Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je víkendové ráno a dědeček (V. Brodský) připravuje z čerstvě nasbíraných hub smaženici. Vnuk Ondra (R. Skamene) se těší, ale snacha Olinka (K. Slunéčková) prohlásí, že houby jsou jedovaté a děda je prý chce otrávit. Uražený dědeček dá smaženici sežrat psovi a odejde do hospody. Mezitím se vrátí tatínek (V. Menšík) s nákupem a nepříjemnou zprávou, odpoledne přijedou příbuzní na návštěvu. Potvrdí, že houby vůbec nejsou jedovaté, a tak je žena usmaží k obědu. Příbuzní si pochutnávají, ale pak se z hospody se vrátí Ondra s tragickou zprávou: pes Pardál je mrtvý. Vypukne panika… (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krátký film o dvou náladách, které se velmi nepříjemně tlučou. Bakalářská anekdota je příšerně natažená a zachraňují ji jen přesní herci s přesným citem pro vtip, oproti tomu závěr s monologem Vlastimila Brodského žene do očí nefalšované slzy. Za vidění to rozhodně stojí, ačkoliv pravděpodobně jen za jedno jediné. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

V postatě krátký známý anekdotický příběh je zde natažený do neskutečné délky, čímž jasná pointa už není taková a ztrácí na lesku. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Brodský, Menšík, Kemr a spol. v uměle rozšířené bakalářské povídce, která pobaví a neurazí, ale to je asi tak všechno. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hlavně to vůbec není veselý. Když Bróďa vypráví, jak jeho jezevčíka žvejklo auto, tak vám docela zatrne. Ale pozorování těch tří nemód (sorry, Kemřík tu hraje taky joudu) je aspoň hezká satisfakce. Jednohubka, u které mi kupodivu vadil černobílý formát. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já mám tyto malé televizní příběhy ráda. Dnes už se bohužel nic takového netočí a to je velká škoda. Herecké obsazení je opravdu povedené. Sešlo se tu dost zvučných jmen a každé z nich tu má své nezastupitelné místo. Masáky připravované jako řízky neznám. Ale je z nich výborná falešná dršťková polévka. To se mi pak dělají boule za ušima. Je vidět, že jsem nebyla jediná komu při závěru vyhrkly slzy do očí. Pan Brodský to totiž vyprávěl s tak velkým citem, že se mu snadno podlehne. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celá řada vynikajících herců bohužel dobrý film nedělá. Typická "nevtipná" televizní komedie, kterých je z této doby celá řada a jež nestojí příliš za povšimnutí. Zaujalo mě pouze, jak amatérsky vypadá vedle Vlastimila Brodského hraní Vladimír aMenšíka, i když miluji oba tyto herecké velikány. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poměrně klasická černobílá televizní komedie své doby bez jakéhokoli politického zaměření. Především v první polovině filmu velmi vtipná komedie o vzájemném nedorozumění, nepochopení a nedůvěře. Ono když nevěříte houbaři a jeho houbám, nechystejte z nich jídlo své návštěvě. Dialogy mezi Menšíkem a kýmkoli jsou tady kouzelné, především hláška: "Neseš rohlíky?" - "Ne, mamuta v aspiku!" se opravdu Menšíkovi povedla. V druhé části film ztratí tempo a už jen stěží dojede do konce. Ale i tak slušná archivní záležitost. Hudební spolupráce: Jiří Václav ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh, Jezevci si pořídí svého úhlavního nepřítele, jezevčíka, a pak ho nechaj schválně odpravit. Mimochodem, to, že někdo umře jiným způsobem, než se původně předpokládalo, neznamená, že nebyl předtím otráven, že. Chichi, když já tak rááád prozrazuju konce filmů, to máte z toho, že nejdřív čtete komentáře! ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Anekdota zlomena v drama. Ze zacatku se usmivate, protoze pribeh vypada na bakalarskou srandu. Jenze...na konci, kdyz Brodsky vypravi jak mu umrel pes, tak se Vam derou slzy do oci...cili komedie ano, ale takova divna. Obsazeni ovsem dokonale, vcetne me milovane Karoliny... :-) ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Na tak krátkou stopáž se jedná o moc milou komedii.Vyzdvihnou bych chtěl hlavně p.Brodského v roli dědečka kterému se musel poklonit i jeho synek V.Menšík ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

30% - "Komedie" prakticky bez humoru. Zbytečně natažená anekdota, která je ještě delší než ten jezevčík, s očekávanou pointou. Herci jsou tradičně dobří, ale jinak nic moc. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Některé mikro komedie jsou dobré. Ale tady tato nic moc. Měli sice snahu to obsadit našimi známými herci, ale jinak je to asi všechno. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci. Pointa byla jasná hned, ale nevadilo. Je to taková milá vyprávěnka před spaním. Více takových. „Neseš rohlíky?“ „Ne, mamuta v aspiku.“ ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Díky výbornému hereckému obsazení a humorné dějové zápletce je příběh s tak krátkou stopáží celkem snesitelný. V konečném důsledku je film z půlky úsměvný a z půlky trochu smutný. Ale tyto dvě polohy si právě rozdělili Brodský s Menšíkem. A klidně bych i věřil, že se podobný příběh stal, kdyby se vysílal mezi Bakaláři. ()

Reklama

Reklama