Reklama

Reklama

Superdebata

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2023, 120 min

Obsahy(1)

Přímý střet kandidátů na prezidenta republiky v debatě České televize. (Česká televize)

Recenze (15)

zavackyo 

všechny recenze uživatele

Martin Řezníček zvládnul moderování Superdebaty skvěle a profesionálně. Lehce mi vadilo, že debata byla v Národním muzeu z důvodu místy nepříjemné ozvěny a horšího zvuku. Některé kandidáty raději nekomentovat (a to tam nebyl největší primitiv ze Slovenska), ale to už není starost České televize, která debatu zvládla na úrovni. Doufejme, že volby dopadnou dobře a vrátíme Česku řád a klid:). ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi nelíbilo, jak to po polovině utli a najednou se věnovali pouze dvěma kandidátům a ostatní tam stáli jak kůl v plotě... Totální neprofesionalita od České televize... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Ač mě debata bavila (Diviš kraloval fun scéně a dodal pořádnou sportovní atmosféru), Řezníček ji zvládl výborně, tak mám 2 zásadní problémy. Nepříjemná ozvěna a zaměření na 3(2) hlavní kandidáty, což mi v prvním kole, přijde dost přes čáru, vzhledem k tomu, že by měli být všichni na stejné úrovni bez ohledu na předpoklady. K tomu je debata druhého kola. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Naše politická elita k uzoufání. 1)  Tak nevím, koho bych si měl a mohl přát. Vzteklého ratlíka, huhlavého  odchovance Jedličkova ústavu, krasavce (právě odstoupil), suchopárného  rozvědčíka, permanentního lháře (vůbec do debaty nepřišel), noblesního, ale jinak  nijakého senátora, asexuálního superkorektního dalšího senátora, tvář typického socialistického funkcionáře či klon slovenské  prezidentky?_____ 2)  Tento koment píši po volbách, takže věc je už vyřízena. Ale pachuť zůstává,  stejně jako po minulé a předminulé přímé volbě. Přemýšlím, jestli přece jen nebylo  lepší, když prezidenta volil parlament a většina té špíny okolo zůstala mimo veřejnost. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Klasický předvolební bizárek. U některých kandidátů jako obvykle žasnu, jaký individua jsou schopný udělat kariéru v politice. Moderátor to relativně ustál, ale i od něj (resp. dramaturgie ČT) tu bylo pár mega failů jako např. nesmyslná pasáž věnovaná pouze "nejsilnějším" kandidátů podle průzkumů nebo ty jeho absurdní otázky na dojímání se u hymny, to bylo tak infantilní až to bylo... dojemný? ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jediná debata letošních prezidentských voleb, kterou jsem vydržela celou, abych si udělala alespoň rámcový obrázek o všech kandidátech. Dramaturgie ČT mě ale zklamala zejména v druhé polovině pořadu, kdy dostali prostor již pouze kandidáti mající podle volebních průzkumů největší šanci na úspěch. Před prvním kolem toto rozhodnutí nebylo vůbec vhodné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Původně slušnou debatu naprosto pohnojila druhá polovina, kdy se moderátor věnoval pouze dvěma (třem) favorizovaným kandidátům. Tento koncept mi přišel naprosto nedůstojný, neférový a hlavně zcela trapný vůči všem ostatním kandidátům. Před prvním kolem si tohle veřejnoprávní televize nemůže dovolit. Proč do háje tedy platím poplatek? Velké zklamání. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

"Je to srab" Karel Diviš nastoupul do debaty s plnou dávkou energie, a rozboural leklé vody české kandidatury, kde jinak všichni opakují stále ty samé prázdné fráze, a pro sebe si tak v dobrém či zlém (jak pro koho) ukradl i tuto debatu. Na druhé straně je pak Bašta, kandidát SPD, odmítající odpovědět na jedinou otázku, a stále opakující, že chce odvolat vládu. Z hlediska všech debat se mi nelíbí to rozdělení na "Favority" a "Outsidery". Minimálně na ČT si toto měli odpustit, je to dost neúctivé vůči kandidátům s menším potenciálem, a také to navádí samotné voliče, aby je vlastně nevolili. Martin Řezníček jako moderátor dle mého obstál, jediné, co si měl jako moderátor odpustit, bylo rejpnutí do Babiše, to se mělo odbýt pouze tím, že tam Babiš není, a jako moderátor ho už neměl dále zmiňovat. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadila přílišná roztříštěnost probíraných témat, zasloužilo by si to za mě dát tomu nějakou větší a jasnější strukturu. Některé otázky (fakt se potřebujeme v prezidentské debatě pateticky bavit o dojímání se nad hymnou České republiky..?) bych vypustila ve prospěch zajímavějších, důležitějších (např. by se dalo určitě vymyslet více ve vztahu k jednotlivým pravomocem prezidenta). Vůbec mi tam ke konci nesedělo to už přímo výslovné "rozdělení pelotonu" na dva ze "svaté trojice" a ten zbytek. Mohli jsme slyšet více od kandidátů, kteří namísto toho dlouhé minuty mlčeli a všichni jsme pak v této části sledovali nezáživné, nic nového nepřinášející rozebírání nejvýraznějších kauz favorizovaného dua. Jinak v zásadě důstojná záležitost (pominu-li to, jak se tam předváděli někteří nejmenovaní uchazeči o prezidentské křeslo - jejich vizitka), ničím vysloveně nepřekvapující (tedy snad až na nečekaně útočné vyjadřování kandidáta, kterého jste předtím považovali spíše za beránka a na zásadní oznámení jednoho z kandidátů v závěru), ze strany moderátora zvládnutá. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Každé volby tady lidi fantazírují a sní o novém Masarykovi a pak taková debata ukáže realitu současnosti. Hlavně, že aspoň Zeman to balí .... ()

hyper01 

všechny recenze uživatele

Dramaturgie pořadu byla trochu netradiční, ať jde o formu dotazů v obálkách, nebo část, kdy dostali nejvíce prostoru Pavel s Nerudovou a ostatní se jich mohli doptávat. Trochu mi také vadilo prostředí Národního muzea, které vytvářelo ozvěnu. Moderátor Martin Řezníček to však celkově zvládl výborně. Nejlepší momenty: 30 vteřin ticha pro Andreje, odstoupení Středuly (klobouk dolů) a “trvalý mír je iluze” generála Pavla. Cringe: Diviš a Bašta. ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Superneférová debata. Rozdělování kandidátů na favority a účastníky do počtu, protěžování kandidátů "národní fronty" a okřikování těch druhých, neustálé podsouvání co je správný názor a co ne - tak jak jsme u ČT ostatně zvyklí už léta. A ještě ten moula Řezníček přijde na plac celý spálený ze solárka... Jedna hvězda za jediný zajímavý moment nepovedeného večera - odstoupení Středuly. ()

Reklama

Reklama