Reklama

Reklama

Million Dollar Hotel

  • Německo The Million Dollar Hotel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tohoto filmu se odehrává v jednom z hotelů postavených kdysi ve třicátých letech. V jednom z těch hotelů, kde smích poskakoval na bublinkách šampaňského. S příchodem třetího milénia v hotelu přežívají mentálně nemocní, blázni, narkomani, prostitutky a pátý člen skupiny Beatles. Tom Tom, hlavní hrdina filmu, zrovna zamilovaně sleduje éterickou prostitutku Eloise. Až chemicky kyselý milostný vztah dala do pohybu jediná věc - do hotelu přijíždí zvláštní agent Skinner, aby vyšetřil záhadnou smrt Tomova nejlepšího kamaráda - syna milionáře - Israela Goldkisse. Nehostinné kulisy a skvělý střih vytváří ztracenou atmosféru, kterou prohlubuje jedinečná hudba skupiny U2. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychedelický nezmysel. Nudný, miestami nechcene smiešny. A to sú pre mňa U2 najlepšou rock-popovou kapelu všetkých čias. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to jak to mohlo být zajímavé to bylo až příliš nudné a nicneříkající, chvílemi až depresivní a hlubokomyslné. Autoři podle mě neměli naléhat a pospíchat na závěr filmu, jelikož právě ten už je předem znám. Přiznám se, že jsem se jako člen Milionového hotelu nudil. Nebýt skvělého hudebního podtextu od U2 nevím jestli bych u něj dokázal vydržet až do samotného konce. I když sledovat magory, nájemníky byla chvílemi docela zábava, ale to je asi tak všechno. --- Sebevražda je pro žida nejubožejší zločin. My sebevraždu nepotřebujem, neznáme ji. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $59,989Tržby Celosvetovo $2,400,000║ dobrá hudba a kamera, herci sa snažia ale nie je to dejovo tak silné ako by si želalo, ide o umelecký výkrik skoro nikam /40%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ty alibistické tři hvězdy jsou spíš spokojeným hodnocením. Wenders tvoří atmosféru pomocí poutavých monologů a skvělé kamery, Gibson a Davies pak svým postavám dodávají neskutečnou životnost, ale totální podraz na diváka je scénář. Ten totiž místo nějaké psychologicky naladěné hry nebo aspoň žánrově nevyhraněné kombinace jen skáče z místa na místo a vyžívá se v prazvláštních charakterech. A za veliký hřích považuji nevyužití tolik proklamovaného doprovodu U2, který zazní v úvodu a v závěrečných titulkách a jinak vždy jen nezřetelně prošumí v pozadí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Někoho Million Dollar Hotel do sebe vtáhne, někoho nikoliv. Psychedelická, místy až surrealistická ukázka přesného vedení z režisérské židle, bezchybného herectví (překvapivě i u Milly Jovovich) a v neposlední řadě příkladné práce s kamerou. Doplnění o písně z repertoáru U2 už je jen třešničkou. První obrovská příležitost pro Jeremy Daviese nedopadla vůbec špatně, škoda že se na film trošičku zapomíná. Teď Jeremy musel opětovně dokazovat svůj um ve Ztracených. Pro Million Dollar Hotel je škoda, že tomuhle stylu vyhovuje vkus jen u zlomku diváků, v opačném případě by jistojistě šlo o klasiku. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dost otravný herecký "exhibicionismus"..... také se tomu kdysi říkávalo šmíra. Není to ani umělecké, ani praštěné, ani stylové, ani pořádně úchylné.... Fakt netuším, co tím chtěl autor říci. (A navíc Mila, která se mi jindy docela líbí, tam byla fakt hrozně hnusná....) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Trochu (dosť) podivínsky film s výborným Gibsonom a kupodivu znesiteľnou Milou Jovovich o takom jednom vyšetrovaní v už úplne divnom hoteli plnom tých najpodivnejších ľudí. Znie to divne čo, ale svete čuduj sa funguje to. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Nevydarený, nudný experiment. Ukazuje svet ľudí na okraji - či už rozumovo alebo existenčne v konfrontácii so svetom zdanlivej normálnosti, ktorá je ale v skutočnosti častokrát ešte uletenejšia a šialenejšia. Zvolená forma však zabieha do nechcenej sebaparódie, miestami až nepozerateľnosti. Nielen pre odtrhnutosť od života, ale najmä pre akoby na kolenách šitý scenár. Pripadalo mi to ako veľmi nesústredene vypracované so snahou narvať tam čo najviac halucinačne uletených motívov približujúcich svet inak zmýšľajúcich a žijúcich. Výsledkom je zmätený film s jediným pozitívom a tým je civilný herecký výkon a pekná tvárička Milly Jovovichovej. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tehdy ještě Milla Jovovich někoho zajímala, tehdy ještě Melem Gibsonem neopovrhovala půlka hollywoodu, tehdy byl natočen skvělej film, lehce psychedelickej. A když jsem ho pár let po té viděl já, uzřel jsem, že vznikl jeden z nejzajímavějších filmů, na který jen tak nezapomenu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První hodinu jsem nedokázal pochopit a pak jsem to už tak nějak vzdal. Je šance, že kdybych ztroskotal na pustém ostrově a měl k dispozici jeden jediný tento film, tak bych po několika reprízách tomu dokázal přijít na chuť. Ale ta šance je opravdu velmi nízká. A hlavně by to byl důkaz toho, že už mě hráblo. 10% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mám těžké dilema mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale převládá spíše nespokojenost s tímto filmem, takže dám jen tři. Myslím si, že film vázne někde mezi klubovou tvorbou a mainstreamem. Wenders je sice jednoznačně klubový režisér a má za sebou několik skvělých filmů. Jenže tenhle film působí, jakoby již režisér ztratil dech. Obsahuje některé až prvoplánovité scény, například Tom Tom napodobující před zrcadlem Skinnera ve zrychlené sérii střihů. A pak jsou zde takové rádoby intošské dialogy jako, že v jižní Americe je tak vlhký vzduch, že jím proplouvají ryby. Gibson do filmu celkem zapadnul, Jovovichová taky nehraje špatně, ale role Tom Toma je silně přehrávaná. Nejsilnější složkou filmu je hudba, které se občas daří vytvořit mlhavě snovou atmosféru, ale těch pár scén nevystačí na kvalitní a celistvý film. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený mystický filmek ze světa nejnižší lidské společnosti USA... v rozpadajícím se starém hotelu žije banda pomatenců, kteří jsou mimo jakékoli zákony vnějšího světa za zdmi jejich apartmá... a v tom všem se rozvine láska, nenávist, smrt. PS: Nehledě k tomu, že Mila je zde přímo k sežrání, hlavní hrdina je skvostně debilní a Gibson, je dobré naškrobené mutantě... :-)) ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Moje pocity po vzhliadnutí Milllion Dollar Hotel? sú podobné tým, ktoré by nastali v reštaurácii keby som si objednala drahy šťavnatý steak a v reáli by mi priniesli zosušenú lacnú pseudo panenku a miesto latte studenú kávu. No proste grc to bol....Tento film chcel byť strašne dojemný a cool, naopak vyznel ako koncentrovaná nuda a silená zábava. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

