Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $141,579,773Tržby Celosvetovo $346,079,773║ Podmanivá animácia a hudba, krásny dobrodružno-romantický príbeh, dokonca aj dramatickosť robia opäť nadmieru slušný zážitok z kreslenej produkcie Walta Disney. /videl v kine: 85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dětsky naivní animák, v kterém angličané stylizování do španělských conquestadorů přijdou najít zlato do vzdálené nové země, aby se zde jeden z nich již legendárně zamiloval. Když jsem viděl Pocahontas naposledy, všechna má dětská naivita už vzala dávno za své, takže jsem jen sledoval a přemýšlel, proč je ta hlavní hrdinka tak sexy vyvedena s velmi vnadným a pohledným zevnějškem. Asi by to jinak pro ty děti nebylo pochopitelné:)). Jinak v podstatě klasická Disneyovka, v které láska všechno překoná, ale příjemná animace stále ještě má své kouzlo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. The Virginia Company - Chorus - Pocahontas ,2. Ship At Sea - Alan Menken ,3. The Virginia Company (Reprise) - Chorus ,4. Steady As The Beating Drum Chorus - Pocahontas ,5. Steady As The Beating Drum (Reprise) - Jim Cummings ,6. Just Around The Riverbend - Judy Kuhn ,7. Grandmother Willow - Alan Menken ,8. Listen With Your Heart - Part 1 Bobbi Page ,9. Mine, Mine, Mine - Mel Gibson ,10. Listen With Your Heart - Part 2 Bobbi Page ,11. Colors of the Wind - Judy Kuhn ,12. Savages - Part 1 - Chorus - Pocahontas ,13. Savages - Part 2 - Chorus - Pocahontas ,14. I'll Never See Him Again - Alan Menken ,15. Pocahontas - Alan Menken ,16. Council Meeting - Alan Menken ,17. Percy's Bath - Alan Menken ,18. River's Edge - Alan Menken ,19. Skirmish - Alan Menken ,20. Getting Acquainted - Alan Menken ,21. Ratcliffe's Plan - Alan Menken ,22. Picking Corn - Alan Menken ,23. The Warriors Arrive - Alan Menken ,24. John Smith Sneaks Out - Alan Menken ,25. Execution - Alan Menken ,26. Farewell - Alan Menken ,27. Colors Of The Wind - End Title Vanessa Williams ,28. If I Never Knew You - End Title Jon Secada, ()

kiddo odpad!

všechny recenze uživatele

Historický trapas bezkonkurenčního kalibru vybavený těmi nejhoršími disneyovskými tropy, které jsou ještě podtrženy extrémně banální verzi indiánských mouder. Tohle už není ani pohádka, to je harlekýnovský škvár, který má dost velký problém s laděním. Nemůžu být jediná, komu přijde kombinace typicky disneyovské rozdováděnosti s nadšenými písněmi o masakru „Inčučůnů“ hodně přestřelená a kdo rudne hanbou, kdykoli se tvůrci vytasí s vážně míněnými ódami o ošklivosti xenofobie a o nutnosti tolerance. Těžce stereotypní, nepřesně ztvárněné a nesympatické jsou obě strany, přesto ze závěrečného smíření nemůže mít nikdo radost, protože ke změně opět nedojde na základě principů a hodnot, ale páč LÁSKA. Bleh. Nevyžaduju nutně historickou přesnost (to bych se nepřenesla přes to, že John Smith je… ehm… klaďas. Teoreticky, rozhodně ne podle toho, co film ukazuje), jenže když tvůrci Angličanům ahistoricky přisoudili přesně ty názory a postoje, které přinejmenším tehdy nezastávali, a nechali je řvát „Hurá, genocida!“, zásadně tím zproblematizovali romantickou zápletku, protože tu teď tvoří nadrženec na zabíjení a věčně nespokojená tupka, co je upřímně přesvědčená, že toho grázla dokáže změnit, mami. Nevěřila jsem, že je něco takového možné, ale ve výsledku je to ještě klišovitější než Avatar. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená zlatá Disneyovka. Spousta osobních či etických dilemat, dospívání ve vyhrocených podmínkách a hlavně srdceryvná love story. To všechno na pozadí kontaktu s přírodou, ať už ve formě zvířat, stromů či duchů. Největším plusem je ale nenásilné poselství o tom, že na obou stranách jsou chybující lidé. A Menkenova hudba ve mně to dychtivé dítě vždycky znovu probudí. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

