Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej (A. Navrátil) se vydal do světa, dokonce až na samotný konec světa! Tam potkal dědečka (Z. Řehoř), bývalého ševce, který mu půjčil boty. Nejsou to ale boty ledajaké, jsou to boty navrátilky. Ty ho zavedou až do zahrady, kde si hraje se svým nápadníkem Hubertem (V. Beneš) namyšlená komtesa Lucie (M. Reifová). A Ondra se do ní hned zamiluje… Dnešní Pohádka pro pamětníky vypráví o tom, že hledat štěstí se už vydala řada pohádkových hrdinů. Kolikrát ale přišli na to, že štěstí bydlí nedaleko… Ale že se na konci světa dají nazout „boty navrátilky“, které léčí z falešných představ a trestají toho, kdo si to zaslouží, se dozvíte pouze v této pohádce. Natočila ji v roce 1986 režisérka V. Jordánová podle scénáře K. Šiktance. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele

Pohádková jednohubka. Ničím extra zajímavý příběh, ale milé herecké výkony a jednoduché prosté kulisy, které však neruší. Zápletka s botama je docela pro děti zmatečná, ale děti to řešit nebudou a užijí si nafintěné princezny a slušné hudby. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kulisy jsou pro tentokrát snesitelné a princezna pracující v hospodě originální. Jen děj je malinko zmatený, ale co byste chtěli za půlhodinky. Je to taková pohádka ani tak, ani tak. Není špatná, ale dobrá vyloženě taky ne. Naštěstí je alespoň dobře obsazená. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Škoda, že poměrně zajímavý nápad s ovládáním bot zkušeným ševcem (a krkonošským hajným :-) ) Zdeňkem Řehořem nebyl nápaditěji rozvedený. Dva a půl bodu. ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Antonín Navrátil si v pohádkách zahrál mnoho statečných a milých mládenců, kteří svým vtipem nakonec zvítězili nad nástrahami osudu. V téhle pohádce je ovšem jeho postava spíše nesympatická a jeho zmoudření v závěru působí trochu křečovitě. Ovšem Miriam Chytilová je zde nesmírně půvabná. ()

Reklama

Reklama