Reklama

Reklama

Dosud se nenašla nevěsta, která by se krásou vyrovnala namyšlenému králi salernskému (V. Dlouhý). Košem dostala i chytrá a půvabná princezna riminská (P. Ptáčková). „Vezmu si ji, až bude jeptiškou a já mnichem!“ vzkázal Nicolettě po jejím bratrovi Riccardovi (M. Dlouhý) král ze Salerna. Nicoletta se ale pustila do „boje“. V přestrojení za malířku se vypravila na salernský dvůr, aby zde nabídla své služby. Měla velký úspěch u princezny Margueritty (M. Hrubešová), u královny (J. Hlaváčová), a i pyšný a do sebe zahleděný panovník si objednal svůj obraz na hedvábí, a co víc – začal se o tajemnou malířku zajímat… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

To jsem si úplně náhodou asi před rokem pustila tuhle nadprůměrně dobrou nedělní pohádku. Ihned mi vytanuly vzpomínky, kdy jsme na to se sestrou v dětství koukaly klidně i 4x denně (teta nám to nahrála na kazetu). Pohádka má hezké kostýmy, hudbu, herecké obsazení (bože… bratři Dlouzí jsou fakt hříšně sexy) a taky dětem předá informaci, že domýšlivost, jájínkovství a povrchnost nejsou pěkné vlastnosti. Moc příjemné a pohodové nedělní pokoukání. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Opět duo Ráža, Hapka a pohádka. Tato je mimořádně povedená. Ač se jedná o komorní pohádku nebo spíš pohádkový romantický příběh o kráse, ošklivosti a to jak těla, tváře, tak i duše. Příběh o zhýčkaném následníku trůnu, kterého vychovávají královští rodiče ve lži a jeho sestře, která není zrovna nejhezčí. Navíc je to dívka a není následnice trůnu a tím si s ní nejen bratr, ale i rodiče utahují a vlastně ji taky drží ve lži, že nic nemůže dokázat a nikdy se nevdá. Navíc Mirek Dlouhý jako bzdoucí král mi hodně připomíná tím postojem i vizorem Ludvíka XIV. ve filmu Muž ze železnou maskou s Chamberlainem v hlavní roli. ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Jeden to skoro nechce říct, ale... Rozhodně jedna z nejpitomějších pohádek, které jsem kdy viděl. A rozhodně za to z velké míry může autor scénáře, protože tak neuvěřitelně připitomělé, umělé a nesmyslně didaktické dialogy, to se jen tak nevidí. To mohou herci dělat, co chtějí, ale když musí pronášet místy takové kraviny, snaha to spasit nemůže, protože nemá jak. Je to celé chvílemi tak nablblé, že je to vlastně svým způsobem ikona - na takhle špatné věci se člověk ze zájmu dívá opakovaně. A Dlouhý v té neuvěřitelné paruce fakt vypadá jak zosobněná 80. léta na nějakém oxidačním tripu. Kdyby si začal rozverně prozpěvovat nějaký německý TV hitparádový hit z oné doby, vlastně by to docela zapadlo. Zkrátka bizár. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná televizní pohádka, kterou nezachrání ani půvab Pavly Vitázkové v hlavní roli s Markétou Hrubešovou v roli vedlejší. O to více mrzí, že zrovna ona hrála princeznu v takovéhle sračce, která takřka po celou dobu působí velice amatérsky. Sice chápu, je to televizní pohádka točená v době, kdy se natáčely poslední ryze studiové pohádky, ale to je právě ten největší kámen úrazu. Už samotný děj je stupidně nudný a s těmito chudými ateliéry je to ještě horší. [1210. hodnocení, 51. komentář, 71%] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající dialogy, které doprovází na televizní pohádku velmi slušná výprava, a koneckonců i několikanásobné ponaučení (člověk by neměl být sebestředný a samolibý, neměl by chtít, aby mu druzí jen pochlebovali, a na druhou stranu by lidem nemělo záležet, co si o nich druzí myslí, a měli by být sami sebou a radovat se z toho, co je baví). Pravda, chvilkami ta samolibost krále sklouzává už skoro k homosexuálním narážkám, když se třeba ptá sousedního vyslance, jestli se mu líbí, ale naštěstí je to zde zahrané a ukočírované tak, aby to nespadlo k něčemu lacinému. A překvapivě sem sedne i hudba Petra Hapky, vytvářející zajímavou atmosféru. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama