Reklama

Reklama

Million Dollar Hotel

  • Německo The Million Dollar Hotel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tohoto filmu se odehrává v jednom z hotelů postavených kdysi ve třicátých letech. V jednom z těch hotelů, kde smích poskakoval na bublinkách šampaňského. S příchodem třetího milénia v hotelu přežívají mentálně nemocní, blázni, narkomani, prostitutky a pátý člen skupiny Beatles. Tom Tom, hlavní hrdina filmu, zrovna zamilovaně sleduje éterickou prostitutku Eloise. Až chemicky kyselý milostný vztah dala do pohybu jediná věc - do hotelu přijíždí zvláštní agent Skinner, aby vyšetřil záhadnou smrt Tomova nejlepšího kamaráda - syna milionáře - Israela Goldkisse. Nehostinné kulisy a skvělý střih vytváří ztracenou atmosféru, kterou prohlubuje jedinečná hudba skupiny U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

triss 

všechny recenze uživatele

Úvod je myslím si hodně podařený, při "život je to nejlepší, plný magie, krásy, možností, a...televize" malinko mrazí. Tom Tom mi nicméně někde v půlce začal být hrozně protivný, zachránil se až bubláním do coly před užaslým Skinnerem. Hezká zmagořelá atmosféra, Milla Jovovich a krvavý ruce na konci tenhle film jednoznačně posunujou od škatulky "divný" k "zajímavý". ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tak, mne sa tento film veľmi páčil. Hoci jeho záver vieme už na začiatku, páčila sa mi tá zmes podivínov, bláznov a kadejakých indivíduí a niektoré hlášky. Sem-tam to bolo aj vtipné a celé mi to prišlo fakt super. Herecké výkony Mela Gibsona, Milly Jovovich a hlavne Jeremy Daviesa boli fakt úchvatné. Hudba od U2 mi padla ako uliata, mám rád ich hudbu a Wim Wenders nakrútil ďalší skvelý film. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Nevydarený, nudný experiment. Ukazuje svet ľudí na okraji - či už rozumovo alebo existenčne v konfrontácii so svetom zdanlivej normálnosti, ktorá je ale v skutočnosti častokrát ešte uletenejšia a šialenejšia. Zvolená forma však zabieha do nechcenej sebaparódie, miestami až nepozerateľnosti. Nielen pre odtrhnutosť od života, ale najmä pre akoby na kolenách šitý scenár. Pripadalo mi to ako veľmi nesústredene vypracované so snahou narvať tam čo najviac halucinačne uletených motívov približujúcich svet inak zmýšľajúcich a žijúcich. Výsledkom je zmätený film s jediným pozitívom a tým je civilný herecký výkon a pekná tvárička Milly Jovovichovej. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, pospolitý svět osobité komunity ztracených existencí, které přežívají za zdmi bývalého honosného hotelu, naruší až smrt Israela Goldkisse - a je důrazným přáním jeho vlivného otce, aby za ni někdo zaplatil … kdokoli. A láska prosťáčka Toma se srdcem na dlani a křehké, uzavřené prostitutky Eloise je probuzena a následně položena na oltář a využita v zájmu odhalení zločinu. Jenomže události naberou nečekaný směr a všechno se vyvíjí poněkud jinak, že si zvláštní agent Skinner se svými řekněme netradičními metodami představoval … Absurdní vyšetřování v absurdním hotelu - s absurdním závěrem. Lehce ujetý příběh se snovou, tíživou atmosférou je ve skutečnosti daleko méně šílený, než se na první pohled zdá. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, film jsem stáhl jen kvůli Melu Gibsonovi, kterého mám rád a tohle mi chybělo do sbírky. Čekal jsem těžkou nudu a k tomu nějakou detektivku, která to bude zachraňovat. No nakonec bylo vše jinak - Mel Gibson zde není zas tak důležitý, stejně jako kriminální příběh (se skvělou a logickou pointou mimochodem), ale důležitý je ponor do úžasné skupinky bláznů. Aby se někomu tento film líbil, musí být sám trošku (hodně) blázen. Tohle se nedá vzít rozumem, ale jen pocitově. A pro mě bylo krásné sledovat čistého Tom Toma, který jediný po čem touží je dělat radost ostatním a milovat svoji Eloise, jak se mu na krátký čas plní jeho sny. Proto za čtyři. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Příběh původně vymyslel a napsal frontman irské hudební skupiny U2 Bono Vox při natáčení hudebního videoklipu Where the Streets Have No Name. Ve filmu ho můžeme vidět jako komparz na konci padesáté minuty, jak sedí v hotelové hale. (Trajektt)
  • Hotelu, ktorý nesie názov filmu, sa hovorí Rosslyn nebo Frontier. Má 422 izieb. Kedysi tu bol aj utečenecký tábor. Keď vláda v 80-tych rokoch rušila psychiatrické ústavy, mnoho týchto ľudí našlo útočisko práve v tomto hoteli. (youtoo18)

Reklama

Reklama