"Wow. After I jumped, it ocurred to me. Life is perfect. Life is the best, full of magic, beauty, opportunity, and television. And surprises...lot's of surprises, yeah. And then there's the best stuff, of course. Better than anything anyone ever made up, 'cause it's real." ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Geniální film, který má všechny znaky typické pro Wima Wenderse. Například rozvolněnější naraci, pomalý spád a důraz na atmosféru. Citlivky budou šťastní, ostatní se můžou jít bodnout... Doprovázející písničky U2 jen podtrhují lyrický rozměr filmu a spolu s hereckým výkonem Jeremy Daviese vytvářejí naprosto výtečnou symbiózu, kterou nikdy nezapomenu. Pro mě je to jeden z nejlepších snímků nového milénia... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Táto čudesná abstraktná love story s prvkami thrilleru ma teda vôbec nenadchla. Najväčší problém vidím v scenári, ktorý sa síce snažil niečo riešiť a v pár okamžikoch celý príbeh tých polobláznivých postavičiek v hoteli dostával aj zmysel, ale to bol len taký chvíľkový obrat k lepšiemu. Nepomohlo tomu ani to, že to bolo celé hrozne nudne podané, takže všetko to čo sa dialo okolo postáv som vnímal iba ako takú nezáživnú prkotinu. V tomto smere tu chýbalo niečo výraznejšie, čo by chytilo diváka za "gule". Skrátka Bono Vox sa asi zle vyspal keď písal túto vtákovinu. Na druhú stranu ale z toho Wim Wenders vyťažil čo sa dá - naozaj perfektne premakaná formálna stránka. Páčil sa mi najmä strih a samozrejme hudba. To stálo za to. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Reklama