Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Umírající učitel pověří svého posledního žáka k prověření pěti jeho bývalých studentů, které každého z nich naučil jedné ze speciálních taktik kung-fu: Sto-nožku, Hada, Škorpióna, Ještěrku a Žábu (uvedena v názvu filmu). Tento poslední student, který zná od každého tohoto bojového stylu něco, se musí spojit ještě s jedním z výborných studentů, aby zničili ty zlé. Chtivost a proradnost následují poté, co zjistí, že někteří studenti jsou opravdu velmi špatní. Ale kterému může věřit natolik, aby se s ním mohl spojit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Toren 

všechny recenze uživatele

Samotný koncept hledání pěti odlišných bojovníků byl fakt super. Ale teda, přistihnul jsem se u toho, jak se směju tam, kde to asi nebylo myšleno. Z dnešního pohledu jsou ty akční scény... minimálně zvláštní. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pět žáků, pět jedinečných bojových stylů. Specifické styly jsou velmi příjemným zpestřením klasického akčního filmu, kterému pomáhá i vcelku originální příběh, kdy poslední student hledá pomocníka svého mistra a současně má zabránit původní pětici studentů zabíjet lidi. Postavy jsou velmi rozdílné už i ve vzhledu a jejich styly se prolínají s jejich povahami (v čemž je nejlepší asi had a ropucha). Opět kulisové prostředí vůbec ničemu nevadí, protože jako tradičně mají filmy hodně akčních scén a tak plynou velmi příjemným tempem. I přesto se najde hodně diváků, kteří tohle a podobně laděné filmy určitě neskousnou. Škoda, přijdou o pěknou zábavu... ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