V kolika dalších disneyovkách, proboha, ještě uvidíme stále stejnou situaci, kdy hrdin(k)a za srdcervoucího zpěvu vyběhne na samý vrcholek špičaté skály, kolem něj/ní poskakují zvířátka a vítr nese vzduchem hrst listů, plujících vzduchem do rytmu písně? ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pamatám sa, že vždy keď to náhodou otec doniesol z požičovne tak som spravil len - Ble, fuj, kto má také blbosti pozerať a šiel som preč. Keď som to však videl neskôr vo veku 21 rokov, veľmi ma to nadchlo, očarilo a úplne dostalo. Neskutočne vydarená hudba patrí k tomu najlepšiemu čo som kedy vo filmoch vôbec počul (porazilo to na Oscaroch Statočné srdce a to už o niečom hovorí). Pekná animácia, dobrá myšlienka a príbeh pre celú rodinu s humorom, ktorý je jemný a milý (žiadne trápnosti). Jeden z najkrajších zážitkov, čo som kedy zažil pri animovanom filme. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Rozprávka inšpirovaná skutočnými udalosťami. V skutočnosti nešlo o žiadnu lovestory. Náčelníkova dcéra Pocahontas bola unesená a predaná Angličanom, prekonvertovaná na kresťanstvo a vydaná za dobyvateľa (Johna Rolfa), ktorému splodila syna. Zomrela ako 21 ročná. Prepáčte, že vám kazím radosť z happyendu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ale HoneyBunny.. Když tě hřeje láska k Pocahontas, pomáhá kůra babičky vrby a k tomu jsi námořní kapitán s esencí Eso Rimmera a švarného Ivánka z Mrazíka, tak se průstřel trupu stává jen bezvýznamným bebí, co se zahojí do indiánské svatby.. Disneyho klasické schéma neschopné zrady ani překvapení. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tým, že som film zaškatulkoval ako príbeh pre malé rozmaznané dievčatká, sa mi dostalo príjemného preplesnutia, ale stále je to len detský príbeh s myšlienkou, ale spracovania takmer žiadne. A nie všetky songy mi sadli. 60%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

To, čo pre iných znamená Nekonečný príbeh, pre mňa znamená Pocahontas - film môjho detstva. Už len z nostalgie a krásnych detských pocitov, ktoré vo mne zanechala, musím dať 5*. Disneyovky budú u mňa medzi animákmi kraľovať asi navždy. Narozdiel od niektorých "moderných" animákov im totiž nechýba to najpodstatnejšie - srdce. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pohádka natočená podle konkrétní žijící původní Američanky ze 17. století. Netuším, jak moc se tento příběh liší od jejího skutečného života, vím jen, že osadníka Johna Smithe opravdu potkala. Tohle je ale kreslený film pro děti a musí být k tomu jaksepatří upraven a podán tak, aby v něm bylo napětí, spousta písniček, zvířátek, lásky a hlavně - POZOR, TEĎ PŘIJDE SPOILER!!! - a hlavně dobrého konce. I když ten konec jsem moc nepochopila, resp. nato, že by měl kvůli dětem hýřit hepyendem, smíchem, štěstím, svatbou, spoustou barevných, hýřících serepetiček všude kolem, na mě působil rozpačitě. - KONEC SPOILERU!!! - ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

33. celovečerní Disney Have you ever heard the wolf cry to the blue corn moon? Pocahontas je nádherná až velkolepá podívaná s téměř operní stylizací. Hrdá moderní Disneyovka, ve které není navíc jediné okénko, každý jakoby nedůležitý vtípek mezi zvířátky se ideálně doplňuje s patosem hlavní milostné romance. Soundtrack je dokonalý, emoce fungují precizně. Zážitek na celý život. Kdykoli se k projekci znovu vracím, nikdy nelituji. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zatímco u Anastázie jsem odchylku (spíš otočku a na hlavu postavení) od historie naprosto nezvládla, u Pocahontas jsem historii zkrátka hodila za hlavu a příběh divácky vděčně pojala jako převyprávění legendy, kdy za onoho času byl bílý muž (tady skutečně jen jeden) ušlechtilé mysli a čistého srdce a rudý muž žil v souladu s přírodou a ještě nebylo zřejmé, jak blbě dopadne. Nebudu si příjemný zážitek z filmu kazit vědomostí, že příběh Pocahontas ve skutečnosti moc romantický nebyl, stejně jako ona sama nebyla éterická kráska s olivovou pletí. Na závěr jen staré indiánské moudro předané bílému muži: "Hlídejte si svou imigrační politiku!" ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disney potřiatřicáté celovečerně. Asi to známe. Sentimentální love story, kterak k břehům Nového světa dorazila loď plná anglických kolonistů. A nechyběl mezi nimi pohledný John Smith. Snaha oslovit široké publikum je patrná, nejvíc unešené budou osmileté holčičky, nudit se ovšem nebudou ani „tolerantnější“ rodiče. Jen trošku moc balancujeme mezi pohádkou a hodinami dějepisu, nikde to pak není dostatečně působivé. Hudební skladatel a osminásobný držitel Oscara Alan Menken zase zazářil. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Romanticko, naivná utopia ľudí z Walt Disney Pictures o mierovom spolunažívaní domorodých šľachetných Indianov a chrabrých bielých dobyvateľoch. Dosť lacný príbeh zaodetý v krásnych animáciach skúsených tvorcov. Čo sa týka produkcie tohto známeho štúdia, tak sa jedná len o šede priemerné dielo. Disneyovci vedia omnoho viacej brnknúť na city. "Pocahontas" sa mi zdá ako keby bola ušitá horúcou ihlou. *** ()

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama