Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka, která rozhodně neurazí. Jde o volné, idealizované a romantizované zpracování skutečného příběhu, který je i u nás dobře znám, přesto si jej však dovoluji stručně připomenout. – Pocahontas, někdy psáno též Poca Hontas nebo Poka Hontas (narozená Matoaka, později známá jako Rebecca Rolfe; okolo 1595–březen 1617) byla virginská indiánka, která je známá především svou aktivitou v době prvních anglických kolonií v Jamestownu. Byla dcerou Powhatana, náčelníka společenství indiánských kmenů ve východní Virginii. V roce 1607 údajně zachránila život zajatci Johnu Smithovi tím, že položila svoji hlavu na jeho hlavu (dle jiného pramene na jeho hruď) a zabránila tak svému otci, aby jej popravil. Dodnes se neví, jde-li o skutečnou událost nebo zda si to John Smith vymyslel. Ve svých prvních cestopisech vydaných krátce po předpokládané záchraně (1608, 1612) se o ní totiž nezmínil a učinil tak až poté, co se Pocahontas stala populární díky své návštěvě Anglie. V roce 1613, kdy probíhala jedna z prvních válek mezi anglickými kolonizátory a indiány, se Pocahontas dostala do anglického zajetí a byla zadržována kvůli výkupnému. Během zajetí se nechala pokřtít a přijala nové jméno Rebecca. Když získala možnost vrátit se ke svému kmeni, rozhodla se zůstat s Angličany. V roce 1614 se provdala za anglického pěstitele tabáku Johna Rolfa. Jejich svatba byla prvním sňatkem bělocha s indiánskou ženou v amerických dějinách. S Johnem Rolfem měla syna Thomase. V roce 1616 odcestovala s rodinou do Londýna, kde byla prezentována lidem jako výsledek „zcivilizovaného divošství“ za účelem zvýšení investic v Jamestownu. V Anglii se stala celebritou a krátký čas zářila na dvoře krále Jakuba I. Stuarta. Těžce však snášela anglické podnebí a v roce 1617 na cestě zpět do Ameriky zemřela na lodi u Gravesendu v hrabství Kent. Byla pohřbena v místním kostele. Přesné umístění jejího hrobu není známé. Její jméno dodnes přežívá v anglickém slangovém výrazu puke-a-hontas, jenž označuje dívku (zvláště dlouhovlasou brunetu), která, když se opije, tak všechno kolem sebe pozvrací. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Krásny romantický príbeh s posolstvom, ktoré by sme mali vštepovať nielen deťom, ale i dospelým... Pripomenulo mi to jednu otázku, na ktorú som zatiaľ nenašiel odpoveď, kto stanovil hranice a dal ľuďom pôdu, kto dal niekomu právo povedať tento kus prírody či zeme je jeho alebo jej? Prečo nám príroda "patrí"? ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*+ + + +* Vo všeobecnosti neobľubujem mix rozprávky a muzikálu, ale prekvapujúco sa mi to páčilo viac, ako som predpokladal, že sa mi to bude páčiť. Dejovo nepatrí k nepredvídateľným a komplikovaným, ale jej silnou stránkou sú veľmi citlivo napísané (nie len hlavné) postavy, ktoré sú hlavnou príčinou toho, že celou rozprávkou sa nesie vysoko pozitívny náboj, ktorý sa prenášal aj na mňa. Rozprávka je pre mňa aj jednou z tých, ktoré obsahujú silné, zapamätateľné momenty, ako napríklad Pocahontas tajne pozorujúca Johna Smitha, či ho neskôr zachraňujúca pred popravou. A, samozrejme, nemožno nespomenúť Meeka, ktorý je úžasne vtipnou postavičkou a je zdrojom zábavných momentov. Verdikt v 1 vete: Pozitívny pohľad na stret Indiánov a Európanov. 04.05.11 ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Ten námět mi k Disney produkci moc nepasuje. A zatímco Lví král byl spíš pro kluky, Pocahontas potěší určitě víc holky. Každopádně výsledný mix krásné kresby a animace, krátkých songů a veselých zvířátek opět funguje. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Šablona klasického Disneyovského princeznovského příběhu. Krátká stopáž, svižné tempo, příjemná hudba, klasická animace. Nenadchne ani neurazí. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nejlepších Disneyho animáků. Nádherná příroda,krásný příběh a moc pěkná hudba. Animace té doby značně klasická. Nesáhnu po 5. hvězdičce, protože na mě to bylo místy až moc naivní a hlavně teda až příliš přezpívané. Ale jinak určitě za to stojí i s těmi nejmladšími z rodiny. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to milé, je to hezké, je to romantické - rozhodně povedený animák (znova opakuju, že nemám rád tradiční animaci- ale tady je hodně povedená)... Jediné co, že písničky byly v televizi logicky v češtině, to je dost škoda. Ale jinak hodně příjemné překvapení...90% ()

