpomněl jsem si na Nan Shao Lin yu bei Shao Lin

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Zkus jmenovat příklady... Co mě tak v tuhle chvíli napadá, přehnaný ambice na "pouze" dvouhodinovou stopáž měl třeba Water Margin a podobně přelidněnej film jsou 10 Tigers of Kwangtung - a i na ty se koukalo dobře...:-) Moudřejší budu, až zkouknu víc wuxia adaptací...:-) Obecně mi ale starý SB filmy dokonale sednou... Ad 5DV - napsaný, zahraný i ukočírovaný mi přijdou adekvátně, ale asi se na nich prostě neshodnem...;-)

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

No, já sice mluvil všeobecně, ale k Pěti jedům jsem se už vyjádřil v komentáři. Začalo to zajímavě, ale hodně brzo to začalo sklouzávat k dramatu, které prostě herci neuměli uhrát, režisér ukočírovat a scénárista napsat. Nemít to zbytečně velké ambice, mohla to být, aspoň tedy pro mě, slušná řežba. Škoda, že jsem to viděl tak dávno a nějak to nechci vidět znovu.

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Hmm, zápletka Wu du je brutálně jednoduchá, poměrně přehledná a nemám pocit, že by si hrála na něco jinýho... Karty jsou vyložený v zásadě od začátku - jediným potenciálním zdrojem nejistoty je Štír (a celkem v tomhle ohledu IMHO funguje - i když identitu odhadneš relativně záhy, a pokud znáš "Venom" formuli, identifikuješ ho hned, jeho motivy zůstávají poměrně nejasný v zásadě do konce), jinak ten film staví na něčem jiným, než na rafinovanosti zápletky. A kde CC chybí rafinovanost, tam to vynahrazuje gustem - a velmi šikovným kameramanem...:-) A koncem 70. let už kmotrovi přece jenom začaly docházet baterky, jeho věci z první poloviny let 70. to je teprv -- v tom nejlepším slova smyslu -- masakr... ;-)

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

To souhlasím, ale zásadní rozdíl vidím v tom, že si LKL možná uvědomoval svoje nedostatky, a proto se nesnaží, či spíše nesnažil točit filmy se spoustou hlavních a vedlejších postav a složitou zápletkou.

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Scénáře, pravda, nejsou vždy z nejsofistikovanějších (ale zas do jednoho pytle bych to všechno neházela)... Ale když porovnám tenhle film třeba s 36. komnatou, vyjde mi z toho líp. IMHO je na těch filmech celkem znát, že LKL byl (je) spíš action director a kung fu mistr než vypravěč. Tím netvrdím, že CC a Ni Kuang byli ta nejsofistikovanější dvojka vypravěčů v Hong Kongu - ale vypravěči to byli. Takže možná i proto mě San Te "jen" hrozně baví, zatímco pět jedovatejch seniorů + benjamínek mě navíc i opravdu *zajímaj*. Přistoupit na interní (ne)logiku snímků jako je "Wu du" mi naštěstí nečiní sebemenší problém... Ty filmy mi prostě dávají smysl...:-)

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Asi proto, že mi ty scénáře přijdou, jako kdyby je psaly malé děti. Jedna ze světlých výjimek je film Si qiu The Condemned.

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Idaho: Různí lidé to vidí různě - ale stejně tě moc nechápu...;-)

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Já vám nevím, pro mě začínají kung-fu filmy příchodem Lau Kar Leunga a party kolem Sammo Hunga, většina filmů z předchozí doby jsou pro mě takřka nekoukatelné. :(

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Souboje jsou právě naprosto boží... Dráty žádné nebo skoro žádné, choreo sympatická (netvrdím, že realistická) - a to využití slo-mo v některejch chvilkách. (A ten matrixovskej manévr během duelu Toad x Snake...) Yummy. Ty komiksový barvičky (a psychologie - "dneškem počínaje mám svědomí"...;-))... A koneckonců, i ty paruky jsou docela fajn...:-]
Je to klasika všech klasik futrál...:-)

miklaras

miklaras (hodnocení, recenze)

Je to klasika od Celestian pictures, takže samozřejmě dobré. Krev je taková trochu malinově růžová, paruky vážně příšerné, dialogy strašlivé,souboje naprosto nepřesvědčivé, jenže...sentiment je sentiment a hlavního hrdinu hraje Sheng Chiang, který se dožil jen 40 let a dneska už nás ničím oslnit nemůže, takže ode mně pro Shenga za plný počet...

Reklama

Reklama