Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Umírající učitel pověří svého posledního žáka k prověření pěti jeho bývalých studentů, které každého z nich naučil jedné ze speciálních taktik kung-fu: Sto-nožku, Hada, Škorpióna, Ještěrku a Žábu (uvedena v názvu filmu). Tento poslední student, který zná od každého tohoto bojového stylu něco, se musí spojit ještě s jedním z výborných studentů, aby zničili ty zlé. Chtivost a proradnost následují poté, co zjistí, že někteří studenti jsou opravdu velmi špatní. Ale kterému může věřit natolik, aby se s ním mohl spojit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pět žáků, pět jedinečných bojových stylů. Specifické styly jsou velmi příjemným zpestřením klasického akčního filmu, kterému pomáhá i vcelku originální příběh, kdy poslední student hledá pomocníka svého mistra a současně má zabránit původní pětici studentů zabíjet lidi. Postavy jsou velmi rozdílné už i ve vzhledu a jejich styly se prolínají s jejich povahami (v čemž je nejlepší asi had a ropucha). Opět kulisové prostředí vůbec ničemu nevadí, protože jako tradičně mají filmy hodně akčních scén a tak plynou velmi příjemným tempem. I přesto se najde hodně diváků, kteří tohle a podobně laděné filmy určitě neskousnou. Škoda, přijdou o pěknou zábavu... ()

montel 

všechny recenze uživatele

Ve škole pěti zbraní, pověří učitel svého žáka, aby vyhledal jeho pět bývalých studentů a zjistil, zda ve světě konají dobro nebo zlo a ty zlé, aby zničil. Aby se mu to povedlo, musí se z jedním z nich spojit... Klasické kung-fu od společnosti Shaw Brothers. Zápletka je stupidní, příběh taky, ale je to koukatelné. Na kult ze stejného roku 36.komnat Shaolinu, to ale zdaleka nemá. 50% ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

1,5 Tak k tomuto veľmi čo povedať nemám, ale mám celý rad otázok. Čo to akože malo celé znamenať? Prečo je to tak strašne panákovité a hlúpučké? Prečo dramatické situácie pôsobia tak komicky? Na tých vtipoch sa môže akože niekto smiať? Prečo všetci rozprávajú tak trhane, akoby boli roboti? (žeby blbé anglické znenie?) Prečo zranení krvácajú oranžovú tekutinu? Prečo má sudca (guvernér) na hlave TV anténu? Tak toto asi nikto zodpovedať nedokáže. Ale našiel som v tomto tzv. kultovom filme aj pár pozitívnych stránok. Je tam jedna veľmi temná a pôsobivá pasáž, keď príde ku krutému mučeniu a rade vrážd a potom kostra námetu o piatich majstroch piatich jedovatých bojových štýlov je celkom zaujímavá. No a napokon to najlepšie, tie súboje boli premakané a veľmi elegantné. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Umírající mistr ze školy Pět zbraní pověří svého posledního žáka, aby vyhledal a zjistil jakým způsobem, pět bývalých studentů používá svoje bojové dovednosti a ty špatné po zásluze potrestal. Sám to kvůli neúplnému výcviku nedokáže a bude potřebovat pomoc jednoho z nich, stojí proti stylům stonožka, had, škorpión, ještěrka a ropucha... Jednotlivé bojové styly jsou divácky zajímavé, ale příběh místy drhne. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších a nejoriginálnějších kung-fu snímků. Na kung-fu film to má dost originální scénář, skvělé akční scény a "nečekané" zvraty. Nesmím zapomenout na skvělé herecké obsazení. Sheng Chiang je zde zpočátku nenápadný, aby to pak nandal všem nepřátelům. Všem, kteří tento kousek neznáte, s láskou doporučuji. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Představitelé ústřední šestice postav (Philip Kwok, Lu Feng, Chiang Sheng, Lo Meng, Sun Chien a v omezené míře i Wei Pai) byli prominentními protagonisty poslední generace oblíbenců režiséra Changa Cheh. Na přelomu 70. a 80. let s ním natočili slušnou řádku filmů (tzv. "Venom flicks"), jež si zejména na západě získaly kultovní oblibu. Výše jmenovaní pánové jsou fandům známi jako "(Five) Venoms" - přezdívka, kterou jim vysloužilo právě Pět zbraní (v angličtině The Five Venoms nebo Five Deadly Venoms) - první film, v němž si společně zahráli hlavní role. (MaedhRos)
  • 11. miesto v rebríčku „Najlepších 50 kultových filmov všetkých čias“ týždenníka Entertainment Weekly. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama