Reklama

Reklama

Uctivá poklona, pane Kohn

(seriál)
Československo, (1992–1994), 2 h 28 min (Minutáž: 26–32 min)

Režie:

Jitka Němcová

Předloha:

Karel Poláček (kniha)

Hrají:

Vlastimil Brodský, Miloš Kopecký, Martin Růžek, Gabriela Vránová, Stella Zázvorková, Jiří Strach, Oldřich Vízner, Ondřej Vetchý, Miroslav Donutil (více)
(další profese)

Epizody(5)

Cyklus příběhů, vyprávění, anekdot i písniček ze staré židovské Prahy. Potkává se tu Kohn s Roubíčkem, moudrý rabín s šibalským úsměvem rozhoduje nejrůznější spory, důstojní příslušníci židovské obce směřují nejen do synagogy, ale také do přilehlé hospůdky. V anekdotách je uchována veliká moudrost, a proto se k nim rádi vracíme. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Inyanga k tomuto seriálu (1)

Uctivá poklona, pane Kohn (1992) 

Geniální! Já naše židovské anekdoty miluji, ale je mi jasné, že ne každý gój židovskému humoru rozumí a umí se vcítit do židovského myšlení. V téhle komedii mě mile překvapilo, že čeští herci výborně prezentovali židovské charaktery a velmi povedeně představili divákovi radosti i strasti jidiškajt neboli způsobu života aškenázského židovstva. Ovšem nutno vzít v potaz, že pan Brodský, Kopecký, Růžek či Stella Zázvorková jsou páni Herci! Zkrátka špička. Vlastně jediný, který se do role nemusel nijak nutit, byl Arnošt Goldflam, který je židovského původu. Tohle se opravdu povedlo a pro mě zcela jasně za 5 hvězdiček. ()

Reklama

Reklama