Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (192)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kromě povětšinou dost děsné dobové hudby velmi kvalitní zábava. Do rodu naprosto nezapomenutelných řadím především Kaiserovu variaci na Boney M, duet Čau Lásko v podání Zdeňka Srstky a "Jaruš" Hanušové, a neselhávající skeče dnes již na pravdě boží pobývajících pánů Wimmera a Černocha. 80% pro Kouzelníka jako takového. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Skeče s Kaiserem a Lábusem byly povětšinou skvělé, mě ovšem nicméně neříkaly nic příšerné songy reálného Československa :-) Nezapomenutelní Wimmer&Černoch + scénka "Hodina dějepisu v roce 2000." Ovšem Oskare, v MPIK byla i regulérní hudební a taneční čísla té doby :-) ŽE NEPŘIŠLY GUMIČKY??? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono je celkem hodně obsaženo v závěrečný písničce kouzelníka : " Nejlepší písničky zpívali dnes jen umělci známí s hlasem i bez. A ženy jak sen se líbily všem. A když jste se chvíli smáli, tak dali jste kousek chvály i nám." Dřív totiž byla televizní zábava v rukou profesionálů a připravovali ji umělci, kteří měli dar bavit lidi, dán už při výlezu na svět. Kouzelník byla prvotřídní zábava na kterou jsem se jako malej děsně těšil. Nejednou jsem zažil, že před TV byli u kouzelníka zastoupeny tři generace a všichni se smáli. No může mít zábavný pořad lepší vizitku ? Pořad byl nabitej originálníma scénkama, písničkama, tancem a všechno v podání těch nejlepších mistrů oboru. Některí záležitosti z kouzelníka "klíště" "vozembouch", jsou nesmrtelný a baví a baví a baví a jestli nebudou zničeny, budou bavit až do konce světa. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu asi samotná špička tuzemské televizní zábavy. Dnes by to budilo nejspíše u mladé generace maximálně soucitné úsměvy, ale to nevadí, my si to tehdy užili. ;-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Tak už jdeme do finále a poslední tóny zní, to vše se chystá spousty dní. Kdo tu byl jednou, příště se vrátí s naší partou rozehranou nashledanou..." K tomu, co píše kolega Tosim: písničky reálného Československa se mi taky vesměs hnusí, ale to se týká spíš pořadu Abeceda. V MPIK je totiž každá jednotlivá píseň parodována nebo zvrácena ad absurdum (jistě si všichni vzpomínáme na "A ty se ptáš co já?" Jaroslavy Hanušové). Ale hlavně - tenhle cyklus přímo přetéká mystifikacemi a ty já miluju. Věřili byste, že znám jednu paní, která si dodnes myslí, že Miloš Kopecký měl identického dvojníka pana Bílka? A jednou před lety jsem si v novinách přečetl článek, jehož autor si skutečně myslel, že J. Hanušová je Lábusova manželka. :-) Jinak ještě musím pochválit předčasně zesnulého Jiřího Wimmera a neuvěřitelného Jaroslava Čejku. Ti se tady taky pěkně vyřádili. 90 % ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch příšerných písniček, které mě neoslovily ani za mák, tak dávám jasných pět, protože Kaiser-Lábus byli vynikající..... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scénky: Matyldeyi (Wimmer, Černoch) *** Housle (Wimmer, Černoch) *** Těžký týden referenta Kubrta (Kaiser, Lábus) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V první polovině 80. let nejlepší zábavný pořad Československé televize, který byl oživený nejen atypickou moderátorskou trojkou v podání Lábuse, Kaisera a Korna, ale i na svou dobu velmi nápaditým scénářem a režií. Spolu s Televarieté patrně špička zábavní produkce normalizovaného dvacetiletí. Celkový dojem: 70 %. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

KOUZELNÍK se stal ve své době pozitivní variantou vůči tradici ztělesněné jmény Vladimíra Dvořáka, Zdeňka Podskalského (jeho režie by neměla mýlit) a nástupem generace kdysi liberecké Ypsilonky. Ohlasy na pořad přesvědčují o tom, že špičkové písně doby (s charakteristikou úrovně tanečních čísel souhlasím) zřejmě neprolomily generační horizont svého časového publika. Vtipy, skeče, gagy však zůstávají, některé zřejmě i zlidověly. Pokud jako pamětník dostanu chuť tento kvalitní seriál kritizovat, vybavím si různé show polistopadové doby a svou potřebu v tom okamžiku ztrácím. Nelze totiž srovnávat nesrovnatelné právě tak jako nemá smysl ronit slzy nad fatálním úpadkem a převažujícím neprofesionálním primitivismem lidové zábavy v polistopadovém období. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Legendární zábavní pořad, na který jsem se těšívala :-) a taky jsem se těšila, že alesoň v jednom díle jednou toho kouzelníka opravdu uvidím ;-)) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších zábavných pořadů, který se kdy objevil na obrazovkách Československé televize. Inteligentní humor, někdy groteskní scénky, Kaiser, Lábus, Korn a spousta zajímavých hostů, hudebních i tanečních čísel a spousty nezapomenutelných parodií. Bylo toho dost. Kouzelník po právu patří do zlatého fondu československé zábavy a je asi jen dobře, že se dnes už nikdo nepokouší podobný typ pořadu vyrábět, protože se bojím toho, že by jsme se dočkali jen hromady vulgarit a nudných scének, které známe z Novot, Dobrot atd. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Kubrt! Cože? Nemám ohodnoceného Kouzelníka? A to mi říkáte teď, když jsem nechal udělat nálev? Dejte mu pět hvězdiček!" ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Možná přijde i kouzelník". Prišiel tam niekedy ten kúzelník? Ja si veru na žiadneho nespomínam. Ale to je jedno. Hlavne, že si viem dodnes úplne živo predstaviť trojicu, ktorá to uvádzala. Lábus, Kaiser, Korn. Boli skvelí. No inak to bola len taká strojená, škrobená socialistická estráda. Najmä tie hudobné vložky boli otrasné. Tie sa striedali s niekedy celkom dobrými, humornými scénkami. Tvrdá cenzúra to držala na uzde. Ako som však už spomenul, moderátorské trio bolo super. ** ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

No tak toto nemá chybu, tedy nemělo, škoda jen, že už kouzelník přišel... :-( Jednu hvězdu jsem strhnul za "tupá" vystoupení v mezivstupech scének Kaisera, Lábuse a Korna. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Safra....kouzelník se nedostavil, páč v Humpolci dostavili novobyty, ale tuhle zábavu jsem vždycky mohl, ještě můžu a asi i nadále budu moct. Lábus s Kaiserem (stejně tak Wimmer/Neger) byla jiná liga, než Suchánek s Genzerem. Zatímco první dva kopali za mančaft první ligu, druhej pár kopal leda strouhy za Telecom. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jasná kultovní záležitost. Všechny scénky Kaisera s Lábusem a Hanušovou a Wimmera s Černochem jsou dnes legendární. Co se týče celebrit ze spřátelených socialistických zemí, tak ty byly především v Televarieté. A ještě: Co znamená zkratka OF? - OF? Osvobození Fojtíka? ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvtipnějších televizních pořadů, v době, Lábus a zejména Kaiser byli v té nejlepší formě. ()

Reklama

Reklama