"Případ Yuanovy vraždy. Budeme na něm bez přestání pracovat. Případ musí být vyřešen do 10 dní. Za každý den dostanete desetkrát rákoskou. Za dva dny dvacetkrát. Případ je odročen." :)) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Stonožka, Had, Škorpión, Ještěrka, Ropucha a poslední učeň mistra školy Pěti zbraní, to je základ tohoto snímku nabytého skvělými bojovými scénami. Občas originální usmrcování patří mezi to nejdrsnější, co tu lze vidět. Najde se tu i pár nudnějších pasáží a barva krve, kterou maskéři používali, je opravdu "věruhodná". Přesto však hodnotím čtyřmi hvězdičkami, jelikož Pět zbraní je správný a klasický kung-fu film. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Intrikánský kung-fu film, byť hodně naivní, předvídatelný a průhledný, mě dostal a všichni bojovníci i s jejich bizarními styly byli úžasní. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších a nejoriginálnějších kung-fu snímků. Na kung-fu film to má dost originální scénář, skvělé akční scény a "nečekané" zvraty. Nesmím zapomenout na skvělé herecké obsazení. Sheng Chiang je zde zpočátku nenápadný, aby to pak nandal všem nepřátelům. Všem, kteří tento kousek neznáte, s láskou doporučuji. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Z Venomů podává jednoznačně nejlepší výkon Philip Kwok, který se grandiózním způsobem představí hned v úvodu, coby černý Lizard v masce, který kope a skáče proklatě vysoko, což si šmakuládně vychutnáte i v zpomalených záběrech. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Umírající mistr ze školy Pět zbraní pověří svého posledního žáka, aby vyhledal a zjistil jakým způsobem, pět bývalých studentů používá svoje bojové dovednosti a ty špatné po zásluze potrestal. Sám to kvůli neúplnému výcviku nedokáže a bude potřebovat pomoc jednoho z nich, stojí proti stylům stonožka, had, škorpión, ještěrka a ropucha... Jednotlivé bojové styly jsou divácky zajímavé, ale příběh místy drhne. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že to vydal Intersonic jako SB klasiku, čekal jsem od toho mnohé, bohužel marně. Celý příběh je vystaven na poměrně hloupoučké a později zbytečně komplikované zápletce, na kterou, jak tady Krakonoš :) poznamenal, scénář nestačí. Jen trochu zasvěceným, kteří viděli více SB filmů z tohoto období, musí být jasné, že většina těchto filmů je velice špatných a je mi záhadou, čím si tento zasloužil svou pozornost. Ve filmu se moc mluví, intrikuje a sporadické boje skončí hned jak začnou. Sice se to tvůrci snaží napravit poslední bitkou, která je už sice jaksepatří, ale jaro nedělá. 40% ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Spojení kung-fu, dramatu, intrikaření, téměř detektivní zápletky a trochy "wuxia" ingrediencí funguje překvapivě dobře, lehce komiksový kabátek mu svědčí - a pokud "Pět jedů" přijmete bez předsudků a zapomenete na očekávání daná deklarovaným žánrovým zařazením, je slušná šance, že vás velmi mile překvapí. Jednotlivé bojové styly jsou cool, ještě senzačnější jsou samotní bojovníci - a ačkoli "Venom mob" má na kontě i lepší bitky, než jsou ty z Five Venoms, tenhle film obsahuje pár opravdu vydařených momentů (např. Hadův parádní záklon). Chang Cheh točil svoje krvavé macho kungfárny s gustem a se zápalem pro příběh a pro hrdiny, jež spolehlivě vynahradí určité "nedostatky" (chcete-li to tak vnímat) pokud jde o sofistikovanost ve výstavbě příběhu a charakterizaci postav. Pěti jedům pět hvězdiček. Zatím bezkonkurenčně nejlepší Venom film, co jsem viděla. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[5/10] (Shaw Brothers) (Barevný /// Produkce: Mona Fong /// Scénář: Cheh Chang, Ni Kuang /// Kamera: To Kung Mo, Tsao Hui-chi /// Hudba: Yu Chen Yung) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Oficiální obsah od distributora svým slohem dokonale vystihuje podstatu Pěti zbraní. Za pozornost stojí jen vražda háčkováním jícnu, propíchnutí mozku jehlicí přes nos a "oblek s tisíci jehlami". Ale tenhle bizár není tím, proč na tenhle žánr koukám. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem zas nějakou bitku s nějakýma zlýma banditama nebo boj proti nějakým zločinným vládním úředníkům a podobně, ale přišla na mě překvapivě kungfu detektivka :). Nejmladší žák školy pěti jedů teda pátrá po zbývajících žácích a ti zase prozměnu pátrají po pokladu a celé to má takovou tu detektivní atmosféru, protože žáci se navzájem neznají a ten nejmladší je taky nezná, takže je potřeba pátrat po ostatních bitkařích a i po pokladu a pak to celé vyřešit podle toho kdo je zloun a kdo je hodnej :). Prostě úplně zamotané, ale ze všech kungfu filmů co jsem viděla je to i poměrně nápadité, když se jinde spíš lidi mlátí hlava nehlava, zatímco tady se snaží nejdřív vypátrat komu teda namlátit, aby to náhodou neodnesl někdo cizí :). Pochopitelně ale i dojde na bitku a ty tu jsou docela zábavné a předvádí tu spoustu různých chvatů a tak. Akorát teda když se každý specializuje na bojový styl nějakého zvířátka, tak to občas vypadá docela vtipně, jako některé chvaty hada nebo celá speciální schopnost ještěrky která je docela na hlavu :). A taky ty masky, aby teda nikdo nepoznal kdo je kdo, vypadají jak od mexickejch wrestlerů, což jim zrovna na vážnosti nedodá :), ale přinejmenším teda bitky probíhají bez tady těch blbinek :). Takže zábava i když ke konci už trošku táhlá :). ()

stub 

všechny recenze uživatele

Úchylný děj a podivné kostýmy jsou fajn a prvky brutálního násilí by byly také, nebýt jejich často zoufalé samoúčelnosti a tím pádem i občasné nechtěné komičnosti. Na druhou stranu, už jen kvůli Žabákovi nemůžu dát méně;) ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Proč se nepřést do atmosféry asijských a japonských bojových umění. Když vám tenhle žánr nevadí, určitě se rádi vydáte na něco jako je tohle do kina. Klasický styl bojových umění dostane snad každého. Pět různých bojových stylů a pět různých učenců. Filmová klasika, i když tvůrci to dohání poslední bitvou a také i trochu intrikují. To mi trochu vdilo, proto taky jen 4*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kung-fu mlátička, kde sa súboje krčia pred detektívnou zápletkou. Ktovie, či je to lepšie, alebo horšie. Ak teda chcete viac súbojov, ruky preč. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

..ale úplne najviac super je, že herci v tomto filme artikulujú, zvýrazňujú tóny a oddeľujú slová, takže som občas aj rozumela.. pacescissimo!!!.. ()

Reklama

Reklama