Alf 

všechny recenze uživatele

po všech stránkách průměrné, až uspávající dílko, bohužel tentokrát i animace, žádná scéna, která by mě nějak výrazně oslovila... ()

Daqvid77 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem sledoval jako malej kluk. A musím říct že se mi tyto klasické Disneovky moc líbí mělo by to vidět každé malé dítě. A něměli by jim všichni pouštět jen zběsilé věci z Japonska plné soubojů a akce. To totiž podle máho už není pohádka narozdíl od tohoto. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Avataru? Možná..., ale krásně barevně kreslený, prostě disneyovská klasika :-), kterou musíte vidět. Verdikt: 5* a 80 %. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších od Disney. Nádherná klasická animácia, príbeh, postavy a hlavne hudba. Aj slovenská verzia soundtracku od Sone Norisovej je krásna. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Méně populární a celkově chladně přijatá Disneyovka. Upřímně, nechci přímo říkat zaslouženě, ale moc se tomu nedivím. Animace není 100 procentní a humor se odehrává pouze na rovině Timon a Pumba, ale nikam se neposouvá. Tudíž, žádný humor pro odrostlejší diváky. Příběh je ok, ale zjevně by potřeboval více času na vyprávění, než 81 minut (ale tříhodinová verze od Mallicka bude zase možná až moc :D) Písničky nejsou zapamatovatelné a to považuji za poměrně velkou nevýhodu. Na blu-ray je všechno krásně barevné, skvěle to je slyšet a celkově se nenudíte. Rozhodně to není Disney top, ale úplný průšvih typu Strašpytlík to není ani náhodou, takže hezké 4 * ;-) ()

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Dôležitý film môjho detstva, jeden z tých, ktoré ma doviedli k animácii. Trochu ma mrzí to pomerne nízke hodnotenie. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

V době kdy Disney ještě uměl točit animáky stvořil předlohu pro nejvýdělečnější film historie. John Smith a Jake Sully mají společného až podezřele dost! ()

Procker 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek v dětství. Roztomilý příběh a hlavně nádherná muzika. Vřele doporučuji všem rodičům, kteří by nevěděli, na co se mají jejich ratolesti podívat. Nezávadná romantická pohádka "nejen" pro děti:) 4*/75% ()

May_tee 

všechny recenze uživatele

Moje dětská posedlost. Snad i moje první pohádka, na které jsem byla v kině a pamatuju si to. Doteď se na Pocahontas moc ráda podívám a to ikdyž znám skoro všechny dialogy nazpaměť. Třešničkou na dortu jsou fantastické písničky, které zní skvěle jak v originále, tak i s dabingem. ()

Danny88 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších rozprávok z detstva, ktorú si pozrem aj teraz. A ta nadherna podmanivá hudba... ()

mls 

všechny recenze uživatele

Jediné čo si dobre pamätám z tohto filmu je, že mi pri konci prišlo do plaču :). To snáď stačí... ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Jenoduchý děj propletený množstvím písní, které mi zrovna moc nevoněly.I když si odmyslím zpívání, zůstanou mi jen rozomilá zvířátka s jejich vtipnými reakcemi. Lidé se chovají až příliš dějově, ono to asi jinak nejde, protože, kdyby těch pár slov, co pronesou udělali zábavnými, už by z toho asi nic nezbylo. Pro méně pozorné děti (jako jsem já) zůstanou jen ta zvířátka a lidé plynou někde mimo. ()

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama